Paizoun dokimastika ximeromata,p.x. 03:00 ....
Paidevomai giati evala pano se VU+ alla kai se DM800 dvb-t USB to opoio otan kanei scan den poianei oute tis ERT (eno se laptop me windows ta pianei) kai den mporo na katalavo an o driver tou doulevei sosta. Apo tin Dream Elite mou lene pos tha eprepe na piane ta MPEG2 tis ERT pou exoume idi kai psaxnomai me to terrestrial.xml
Psaxno loipon apo kapoio filo apo Thessaloniki pou h tha exei DM8000 me DVB-T karta h kapoios allos apo thessaloniki episis pou ekane oti ekana kai ego me to USB-T stick na mou pei an poianei tin Digea ekei kanonika...
Σήμερα ξημερώματα στις 2:30 στην Αθήνα η Digea έκανε δοκιμαστική εκπομπή στα κανάλια 46 και 47. όλο το μπουκέτο ερχότανε στα Δυτικά Προάστια απλά ΤΕΛΕΙΑ !!! Η εικόνα - με αποκορύφωμα τον ΣΚΑΪ - ήταν αψεγάδιαστη, παρόλο που δυστυχώς είναι SD! Μακάρι να είναι έτσι και καλύτερα και στην κανονική εκπομπή ... Δυστυχώς δεν μπόρεσα να σώσω κάποιο βιντεάκι ... Η λήψη έγινε τόσο με τον ψηφιακό δέκτη XORO 7600, όσο και με τηλεόραση LG (μοντελο 2010) με ενσωματωμένο δέκτη mpeg4 ...
Άντε 2 μέρες μείνανε για την Αθήνα ....
Αυτό που περιγράφεις δεν έγινε μόνο σήμερα τα ξημερώματα, αλλά ήδη από την Κυριακή και μετά κάθε βράδυ λίγο μετά τις 2:00' εκπέμπουν δοκιμαστικά για αρκετές ώρες κάποια από τα κανάλια (συνήθως 4). Μέχρι και χθες που τα παρατηρούσα εξέπεμπαν σταθερά στη συχνότητα 46 και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, από σήμερα φαίνεται ότι έβαλαν στο παιχνίδι και την 47, κάτι που είχαν κάνει για λίγο και το απόγευμα του Σαββάτου.
Πάντως, για να πω την αλήθεια, εγώ δεν διαπίστωσα κάποια σημαντική διαφορά στην ποιότητα (πέρα από το makedonia tv) και αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς έχω πάρα πολύ καλή λήψη στα υπάρχοντα βασικά αναλογικά κανάλια. Για παράδειγμα, θα περίμενα με το ψηφιακό σήμα να μην υπάρχουν καθόλου είδωλα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει εξαλειφθεί παντελώς και είναι ευδιάκριτο ένα τουλάχιστον έντονο είδωλο στο σήμα του κάθε καναλιού, όπου είναι και πιο εύκολο για το μάτι να κάνει τον έλεγχο, εφόσον πρόκειται για μια σταθερή εικόνα στην οθόνη. Η παρατήρηση έγινε σε μια LG 42" (2010) με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη.
Άντε με το καλό να ξεκινήσουν και οι κανονικές εκπομπές με ακόμα περισσότερο βελτιωμένη ποιότητα, αν βέβαια είναι αυτό εφικτό![]()
Re seis kaneis den exei DVB-T module pano se DM500HD, DM800,DM8000,VU+DUO pou na mou kanei ena backup ta kanalia tou (tis ERT ta palia ta epigia me endiaferoun vasika afti ti stigmi gia na katalavo an exei provlima to stick mou) kai na mou to steilei?
Πάντως αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά στη συχνότητα 46 για τελευταίες ρυθμίσεις τα:
-ANT1
-makedoniaTV
Θεσσαλονίκη εγώ έχω σε DM800 usb stick DVB-T και κατεβάζει και παίζει κανονικά όλα τα κανάλια της Digea