Results 1 to 1 of 1

Thread: BBC One en Two krijgen nog steeds veel waardering

 1. #1
  Administrator tokoroko's Avatar
  Join Date
  12-03-2009
  Location
  ucassupport.nl
  Posts
  53,621
  Uploads
  139

  Post BBC One en Two krijgen nog steeds veel waardering

  BBC One en Two krijgen nog steeds veel waardering


  De binnenlandse BBC zenders BBC 1 en BBC 2, krijgen nog altijd veel waardering van het Nederlandse publiek. Alhoewel er geen exacte cijfers zijn over kijkdichtheid blijkt dit volgens de BBC uit de reacties van programmaraden die de analoge kabelpakketten samenstellen.

  BBC 1 en 2 zijn van oudsher al beschikbaar via de Nederlandse (en Belgische) kabelnetten. Sinds de satellietaanvoer mogelijk is, zijn er ook nooit meer storingen op het signaal. Dit kwam een tijdlang via de verbinding Dover-Calais naar de Benelux (BBC Southeast) maar tegenwoordig zijn BBC One London en BBC Two England (nationale versie die afwijkt van de Ierse, Walese en Schotse versie) hier te ontvangen. Ook in België is dit zo en BBC 1 heeft bij de kabelmaatschappij Telenet zelfs een vaste plek in het analoge aanbod (zonder inmening van een programmaraad want die bestaan in België niet). Ook de zusterkanalen BBC Three (BBC 3) en BBC Four ( BBC 4) vinden veel waardering in Nederland en Vlaanderen. Ook in Totaal TV zijn de programma's van de genoemde BBC zenders terug te vinden.

  Kabelmaatschappij UPC paste recent de digitale zaplijst aan waardoor alle vierd de BBC zenders nu achter elkaar staan. Deze 2 digitale BBC zenders zullen echter nooit analoog worden aangeboden. Evenmin zal dit het geval zijn met BBC Entertainment (de opvolger van BBC Prime). Ondanks de invoering van Nederlandse ondertiteling deed de BBC dit niet omdat ze BBC Entertainment analoog via de kabel zouden willen verspreiden. Namens de BBC stelt Philip Roosegaarde Bisschop: "het is niet de bedoeling om BBC Entertainment analoog te gaan aanbieden en zo eventueel BBC 1 of BBC 2 te verdringen". BBC 1 en BBC 2 wil de BBC graag blijven aanbieden zolang er analoge kabel bestaat. Dit aangevuld met BBC World News dat de BBC graag in de vier grote steden in het analoge kabelaanbod ziet.
  Attached Images Attached Images

Similar Threads

 1. (Upd.) Garuda TV verdwenen bij Ziggo wegens lage waardering
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-12-2009, 16:23:31
 2. (Upd.) Garuda TV verdwenen bij Ziggo wegens lage waardering
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 03-12-2009, 00:02:36
 3. Garuda TV verdwenen bij Ziggo wegens lage waardering
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 25-11-2009, 00:16:32
 4. Info MTV in Europa: steeds meer één programmering, één vormgeving, één uitstraling
  By tokoroko in forum Het Laatste Satelliet TV Nieuws
  Replies: 0
  Last Post: 07-08-2009, 14:55:17

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •