Results 1 to 5 of 5

Thread: DM 500 & Disecq switch

  1. #1
    Moderator
    Join Date
    25-07-2006
    Posts
    535
    Uploads
    0

    Question DM 500 & Disecq switch

    What is the right way to install a dm 500 using a disecq swith. The setup is as follows. 1 dish with hotbird & astra and another dish with astra2. Any help appreciated.

    Thanks

  2. #2
    Administrator laitram's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    .fr16
    Posts
    1,960
    Uploads
    32

    Re: DM 500 & Disecq switch

    Hi

    Use a simple tuner config
    Settings>services scan>tuner setting>clic OK>mode config choose SIMPLE>config mode choose diseq A/B
    Port A astra or Hbird
    Port B Hbird or Astra
    Use diseq voltage & 22Khz choose yes
    Send diseq to change sat choose yes

    Have fun & enjoy sharing

  3. #3
    Moderator
    Join Date
    25-07-2006
    Posts
    535
    Uploads
    0

    Re: DM 500 & Disecq switch

    Quote Originally Posted by laitram View Post
    Hi

    Use a simple tuner config
    Settings>services scan>tuner setting>clic OK>mode config choose SIMPLE>config mode choose diseq A/B
    Port A astra or Hbird
    Port B Hbird or Astra
    Use diseq voltage & 22Khz choose yes
    Send diseq to change sat choose yes

    Have fun & enjoy sharing
    Thanks for your reply. My problem is that I have two dishes, one with Hotbird & Astra and the other one with ASTRA 28.2. If I enter the wrong port for the disecq all the channels disappear.

    Thanks once again.

  4. #4
    Administrator laitram's Avatar
    Join Date
    12-03-2005
    Location
    .fr16
    Posts
    1,960
    Uploads
    32

    Re: DM 500 & Disecq switch

    Quote Originally Posted by zoltar25 View Post
    Thanks for your reply. My problem is that I have two dishes, one with Hotbird & Astra and the other one with ASTRA 28.2. If I enter the wrong port for the disecq all the channels disappear.

    Thanks once again.
    Hi

    Ok you need a four way diseq switch (4 in/1 out)
    A lot of combinations is possible only $$$

    Have a look here h**p://en.wikipedia.org/wiki/DiSEqC

    Don't forget cutting dreams power before disconnect wirring
    When you bought it then select tuner mode A/B/C/D diseq on your dream.
    The order may be Hbird (1in), astra 19.2 (2in) astra 28 (3in)

    When dream settings is ok go to one Hbird channel & test it.
    No picture try another lnb to first enter
    Hbird is right now!
    select an Astra19.2 channel & repeat once again with second in lnb.
    When Hbird & Astra 19.2 ok repeat for third in with astra 28.

    Do you need a second/third out for other future receivers ? Make the good choice.

    Have fun & enjoy sharing

  5. #5
    Moderator
    Join Date
    25-07-2006
    Posts
    535
    Uploads
    0

    Re: DM 500 & Disecq switch

    Thanks my friend. Will let you know if I managed. Much appreciated.

Similar Threads

  1. Info fte s202 disecq 8x1
    By enzos in forum Italian / Italiano
    Replies: 0
    Last Post: 18-05-2009, 22:43:58
  2. ber excessif : disecq défecteux ?
    By zed44 in forum French / Français
    Replies: 8
    Last Post: 23-08-2008, 21:12:20
  3. Question le disecq et dvbdream
    By 1thierry in forum French / Français
    Replies: 10
    Last Post: 06-08-2008, 20:45:00
  4. KAON KSC 570 and DISEcQ
    By sornin in forum Kaon
    Replies: 1
    Last Post: 27-04-2008, 13:30:16
  5. ng4 9000 avec disecq 1.0
    By duga2 in forum French / Français
    Replies: 8
    Last Post: 24-10-2006, 15:44:27

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •