Results 1 to 1 of 1

Thread: Speciale TV kantine ter ere van 20 jaar RTL

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post Speciale TV kantine ter ere van 20 jaar RTL

  Speciale TV kantine ter ere van 20 jaar RTL


  Op vrijdag 2 oktober bestaat RTL precies 20 jaar in Nederland, een mijlpaal waar alle betrokkenen, die uiteraard ook in 'De TV Kantine' over de vloer komen, graag bij stilstaan. Carlo Boszhard en Irene Moors kruipen voor de special 'De TV Kantine: 20 Jaar RTL' in de huid van onder meer nieuwe personages als Viola Holt, Hans van der Togt, Ron Brandsteder, Nicolette van Dam en Michael Jackson. Er zijn gastrollen van (de echte) Catherine Keyl, Myrna Goossen en Willibrord Frequin.  In 'De TV Kantine' wordt een groot feest gehouden waar oude en nieuwe coryfeeën samen komen om het glas te heffen. Daar worden herinneringen opgehaald aan oude succesvolle programma's als 'Koffietijd', 'De 5 Uur Show' en 'Rad van Fortuin'. Het feest wordt live geregistreerd door NOVA, waar Clairy Polak met vriend en vijand van de zender probeert te achterhalen wat twintig jaar RTL 4 Nederland heeft opgeleverd.

  De start van RTL Véronique op 2 oktober 1989, vandaag precies twintig jaar geleden, betekende ook het begin van satelliettelevisie in Nederland. Vanuit het ASTRA-grondstation in het Luxemburgse Betzdorf werden de signalen van RTL Véronique naar de satelliet verstuurd voor verdere verspreiding naar Nederlandse kabelkopstations en schotelbezitters. De ASTRA-satelliet speelde daarmee een belangrijke rol bij de opkomst en verdere ontwikkeling van commerciële televisie in Nederland.

  Intussen is RTL Nederland evenwel niet meer afhankelijk van de satellietdistributie. Hun kabelsignaal gaat via glasvezel vanuit Hilversum naar Luxemburg en weer terug! Daarmee zijn het nog steeds Luxemburgse zenders. Daarom zal een zender als RTL Lounge voorlopig zeker niet voor de kijkers van CanalDigitaal beschikbaar komen. Wel zijn er via de schotel wel weer andere RTL zenders te krijgen zoals de Duitse Super RTL, RTL II en RTL Télé Lëtzebuerg.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. BBC HD nog dit jaar in Nederland van start
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 11-11-2009, 08:26:18
 2. Ook SBS start nog dit jaar met HDTV
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 17-10-2009, 16:11:31
 3. TVP Polonia start pakket op speciale spotbeam
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 21-09-2009, 09:11:43
 4. TVP Polonia start pakket op speciale spotbeam
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 17-09-2009, 07:11:02
 5. Question très spéciale
  By gbtonk in forum Tethys
  Replies: 0
  Last Post: 08-12-2005, 13:06:27

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •