Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 54 of 81 FirstFirst ... 42944495253545556596479 ... LastLast
Results 531 to 540 of 803

Thread: Επιγεια Ψηφιακη τηλεοραση......

  1. #531
    VIP Member nikolas021292's Avatar
    Join Date
    21-04-2009
    Posts
    3,287
    Uploads
    10
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ERT Digital άρχισε τις δοκιμαστικές εκπομπές σε mpeg-4 στo 2ο multiplex με τα κανάλια ET1, NET, ET3.
    Στην συχνότητα 58 UHF είχαμε και την δοκιμαστική εκπομπή με ανάλυση στα 1440x1088 του πρώτου επίγειου ψηφιακού HD καναλιού... Ναι το ERT HD είναι γεγονός. Οι δοκιμές έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Πιθανώς και σήμερα το βράδυ λίγο μετα τα μεσάνυχτα να έχουμε και πάλι τις δοκιμαστικές εκπομπές!

    oraia se ligo tha doume kai 3d

  2. Advertise Here
  3. #532
    Senior Member kariki's Avatar
    Join Date
    04-02-2010
    Location
    IN THE AIR
    Posts
    1,003
    Uploads
    0
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Αντε βρε ερτ ξεκινα τα hd...σου εβαλε τα γυαλια η νοβα και ας τα κονομας απο τα ανταποδοτικα τελη τοσα χρονια -)

  4. #533
    Senior Member
    Join Date
    26-11-2008
    Posts
    232
    Uploads
    0
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Πετυχε κανείς εκπομπή σε fullhd από ΕΡΤ? Κάθε βράδυ ψάχνω την συχνότητα αλλά δεν βγάζει τίποτα..

  5. #534
    Member
    Join Date
    31-08-2010
    Location
    Moulin Rouge
    Posts
    85
    Uploads
    0
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Αν ξενυχτήσεις την Τετάρτη που έχει Ch L κάτι θα πετύχεις, τουλάχιστον έτσι λέγετε...

  6. #535
    Member
    Join Date
    04-05-2009
    Posts
    77
    Uploads
    0
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    ειμαι στα νοτια προαστια της αττικης και αρκετες φορες μεσα στην ημερα δεν εχω καλο σημα σε πολλα κυρια καναλια
    (περιπου 25-30%) και αλλες φορες εχω καλο σημα (στο 97%)
    τα ερτ1, νετ, και ερτ3 τα πιανω παντα χωρις κανενα προβλημα

    εχουν και αλλοι τετοιο προβλημα??
    εαν οχι τι μπορει να φταιει??

  7. #536
    Member
    Join Date
    05-11-2009
    Posts
    66
    Uploads
    1
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Να σημειώσω και εγώ από νότια Αθήνα, ότι στα κανάλια της digea έχω σταθερά σήμα 100, ποιότητα 100, ενώ στα κανάλια της ΕΡΤ σήμα 100 και ποιότητα από 4 ως 90, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να κόβεται τελείως το σήμα.

  8. #537
    Member
    Join Date
    05-11-2009
    Posts
    66
    Uploads
    1
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Από την Τετάρτη 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά πιλοτικές μεταδόσεις σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition – HD) με ελεύθερο σήμα στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή. Η πρώτη απ’ ευθείας μετάδοση θα πραγματοποιηθεί με τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, για την πρώτη σειρά ημιτελικών του Champions League, σε παράλληλη μετάδοση με τη ΝΕΤ.

    Για να δοθεί η δυνατότητα μετάδοσης γεγονότων που παράγονται σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας, θα δημιουργηθεί ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την ονομασία EΡΤ HD, το οποίο θα ενταχθεί στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από κοινού με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3.
    Το κανάλι της Βουλής, τη θέση του οποίου θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD, θα μεταφερθεί στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ.
    Ταυτοχρόνως, τα προγράμματα του σινε+ και του σπορ+ θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθεί ένα νέο ενιαίο πρόγραμμα, το σινε/σπορ +, με το περιεχόμενο του σπορ+ στην πρωινή ζώνη και του σινε+ στην βραδινή.

