Results 1 to 2 of 2

Thread: Alleen kanalen themapakket schakelen over op MPEG4

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post Alleen kanalen themapakket schakelen over op MPEG4

  Alleen kanalen themapakket schakelen over op MPEG4


  Alleen kanalen uit het themakanalen pakket die op de themakanalen transponder op de Astra3 satelliet, via de frequentie 11.739 GHz V, schakelen over van de MPEG2 naar de MPEG4 compressietechniek. De gecombineerde zender Sport1.2/Eredivisie Live2 en Film 1.3 blijven gewoon in MPEG2 uitzenden. De zenders verdwijnen wel van deze transponder die in zijn geheel in MPEG4 gaat uitzenden. Alle andere zenders die CanalDigitaal op 23,5 graden oost aanbied blijven ook in MPEG2 uitzenden. Daaronder vallen ook de regionale televisie- en radiozenders.

  Op dit moment is nog niet bekend wanneer de themakanalen transponder wordt omgezet van MPEG2 naar MPEG4. Naast de technische realisatie en overleg met de betrokken zenders dient CanalDigitaal ook een oplossing voor te leggen voor abonnees die alleen een abonnement hebben op het themakanalen pakket. Dit aantal is niet echt heel erg groot omdat de meeste kijkers van de themakanalen dit pakket kunnen zien omdat zij een HD abonnement bij CanalDigitaal afnemen. Deze abonnees hoeft men geen vervangend aanbod te doen omdat deze beschikken over een HD satellietontvanger waarmee al in MPEG4 uitgezonden kanalen ontvangen kan worden. De abonnees die door de omschakeling naar de MPEG4 compressie een nieuwe HD ontvanger moeten aanschaffen om nog naar de themakanalen te kunnen blijven kijken krijgen van CanalDigitaal een passend vervangingsaanbod, zo verklaarde commercieel directeur Rene Tensen vandaag. De, door de overstap naar MPEG4, vrijgekomen bandbreedte gaat CanalDigitaal gebruiken voor de doorgifte van Nederland2 HD en Nederland3 HD.

 2. #2
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,623
  Uploads
  139

  Post Re: Alleen kanalen themapakket schakelen over op MPEG4

  CanalDigitaal MPEG4 omschakeling alleen voor themakanalen


  CanalDigitaal gaat in de komende maanden alleen digitale themakanalen die uitzenden op de zogenaamde themakanalen transponder op de Astra3 uitzenden omschakelen van de MPEG2 naar MPEG4 compressietechniek.

  Dat verklaarde commercieel directeur Rene Tensen gisterenmiddag op de Broadcast beurs IBC in Amsterdam. Daar werd het langere termijn contract tussen SES Astra en CanalDigitaal voor de huur van deze transponder ondertekend. De kanalen Sport 1.2, Eredivisie Live 2 en Film 1.3 – die op dit moment ook op de themakanalen transponder worden uitgezonden – blijven gewoon in MPEG2 beschikbaar. Omdat de gehele themakanalen transponder, die te ontvangen is op de Astra3 satelliet via de frequentie 11.739 GHz V, wordt omgeschakeld naar MPEG4 moet voor deze zenders plaats worden gevonden op andere transponder. Abonnees die wel een abonnement hebben op het themakanalen pakket maar niet op het HD pakket krijgen persoonlijk van CanalDigitaal een passend vervangend aanbod. Dit aantal is relatief klein omdat de meeste klanten die kunnen kijken naar de themakanalen dit kunnen doen omdat ze een abonnement hebben op het HD pakket. Hierbij krijgt men automatisch ook naar het themakanalen aanbod.

  De vrijgekomen ruimte die door de omschakeling naar MPEG4 beschikbaar komt gaat door CanalDigitaal gebruikt worden voor de verdere uitbouw van het HD aanbod. Van deze uitbreiding gaan ook TV Vlaanderen abonnees profiteren. CanalDigitaal kan nog niet zeggen wanneer de omschakeling naar MPEG4 gaat plaatsvinden. De verwachting is dat dit toch enkele maanden gaat duren. Naast technische realisatie en overleg met de betrokken themakanalen dient CanalDigitaal ook dus eerst klanten met alleen het themakanalen abonnement een passend aanbod voor een HD satellietontvanger te doen. Welke en hoeveel HD kanalen er overigens worden toegevoegd aan het huidige aanbod is ook nog niet bekend. Het bedrijf wil hierover op dit moment nog geen uitspraken doen.

Similar Threads

 1. Info Mpeg4/h264
  By laitram in forum French / Français
  Replies: 1
  Last Post: 18-10-2009, 09:47:08
 2. Tata SKY Now Offering MPEG4 STBs
  By sofien72tu in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 11-10-2009, 11:09:18
 3. New Russians to get MPEG4 channels
  By <<ELVIS>> in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 26-06-2009, 09:22:47
 4. dreambox 7000 et mpeg4
  By ZEBBIO in forum Dreambox
  Replies: 0
  Last Post: 02-04-2009, 17:33:56
 5. H264 (Mpeg4) DVB-S PCI card available
  By CaptainHowdy in forum General Discussions: DVB-PCI Cards
  Replies: 1
  Last Post: 25-12-2005, 16:41:33

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •