Page 1 of 57 1236112651 ... LastLast
Results 1 to 10 of 569

Thread: Programmer - ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    11-03-2009
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Programmer - ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ

    Γεια σε όλους.
    Εχω ενα dreambox 500 με gemini image και το cccam 2.0.10.
    Πριν λίγες μέρες απέκτησα και μια gammacard καθώς κι έναν reader/programmer Phoenix/Smartmouse ο οποίος μπορεί να αλλάξει απο smartmouse σε phoenix κι από 3.57MHz σε 6.0Mhz τοποθετόντας ανάλογα τα jumpers του.
    Όπως λέει και το manual του το τροφοδότησα με 12V και το σύνδεσα στο pc σαν phoenix στα 6mhz για φλασάρω την άδεια gammacard μου.
    Σημείωση ο programmer έχει μόνο serial έξοδο. USB δεν έχει καθόλου.
    Να μην τα πολυλογώ ο μόνος τρόπος να δει την κάρτα μου σωστά ο gammaloader v1.0 ήταν αν έχω τον programmer στα 3.58Mhz και σε smartmouse mode. Αλλιώς η δεν το έβλεπε καθόλου η αν το έβαζα σε phoenix mode στα 6Mhz μου έλεγε "This is not a gammacard. Cards ATR is
    CE7CFC027C3EF83EF202F272F272F202F20EE202F28CF230F2 007C4E3EC07C70"
    Αφού λοιπόν την προγραμμάτησα σε smartmouse mode στα 3.58Mhz την βάζω εξωτερικά στον DM500 βάζοντας στον cccam.cfg τα settings που είδα έδω σε ενα thread. Τον programmer επάνω στο dreambox το άφησα και στα 3.58 smartmouse άλλα δοκίμασα και phoenix στα 6ΜΗz.
    Και στις 2 περιπτώσεις δεν είχα αποτέλεσμα. Ο reader όταν έμπενε σε κρυπτογραφημένο κανάλι ο dm αναβόσβηνε το πράσινο λεντακι του συνεχώς και ασταμάτητα. Δοκίμασα διάφορα .gam files μήπως και είναι πρόβλημα του .gam αλλά πάλι καμία τύχη.
    Σκέφτομαι να αγοράσω έναν άλλο δέκτη για να μην πεδέυομαι με τον dreambox που δεν διαβάζει στο εσωτερικό του slot της gammacards. Υπάρχει περίπτωση παρόλαυτα σε όλη την διαδικασία που περιέγραψα να κάνω εγώ καμιά βλακία ή να φταίει κάτι στον programmer μου?
    Δεν ξέρω αν δίνω ασήμαντες πληροφορίες μιας και δεν το κατέχω το άθλημα ιδιαίτερα.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    23-10-2008
    Posts
    150
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Φιλε μου πρωτα απο ολα θελει υπομονη για να πετυχει...
    Με την μια τιποτα δεν γινεται...

    Να ξερεις παντως οτι ο DM500 με smartmouse και γατα
    δουλευει μια χαρα...
    Απλα πρεπει να προσεξεις καποιες λεπτομερειες...
    Πρωτα κατεβασε και βαλε το cccam 2.0.11.
    Μετα προσθεσε στο cccam.cfg αυτες τις γραμμες:

    PHOENIX READER PATH : /dev/tts/0
    SMARTCARD CLOCK FREQUENCY: /dev/tts/0 6000000
    CAMKEY: /dev/tts/0 00 00 00 00 00 00 00 00
    CAMDATA: /dev/tts/0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    TRY ALL CHIDS : /dev/tts/0

    Μετα βαλε το smartmouse στα 6mhz και τροφοδοσια 5v.
    Στον loader1.1 τικαρε το 6mhz βαλε τη σωστη com.
    Η com1 ειναι μαλλον η σωστη.
    Φορτωσε στον loader1.1 ενα gam file... οποιο εσυ θελεις,
    εγω εχω το 17/11 το οποιο μου δουλευει μια χαρα για την ωρα
    και δεν το αλλαζω οσο δουλευει.
    Βαλε την καρτα στον loader1.1 και πατα στο "program".
    Οταν σου βγαλει card program succefuly, εισαι οκ.
    Βαλε την καρτα στο smartmouse αφου το συνδεσεις με τον DM500
    και δοκιμασε την...
    Μη σε ανησυχει το μηνυμα που σου βγαζει "This is not a gammacard. Cards ATR is.....
    Οταν ηταν αδεια και εμενα κατι τετοιο μου εβγαζε.