    Τα δύο ψηφιακά μπουκέτα της ΕΡΤ, με τέσσερα τηλεοπτικά προγράμματα ανά ψηφιακό μπουκέτο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ΚΥΑ 21161/08), θα διαμορφωθούν ως εξής:

    1ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
    - Βουλή Τηλεόραση
    - σινε/σπορ+
    - πρίσμα+
    - ΡΙΚ Sat

    2ο Ψηφιακό Μπουκέτο:
    - ΝΕΤ
    - ΕΤ1
    - ΕΤ3
    - ΕΡΤ HD

    Η νέα διαμόρφωση των ψηφιακών μπουκέτων θα ξεκινήσει από την Τρίτη 26 Απριλίου 2011, μία ημέρα πριν από την πρώτη μετάδοση σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας.
    Η κωδικοποίηση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου θα μετατραπεί εφεξής στο σύστημα MPEG 4. Το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ θα συνεχίσει με κωδικοποίηση MPEG 2, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

    Οι τηλεθεατές δε θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες για τη λήψη των νέων μπουκέτων. Στο πρώτο ψηφιακό μπουκέτο, στη θέση του σινε+ θα εμφανιστεί η Βουλή Τηλεόραση και στη θέση του σπορ+ θα εμφανιστεί το σινε/σπορ+. Το πρίσμα+ και το ΡΙΚ Sat θα παραμείνουν στις ίδιες θέσεις.
    Στο δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο ΝΕΤ, ΕΤ1 και ΕΤ3 θα παραμείνουν στη θέση τους και τη θέση του Βουλή Τηλεόραση θα πάρει το πιλοτικό πρόγραμμα ΕΡΤ HD.

    Για τη θέαση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ψηφιακού δέκτη MPEG 4, είτε ενσωματωμένου στην τηλεόραση, είτε εξωτερικού.
    Για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD είναι απαραίτητη η ύπαρξη τηλεόρασης με δυνατότητα HD και ενσωματωμένος ή εξωτερικός δέκτης MPEG 4 HD.

    Ο ήχος του προγράμματος ΕΡΤ HD θα είναι στερεοφωνικός. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ θα είναι σε θέση να προσφέρει και ήχο Surround 5.1 στις μεταδόσεις HD.
    Οι ζωντανές μεταδόσεις γεγονότων από την ΕΡΤ HD σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιούνται πάντοτε εκ παραλλήλου με τη μετάδοσή τους σε σύστημα κανονικής ευκρίνειας (Standard Definition – SD) από το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΕΡΤ, που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του γεγονότος (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ-3).

    Σε συνέχεια της πρώτης μετάδοσης του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, στις 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ προγραμματίζει παράλληλες μεταδόσεις και σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας των παρακάτω γεγονότων:


    - Ημιτελικός Champions League: Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σάλκε, στις 4/5/2011
    - Final 4 Euroleague Basketball: 6 και 8/5/2011
    - Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2011 (Ημιτελικοί και τελικός): 10, 12 και 14/5/2011
    - Τελικός UEFA Champions League: 28/5/2011
    - Τελική φάση τουρνουά τένις Roland Garros: 31/5/2011 – 5/6/2011

    Επισημαίνεται πως η παράλληλη μετάδοση των ανωτέρω γεγονότων σε σύστημα υψηλής ευκρίνειας θα πραγματοποιηθεί χωρίς πρόσθετο κόστος για την ΕΡΤ, καθώς, τα γεγονότα αυτά, επειδή παράγονται σε HD, είναι διαθέσιμα στους κατόχους των δικαιωμάτων τόσο σε SD, όσο σε HD. Και, τέλος, η συγχώνευση των προγραμμάτων σινέ+ και σπορ+ θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΡΤ να μειώσει το λειτουργικό τους κόστος κατά το ήμισυ.

    Πηγές: ΝΕΤ
    Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου
    Επιμέλεια: Σ.Δαματόπουλος

  9. #538
    VIP Member telisgr's Avatar
    Join Date
    07-08-2008
    Location
    GR/Πανω δεξια πινεζα
    Posts
    3,056
    Uploads
    9
    Likes
    7

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Να κι ενα καλο νεο .....

    Το οτι θα βλεπαμε και hd απο το κρατικο δεινοσαυρο, ενω δεν βλεπαμε καλα-καλα ουτε τα αναλογικα καναλια,
    και να μου το λεγανε πριν εξι μηνες δεν θα το πιστευα .......

    Χα!!!! ετσι καταριπτεται και η γελοια (και κλεμενη) διαφημιση της ακατανομαστης .....

  10. #539
    New Member
    Join Date
    21-05-2008
    Posts
    4
    Uploads
    0
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    ΕΡΤ ψηφιακή, εκπέμπει στην Κορινθία?

  11. #540
    Member
    Join Date
    18-08-2008
    Posts
    46
    Uploads
    0
    Likes
    0

    Re: Epigia psifiaki Elladas-Nea

    Quote Originally Posted by thanos_1071 View Post
    ΕΡΤ ψηφιακή, εκπέμπει στην Κορινθία?
    Όχι ακόμα φίλε

Advertise Here

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •