(Upd.) CanalDigitaal schakelt over naar Nederland 3 HD

Commercieel directeur René Tensen van CanalDigitaal meldt vandaag aan Satellitemagazine dat tijdelijk de zender Nederland 1 HD zal worden vervangen door Nederland 3 HD.

Dit heeft te maken met het UEFA voetbal. CanalDigitaal heeft vandaag de confirmatie gekregen van NPO dat de komende tijd Championsleague wedstrijden waar Nederlandse teams aantreden in full HD worden uitgezonden op Ned3HD.

CanalDigitaal wil graag haar kijkers al deze wedstrijden in HD kwaliteit aanbieden en schakelt daarom over naar Nederland 3 HD. Hoelang dat precies duurt is onduidelijk. Eerder werd duidelijk dat CanalDigitaal een schakelkanaal niet zag zitten en wel omdat zij niet tijdig de informatie over de echte Full HD programma's op de publieke zenders krijgen.

De huidige omschakeling is dan ook tijdelijk en daarbij is gedacht om een zo groot mogelijk aantal kijkers te bedienen nu er voetbal wordt uitgezonden. De uitbreiding, waarbij zowel Nederland 1, 2 als 3-HD beschikbaar komen zal plaatsvinden op voorzienbare termijn, al is nog onduidelijk wanneer precies.