Originally Posted by
AntonisTheGreek
Γεια σας! Είμαι νεο μέλος στο satsupreme.com και αρχαριος στα δορυφορικα. Θα ηθελα να εγκαταστησω ενα δορυφορικο πιατο, για να λαμβανω σημα απο τους δορυφορους Hotbird 13E, Eurobird (πρωην Eutelsat 16E) 16A και Astra 19E. Τι μεγεθος πιατου προτεινετε (μενω Αθηνα); Τι ειδους LNB; Το κατοπτρο μπορει να σκοπευσει και με μοτερ, χωρις την χρηση πεδιομετρου;
Όσο αναφορα τον δεκτη, πολλα εχω ακουσει απο γνωστους μου, αλλα και απο διαφορα threads σε forums στο διαδικτυο, για τους δεκτες με ethernet που "κανουν παπαδες". Εχετε να προτεινετε καποιον? Δεκτες του τυπου FunBox, NanoXX, εχουν ενεργους σερβερς (τα διαφορα ποστς που εχω διαβασει, ειναι προ διετιας και δεν με πληροφορουν για την κατασταση εν ετει 2010). Ανεφερα τους παραπανω δεκτες, επειδη εχουν (?) ετοιμους σερβερς, και ειναι συνηθως χρησιμοποιουνται ειτε απο αρχαριους, ειτε απο αυτους που δεν εχουν χρονο για να ασχοληθουν με τις συνεχεις αλλαγες στο firmware ή στους σερβερς. Και εγω ανηκω στην πρωτη κατηγορια (αρχαριος). Δεν με νοιαζει αν καποια μερα θα βυθιστω στο σκοταδι, αλλα τουλαχιστον με νοιαζει ο δεκτης να βγαλει τα λεφτα του. Επισης θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για τους Dreambox (κλωνους και original), για τον Edision Argus Mini 2in1 IP και για αλλους δεκτες που εχουν ethernet, που τους συστηνετε λογω εμπειριας.
Ευχαριστω εκ των προτερων!