    Υπαρχει και ο τροπος που λεει ο besttt οτι μπορει να παιξει
    με τον εσωτερικο card reader του DM500.
    Δεν μπορεσα εγω ακομα να την δοκιμασω αλλα...
    Ριξε μια ματια εδω:
    http://www.satsupreme.com/showpost.p...0&postcount=23

    Καλη επιτυχια.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    11-03-2009
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Thanx
    Θα δοκιμάσω πάλι και θα ενημερώσω με εξελίξεις. Όσες φορές κι αν προσπάθησα πάντως να φλασάρω στα 6Mhz δεν καταφερα τιποτα. Μονο στα 3.58 γινόταν δουλειά αλλα με 12V τροφοδοσία. Θα δοκιμάσω και ακριβώς όπως μου περιγράφεις.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    23-10-2008
    Posts
    150
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Quote Originally Posted by covis View Post
    Thanx
    Θα δοκιμάσω πάλι και θα ενημερώσω με εξελίξεις. Όσες φορές κι αν προσπάθησα πάντως να φλασάρω στα 6Mhz δεν καταφερα τιποτα. Μονο στα 3.58 γινόταν δουλειά αλλα με 12V τροφοδοσία. Θα δοκιμάσω και ακριβώς όπως μου περιγράφεις.
    Εβαλες πρωτα το διακοπτακι ή τζαμπερακι του Smartmouse στα 6Mhz?
    Προσεξε το αυτο... το δικο μου εχει δυο θεσεις Y1 και Y2...
    Το Y1 ειναι για τα 6Mhz.
    Τροφοδοσια αν δεν εχεις 5v δωσε απο την USB του PC.
    Ολοι παντως επιμενουν οτι με 12v δεν γινεται σωστη δουλεια.
    Δοκιμασε και πες μας...

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    11-03-2009
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Ναι αν έχω το jumperaki στα 6Mhz δεν την σβήνει/γραφει την καρτούλα. Επίσης αν εχω το jumperaki σε phoenix mode παλι δεν κανει τιποτα σε οτι Mhz και να βάλω. Η θα βγαλει card not found η θα βγάλει "You dont have a gammacard. Cards ATR is ................... μπλα μπλα"
    Ο μόνος συνδιασμός που δουλέυει ο programmer είναι 3.58Mhz σε smartmouse mode.
    Θα το δοκιμάσω σε λιγότερα volts λοιπόν και θα ενημερώσω εδώ

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    23-10-2008
    Posts
    150
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Εννοειται οτι χρησιμοποιεις serial 9 pin και οχι null modem.
    Αν παλι δεν δουλεψει δοκιμασε αλλο σειριακο καλωδιο μηπως εχει προβλημα αυτο...
    κι αν παλι τιποτα δοκιμασε σε καποιο αλλο υπολογιστη με σειριακη...

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    11-03-2009
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Unhappy Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Δυστηχώς καμία τύχη σε phoenix mode στα 6Mhz. Δοκίμασα και σε άλλη com και με άλλο καλώδιο και σε άλλο pc και με 5V στον programmer. Δεν ξέρω κι ουτε μπορώ να καταλάβω γιατι ο programmer μου αρνείτε να δουλέψει έτσι.
    Αν γράψω την κάρτα σε smartmouse mode στα 3.58Μhz δείχνει να γραφετε κανονικά. Υπάρχει τροπος να διαβάσει ο DM500 τον programmer σε smartmouse mode?
    Οτι settings εχω δει ισχυουν για phoenix mode μονο.

  8. #8
    Senior Member 21nikolas's Avatar
    Join Date
    06-08-2006
    Posts
    170
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    @covis

    1.Καταρχήν ο programmer πρέπει να τροφοδοτείται με όσα volt λέει ο κατασκευαστής του , είτε αυτά είναι 12 είτε 9 είτε 5 .
    (Για τα 5 καλά είναι και τα 4,5 αφού τα μικρά psu πάνε ανά 1,5) .
    Το καλώδιο σύνδεσης πρέπει να είναι straight και όχι null .

    2.Τα τζαμπεράκια τα βάζεις σε phoenix και 3.58.

    3.Επανεκκίνηση στον υπολογιστή και σύνδεση.Γράφεις με όποιο loader όποιο αρχείο θες χωρίς να τσεκάρεις το 6Mhz .

