Γεια χαρα παιδια και καλη χρονια! Μια ερωτηση θελω να κανω, εχω ενα dreambox 800hd και προσπαθω να το συνδεσω απο dvi σε hdmi και να εχει ηχο. Δεν παιζει γιατι βεβαια η θυρα dvi δεν μεταφερει ηχο! Μπορει καποιος να μου πει τι καλωδιο χρειαζομαι για τον ηχο και που το συνδεω? Καλα δεν συζητω την μαλ... του dreambox να λεγεται HD και να μην εχει εξοδο HDMI, απορω τοσο δυσκολο ηταν να βαλουν μια τετοια εξοδο ωστε να γλυτωναμε εξτρα χρηματα και εξτρα καλωδια?
Φιλε μου καπου εχεις λαθος οταν λες οτι στην περιπτωση του 800 οταν τον συνδεεις μεσω της εξοδου dvi δεν εχεις ηχο.
Εχεις 100% ηχο με το καλωδιο που ερχεται μαζι με τον δεκτη , καθως και οποιοδηποτε καλης ποιοτητας ομοιο καλωδιο αγορασεις σε περιπτωση που το χασεις η δεν το ειχες ποτε.
Γιαυτο τον λογο (χωρις παραξηγηση δεν σου κανω παρατηρηση,απλα προσπαθω να σε βοηθησω να βρεις λυση στο προβλημα σου ) πριν χαρακτηρισεις τον δεκτη μ@@@@@@ δες λιγο τις ρυθμισεις σου και τις συνδεσεις σου.Σου μιλαω εκ πειρας μιας και ειμαι κατοχος ολων των δεκτων που φαινονται στην υπογραφη μου ,ασε που εχω σεταρει και γω δεν ξερω ποσους σε φιλους.
Ελπιζω να σε βοηθησα με αυτα που σου γραφω και για οτιδηποτε αλλο και εγω και ολοι εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε να λυσεις το προβλημα σου.Αλλωστε αυτο ειναι και ενας απο τους σκοπους του φορουμ γενικα και της Ελληνικης παρεας πιο συγκεκριμενα.
Φιλικα Τζιμακος![]()
Φιλε μου τζιμακο οσον αφορα τις εξοδους του dreambox το θεωρω μεγαλη βλακεια που δεν εχει εξοδο HDMI γιατι δεν καταλαβανω την χρησιμοτητα του DVI. Ενα ακομα που θελω να σου πω και να σε ρωτησω ταυτοχρονα ειναι: η τηλεοραση πρεπει να εχει ειδικη θυρα DVI HDMI, γιατι η δικη μου τηλεοραση εχει εξοδο HDMI και δεν παιζει ουτε με ηχο, ουτε χωρις ηχο. Πες μου τι μπορω να κανω, αν μπορω βεβαια να κανω κατι
se mena paizei kanonikotata me iho kai ta panta sindeontas to kanonika to DVI sto HDMI
aplos dilosa DVI stis ri8misis tis ikonas ston 800ari
Συγνωμη παιδια, απο λαθος εγινε! Παρακαλω οι mod να σβησουν το ενα post. Ευχαριστω
ohi emena einai sketo HDMI kai otan dilosis DVI kaninika den prepei na paizei me to SCART kati la8os eheis