Results 1 to 1 of 1

Thread: BBC Entertainment vervangt BBC Prime en brengt Nederlandse ondertiteling

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post BBC Entertainment vervangt BBC Prime en brengt Nederlandse ondertiteling

  BBC Entertainment vervangt BBC Prime en brengt Nederlandse ondertiteling

  Vanaf 11 november a.s. zal de naam en de vormgeving van BBC Prime veranderen. De pan-regionale zender die aantrekkelijke komische series, drama en entertainment programma’s biedt, zal dan BBC Entertainment gaan heten. Dit wordt ondersteund met een investering in nieuwe programma’s en bovendien biedt de BBC nu voor het eerst Nederlandse ondertiteling. Via de binnenlandse BBC zenders (28 oost) zal uiteraard enkel Engelstalige onderiteling beschikbaar blijven.

  Nieuwe dramaseries die in november in première gaan zijn onder meer de vijfdelige serie Mine all Mine, geschreven door Russell T. Davies, Waterloo Road S3, The Gill Mayo Mysteries en Blackjack. Nieuwe komische series zijn onder meer Lead Balloon S2, The Omid Djalili Show en Jack Dee: Live at the Apollo. De zender zal ook documentaires, lifestyle en kinderprogramma’s uitzenden tijdens non-prime time uren. Uiteraard verdwijnen langlopende populaire series zoals Eastenders, Holby City en Casualty niet.

  De overgang naar BBC Entertainment vindt plaats op 11 november om 06.00 CET. De naamswijziging van BBC Prime naar BBC Entertainment zorgt dat de zender aansluit bij de globale portfolio van BBC-branded thematische zenders van BBC Worldwide Channels. Via de satelliet is de zender (momenteel) niet bij Nederlandse of Vlaamse aanbieders verkrijgbaar. Wél is het volgens onze informatie nog altijd mogelijk om een apart abonnement te nemen voor het via Eurobird 9 te betrekken signaal. Dat is echter wel vrij prijzig voor één apart kanaal.

  BBC Prime verdween niet zo heel lang geleden uit het satellietpakket omdat er geen overeenstemming was over de distributie ervan. CanalDigitaal en TV VLAANDEREN konden het kanaal niet meer 'doorprikken' vanaf een transponder van de provider UPC Direct. Een eventuele terugkeer via 23,5 oost lijkt volgens de redactie van SatelliteMagazine.com niet geheel onmogelijk. Temeer daar het themapakket op termijn in MPEG4 wordt omgezet. En er is namelijk wel een signaal op 23,5 oost beschikbaar in MPEG4 (voor de Duitse markt, maar dat zal dezelfde versie van BBC Entertainment zijn als die voor Nederland).

  SatelliteMagazine wil graag weten of de abonnees van CanalDigitaal en TV VLAANDEREN deze zender weer in één van de betaalpakketten zouden willen terugzien. Stem daarvoor op onze poll! In Satzine nummer 3 (deze willen we in de eerste decade van oktober presenteren) maken we de uitslag bekend!

  Zie voor meer info over BBC Prime de website via onderstaande link en de poll op onze voorpagina!

  http://www.bbcprime.com/contac
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. New حصرياّّّّ BBC Prime الى BBC Entertainment
  By فارس سيناره in forum Arabic / عربي
  Replies: 0
  Last Post: 25-09-2009, 05:08:15
 2. New BBC Prime becomes Entertainment
  By supervisor91 in forum Daily Satellite TV News
  Replies: 0
  Last Post: 24-09-2009, 10:09:59
 3. (Upd.) BBC Entertainment met Nederlandse ondertiteling
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 23-09-2009, 15:11:25
 4. BBC Prime/BBC Entertainment voortaan Nederlands ondertiteld
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 22-09-2009, 00:17:23
 5. New BBC Entertainment nieuwe naam BBC Prime
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 18-08-2009, 15:11:09

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •