pershendetje kam nje clon dm 500 pasi mu bllokua i hodha imagin nga fillimi por kur e ndez me ngec perseri dhe nuk i pergjigjet pultit. Pulti eshte ne rregull .i kam hedhur sifteam , e provova dhe me tjeter image vazhdon e njejta gje.Aparati eshte inetbox
Pershendetje. Jam i ri me drembox. Kam ploblem me Sky italian dhe gjerman me jep shume ngecje. Une linjen e kam 512 , paketat e tjere me dalin per mrekulli. Perdor Gemini 4.70 dhe cccam 2.14. Kam pare qe ju keni thene qe sky italian ju punon normal, por kjo mu duk e cuditshme se dhe disa shokeve te mi ju ndodh ky problem. A kam une ndonje gabim apo linja me duhet me e fuqishme. Dhe nje gje ajo emc time duhet te jete sa me e vogel?????
varet shume nga linja jote e dobet, por dhe nga largesia e serverit dmth e pingut te larte.
1. pingu duhet te jete sa me i ulet mes teje dhe serverit, mundesisht poshte 100ms, njehere pingoje veten psh nga "cmd" ping www.google.com, dhe nje here pingo dns e serverit psh "ping serveri.dnsmine.nu"
2. kur je duke pare mos e ngarko linjen tende me torrents ose emule.
3. dhe ecm duhet te jete poshte 1000ms per sky italjan ose gjerman qe te mos kete ngecje.
pasi te besh kto prova do kuptosh kush ta ka fajin, pingu i larte eshte me fajtori nga te gjithe per ngecjen.
nese ke ping te larte nga serveri mund te jete temporale atehere dmth ishte problem i vogel nese e ke te vazhdueshem duhet te nderrosh server se ndodhet larg teje dhe sben per ty.
nese ke ping te larte vet atehere ske linje te mire ose je duke e rendu linjen.
po e kam provuar e me servera te tjere po e njejta gje me sky. kur e kam ecm 0.376 sky punon shume mire kur me behet 1.000 fillon e ngec. Kurse kanalet e tjera e kane ecm 1.700 dhe punojne shume mire. Torrent dhe emule nuk perdor. A me jep ndonje zgjidhje qe te ul emc. (mund te bej pyetje koti mo ma vini re se jam i ri me dreambox)
ka shume te ngjare qe sky it dhe sky de te mos jene local card, pradaj ke frezze. edhe une ca kohe ja hodha fajin aparatit, po kur nderrova server sky it, eshte ok fare dhe te gjitha paketat e tjera
ndihmë si mund ta shikoj ,, youtube ,, ne dreambox 800 hd,,