Results 1 to 2 of 2

Thread: CanalDigitaal krijgt ruimte voor extra HD kanalen

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post CanalDigitaal krijgt ruimte voor extra HD kanalen

  CanalDigitaal krijgt ruimte voor extra HD kanalen


  Televisieaanbieder CanalDigitaal en satellietoperator SES Astra hebben een contract getekend voor de langere termijn verlenging van transpondercapaciteit op de Astra3 satelliet. Daarbij is ook rekening gehouden met de uitbreiding van HDTV.

  Door gebruik te gaan maken van de betere MPEG4 compressietechniek komt met de nu beschikbare transpondercapaciteit er ook ruimte beschikbaar voor de uitbreiding van het aantal HD kanalen op de Astra3 satelliet. Op dit moment worden bijvoorbeeld via CanalDigitaal de publieke HD zenders Nederland2 HD en Nederland3 HD nog niet doorgegeven. Volgens Kees Färber, CTO van CanalDigitaal, is de huidige overeenkomst goed voor de groei van het HD aanbod. “Deze overeenkomst onderstreept ons commitment voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse en Vlaamse satellietmarkt en geeft ons ruimte voor verdere groei van het HD-aanbod.” Ook Astra Benelux managing director Bill Wijdeveld is positief over de verlengde samenwerking op de Astra3 satelliet. “We zijn erg blij met deze overeenkomst. CanalDigitaal is hierdoor prima gepositioneerd om aan de groeiende vraag naar HD-zenders te voldoen. De overeenkomst bevestigt ook dat ASTRA 23.5 Oost zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot belangrijke nieuwe ‘hot spot’ voor de Nederlandse en Vlaamse satellietmarkt.”
  Attached Images Attached Images

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Re: CanalDigitaal krijgt ruimte voor extra HD kanalen

  Meer HD kanalen bij CanalDigitaal op komst


  De weg is vrij om het HD aanbod bij CanalDigitaal uit te breiden. Met de ondertekening voor een meerjarige verlenging van de huidige transpondercapaciteit op de Astra3 satelliet en de aankondiging om via de nu beschikbare transpondercapaciteit gebruik te gaan maken van de verbeterde en bandbreedte besparende MPEG4 compressietechniek komt er ruimte beschikbaar voor de uitbreiding van het huidige HD-aanbod.

  Op dit moment worden via CanalDigitaal de zenders Nederland 1 HD, Eén HD, Eurosport HD, Discovery HD, National Geographic HD, History HD. BravaHD en MyZen HD via de Astra3 satelliet doorgegeven. Via de Astra1 satelliet is, naast diverse ongecodeerde HD-kanalen, MTVN HD te zien. Het grote gemis op dit moment zijn nog de publieke HD-kanalen Nederland2 HD en Nederland3 HD. Door gebruik te maken van de MPEG4 coderingstechniek, op de zogenaamde themakanalen transponder komt er ruimte beschikbaar om het bestaande HD-aanbod met de nu beschikbare transpondercapaciteit verder uit te breiden. Het is overigens nog onduidelijk op welke termijn de overstap naar MPEG4 gemaakt gaat worden en wanneer de hierdoor vrijgekomen bandbreedte daadwerkelijk gebruikt gaat worden voor het uitbreiden van het HD-aanbod. Overigens dienen abonnees voor ontvangst van MPEG4 uitgezonden kanalen wel te beschikken over een HDTV satellietontvanger. De oudere satellietontvangers zijn namelijk alleen geschikt ontvangst van in MPEG2 uitgezonden SD kanalen.

  Kees Färber, CTO van CanalDigitaal, zegt over de nieuwe lange termijn overeenkomst het volgende. “Deze overeenkomst onderstreept ons commitment voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse en Vlaamse satellietmarkt en geeft ons ruimte voor verdere groei van het HD-aanbod.” Bill Wijdeveld, Managing Director Astra Benelux, is ook erg blij met de nieuwe overeenkomst. “CanalDigitaal is hierdoor prima gepositioneerd om aan de groeiende vraag naar HD-zenders te voldoen. De overeenkomst bevestigt ook dat ASTRA 23.5 Oost zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot belangrijke nieuwe ‘hot spot’ voor de Nederlandse en Vlaamse satellietmarkt.”

Similar Threads

 1. RTL4 HD mogelijk nog voor de kerst bij CanalDigitaal
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2009, 23:59:52
 2. CanalDigitaal schakelt carrouselkanaal voor 3FM Serious Request
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-12-2009, 12:33:44
 3. CanalDigitaal HD-ontvanger heeft voor de kerst 1080i
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 08-12-2009, 14:15:33
 4. Saoedische journaliste krijgt zweepslagen voor praten over seks
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 26-10-2009, 07:33:18
 5. Info Concurrentie voor CanalDigitaal in aantocht?
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 06-06-2008, 19:34:34

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •