LNB i paraqitur nga aldo (qe perdor fibra optike per te trasmetuar sinjalin) kushton 185 euro tani si prodhim i ri.(per ndonje qe ka interes).
LNB i paraqitur nga aldo (qe perdor fibra optike per te trasmetuar sinjalin) kushton 185 euro tani si prodhim i ri.(per ndonje qe ka interes).
qe ta vesh ne pune tani te duhet te blesh dhe nje multiswtch me duket i cili vendoset dhe punon direkt ne tension me prize 220 v dhe me pas mbasi i vendos te 4 kabllot qe vijne nga LNB dhe del nje kabell i cili shkon ne aparat por tek swtch-i duhen vendosur sipas skemes qe duhet sepse nuk funksionon pastaj. Aktualisht keshtu si e ke mund te te zere vetem disa kanale varet tek cila dalje e LNB e ke vendosur kabllin qe shkon ne aparat tek Vertikalja ose horizontalja. Per mendimin tim nuk ka vlere si LNB sepse kryen te njejten pune si nje LNB e zakonshme. Une ka kohe qe nuk kam perdorur nga kjo lnb dhe nuk e mbaj mend mire gjithsesi ky qe te thashe me lart eshte parimi i venies ne pune te kesaj LNB.
Faleminderit Aldo tani u sqarova ashtu sic duhej. Eshte e vertete qe sa here ndroj daljet p.sh. dalin kanale te caktuara per cdo dalje ato qe jane ne horizontal dalin ne horizontal ato qe jane ne vertikal dalin ne daljen e vertikalit me pak llafe qe te blej multiswitch qe te vej ne pune koken nuk ja vlen barra qirane une ngaqe e pashe me 4 dalje dhe me cmim te arsyeshem u nxitova dhe e bleva por me sa po shikoj ajo qe duhej te merrja ishte Quad e jo Quattro
Te me falni ne gjoftese jame jashte teme. a munde te gjeje sharing splitter si ky ne Tirane.
Normalisht qe po.
Keto ka kohe qe perdoren duke bere sharin shume modele aparatesh.
Sidomos te gjithe kablloret ne shqiperi kanalet qe transmetojne ne kete forme i bejne sharing kartat dhe transmetojne kanalet. Ata spliterat me antene kushtojne rreth 20 euro ndersa ato te tjerat qe jane me ate pjesen si smart kushtojne me teper pasi shiten komplet si seri me duket 8 cope bashke dhe prandaj i rritet vlera.
Me 34.5 db perfitim sinjali duhet te jete njelloj sa nje parabol 80cm.Varet se cfare sateliti te intereson qe te kapesh.
me sa di un keto jan parabola per ne vende qe nuk lejohen te vihen parabola trdicionale jane me estetike nga pamia e jashtme por qe nuk mund te te bejn pune per satelitin eutelsat 16 skan shum sinjal, sepse diametri i saj i pergjigjet nje parabole 60 cm,
Duke marre shkak se shume nga ne, ku ketu bej pjese dhe une, nuk kemi informacion te mjaftueshem se ku dhe si te bejme blerje paisjesh satelitore.
Le te postojme te gjithe ketu qe te ndihmojme njeri-tjetrin!! PAZAR TE MBARE!!
![]()