    (τα σχετικά με framework , com port κλπ θεωρώ ότι είναι ΟΚ αφού λες ότι τη γράφει ) . Τον βγάζεις από το ρευμα και από το pc.

    4.Κατεβάζεις στον DM το plugin CCcamInfo το κατάλληλο για το image που φοράει .

    5.Φτιάχνεις το CCcam.cfg :

    SERIAL READER: /dev/tts/0
    CAMKEY: /dev/tts/0 00 00 00 00 00 00 00 00
    CAMDATA: /dev/tts/0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
    TRY ALL CHIDS: /dev/tts/0


    Χρησιμοποίησε Notepad++ γιατί το wordpad και το notepad των windows συμπεριφέρονται περίεργα καμιά φορά.

    6.Ανεβάζεις το CCcam.cfg στο /var/etc και επιλέγεις defaut το CCcam από το blue panel.

    7.Τρέχεις το CCcamInfo και πας setup-->get defaults για να πάρει τις πρέπουσες ρυθμίσεις και αποθήκευση .Κάνεις και μια επανεκκίνηση στο DM.

    8.Γυρίζεις το τζαμπεράκι στα 6Mhz ,βάζεις την καρτούλα και συνδέεις τον programmer στον DM .Στη συνέχεια βάζεις τον programmer στο ρευμα .

    9.Από τα plugins επιλέγεις το CCcamInfo και μετά το entitlements .

    Αν όλα έχουν πάει καλά θα δεις τα στοιχεία της κάρτας οπότε την βλέπει κανονικά .Tο αν θα έχεις φως είναι άλλη ιστορία.

    Τα βήματα είναι αναλυτικά και κάποια περιττά αλλά αν τα κάνεις με τη σειρά τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    11-03-2009
    Posts
    10
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Quote Originally Posted by 21nikolas View Post
    @covis

    1.Καταρχήν ο programmer πρέπει να τροφοδοτείται με όσα volt λέει ο κατασκευαστής του , είτε αυτά είναι 12 είτε 9 είτε 5 .
    (Για τα 5 καλά είναι και τα 4,5 αφού τα μικρά psu πάνε ανά 1,5) .
    Το καλώδιο σύνδεσης πρέπει να είναι straight και όχι null .

    2.Τα τζαμπεράκια τα βάζεις σε phoenix και 3.58.
    Δεν ξέρω τι γίνεται αλλα ο reader μου αρνειται πεισματικα να δουλέψει σε phoenix mode. Κάνω ακριβως όπως περιγράφεις αλλά αν τον έχω σε phoenix ανεξαρτητα στα ποσα mhz μου λεει o Gammaloader v1.1 μόλις πατήσω clean : "Not Cleaned. Card has no ATR."
    Δεν μπορώ να φανταστώ κατι διαφορετικό εκτος του οτι έχει πρόβλημα ο programmer μου.

  10. #10
    Senior Member 21nikolas's Avatar
    Join Date
    06-08-2006
    Posts
    170
    Uploads
    0

    Re: Smartmouse/Phoenix in DM500

    Αφού λες ότι την γράφει σε smartmouse mode πέρνα απευθείας στο βήμα
    4 να δεις αν την βλέπει .

    Πληροφοριακά το κομμάτι που φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία

    http://www.tronix.gr/tronix-shop/cms...dart=470&m=&s=

    είναι αστέρι . Δεν έχω αγοράσει από εκεί ,δεν ξέρω αν στέλνει αυτό και
    έχει και τσιμπιμένη τιμή . Απλά λέω οτι είναι πολύ καλό .Στα 5 volt .

    Στη φώτο τα τζαμπεράκια τα έχει λάθος (βραχυκυκλωμένα κάθετα ) .

Page 1 of 57 1236112651 ... LastLast

Similar Threads

  1. Update Programmer - ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ
    By satgeo in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 530
    Last Post: 20-11-2013, 05:38:41
  2. programmer
    By theofilos in forum Greek / Ελληνικά
    Replies: 17
    Last Post: 23-08-2009, 16:11:37
  3. New Dynamite USB Programmer
    By matteus in forum General Discussion: Programmers
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2008, 13:48:25
  4. what is the best programmer?
    By neo29200 in forum More Cams
    Replies: 2
    Last Post: 03-12-2006, 14:26:16
  5. programmer une fun ??
    By kev in forum French / Franais
    Replies: 13
    Last Post: 08-02-2006, 06:12:31

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •