Gratis anti-virussoftware Microsoft komt vandaag uit


Vanaf vandaag is Security Essentials, de gratis security suite van Microsoft, te downloaden. Daarvoor moet wel een officiŽle versie van Windows geÔnstalleerd zijn.


Security Essentials, de vervanger van het betaalde Live OneCare (waarmee Microsoft slechts twee procent van de antivirusmarkt wist te veroveren, maar dit terzijde), wordt door Microsoft zelf omschreven als een basis antivirus- en anti-spyware-product dat minder geheugen en schijfruimte gebruikt dan de bekende commerciŽle beveiligingspakketten zoals die van Symantec of McAfee.

Eerder leek het erop dat Microsoft zich met het pakket ook nadrukkelijk op groeimarkten zou richten waar computergebruikers tot nu toe zelden een antiviruspakket installeerden, zoals India en China. Maar deze landen komen niet voor op de lijst van landen waar Security Essentials vandaag wordt vrijgegeven.

Hoewel de concurrerende beveiligingssoftwaremakers de Security Essentials hebben afgedaan als bewijs dat Microsoft niet kan concurreren met de betaalde producten, zijn sommige analisten optimistisch over de kansen van het product.

Downloaden kan hier http://www.microsoft.com/security_es...ls/market.aspx. Houd wel rekening met het tijdsverschil met de Veenigde Staten. Wie op dit moment (09.52 uur) op de link klikt, komt nog op het scherm van de bŤta terecht. Deze bŤtaversie was niet beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Wij gokken erop dat downloaden kan vanaf een uurtje of zes vanavond, wanneer ze aan de andere kant van de grote plas wakker worden.