Results 1 to 1 of 1

Thread: Eigenaar CanalDigitaal verhuist naar Luxemburg

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Eigenaar CanalDigitaal verhuist naar Luxemburg

  Eigenaar CanalDigitaal verhuist naar Luxemburg


  De groep die de televisieaanbieders CanalDigitaal (Nederland), TV Vlaanderen (Vlaanderen) en TéléSAT (Wallonië) in handen heeft centraliseert haar televisieactiviteit in Luxemburg en gaat verder als M7 Group S.A.

  Met deze aankondiging komt er een einde aan een op internet opgelaaide discussie dat CanalDigitaal zou overgenomen zijn door een ander bedrijf. Het moederbedrijf mag dan wel een andere vestigingsplaats en naam hebben gekregen, voor abonnees van CanalDigitaal, TV Vlaanderen en TéléSAT abonnees veranderd er uiteindelijk niets. De lokaal landelijke bedrijfsactiviteiten van de Europese televisieaanbieder M7 Group blijven ook gewoon onder de eigen merknaam de bedrijfsactiviteiten voortzetten. De M7 Group heeft er voor gekozen in de verschillende landen en taalgebieden actief te blijven onder de huidige merknamen, waardoor de herkenbaarheid naar het grote publiek intact blijft.

  De M7 Group wil op korte termijn zich Europees verder expanderen. De eerste stap hiervoor is inmiddels gezet met de komst van het nieuwe satelliettelevisieaanbieder TéléSAT Luxemburg, dat beschikbaar is gekomen voor inwoners van het Groot Hertogdom Luxemburg. Thibaut Hausman, nieuwe Managing Director van M7 Group SA, zegt hierover: “We zijn zeer verheugd dat we gelijktijdig met de start van M7 reeds een nieuw platform kunnen presenteren. We hopen dat TéléSAT Luxemburg net zo’n sterke ontwikkeling zal doormaken als CanalDigitaal in Nederland en natuurlijk TV Vlaanderen en TéléSAT in België en vele nieuwe kijkers en tevreden klanten zal opleveren”. Verder zegt de M7 Group op dit moment in een vergevorderd stadium voor een verdere uitbreiding van het aantal televisieplatformen in Europa.

  Dat juist Luxemburg voor vestigingsplaats van M7 Group is gekozen komt omdat dit bij uitstek geschikt als vestigingsplaats voor een satellietplatform operator. De centralisatie zal tevens synergie effecten en een verbeterde dienstverlening opleveren. Deze nieuwe organisatiestructuur heeft een re-allocatie van activiteiten in de verschillende landen tot gevolg, waarbij bepaalde activiteiten overgaan naar nieuwe en bestaande toeleveranciers van de M7 Group, laat men in een persbericht weten.

  Geruchten dat de Luxemburgse satellietoperator SES Astra betrokken zou zijn bij M7 Group worden door beide partijen ontkent. Zowel Martijn van Hout van CanalDigitaal als Bill Wijdeveld van Astra Benelux verwijzen dit naar het land der fabelen.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. CanalDigitaal schakelt terug naar Nederland1 HD
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-12-2009, 14:48:41
 2. Luxemburg krijgt ook satellietpakket
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 1
  Last Post: 30-09-2009, 13:58:35
 3. (Upd.) CanalDigitaal schakelt over naar Nederland 3 HD
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 16-09-2009, 08:43:58
 4. CanalDigitaal schakelt over naar Nederland 3 HD
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 15-09-2009, 17:20:31
 5. Update CanalDigitaal schakelt definitief over naar Mediaguard 3 codering
  By <<ELVIS>> in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 4
  Last Post: 20-11-2008, 23:47:50

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •