Kam shume pak njohuri ne fushen e tv satelitor e parabolave po tani kam vendosur ta marr seriozisht. Desha te kerkoj nje informacion bazik, ku eshte vendi me i pershtatshem per te blere LNB e parabola ne Tirane dhe cfare diametri parabole eshte me i mire per Tiranen. Deri tani me e madhja qe kam gjetur ishte 90 cm nqs duhet me i madh ku shiten se s'kam hasur.
Tek tregu elektrik ne tirane ke plot deri ne 130 cm kam gjetur per me shume se di aty ke lnb(koka).
Varet cfare kerkon te shikosh nqs kerkon Astra 19E(gjermanet) Eutelsat 16 E(shqiptaret) dhe Hotbird 13E(italianet) edhe me nje parabole 90cm je ok. Me shume =parabole me e madhe. Kjo eshte pak a shume parimi. Per lnb shkon ne varesi te paraboles. Por te sygjeroj te lexosh forum se do mesosh shume dhe per gjithcka (p.sh. Tas me shume LNB (koka) me diseqc 4x1 ose 8x1 e ke edhe sticky)
Faleminderit kerkoja per dyqane e s'me kishte shkuar ne mendje vendi me i thjeshte. Kishte deri 110.
Me sa po shoh sic thote j.l.k per 3 satelitet qe e dua une mjafton dhe 90 cm, po meqenese eshte dicka qe eshte bela per ta nderruar me vone e s'eshte harxhim kushedi cfare, po e marr 110 se ku i dihet ne te ardhmen mund te dua me shume kanale (oreksi vjen duke ngrene)
a mund te gjej DM 800 HD ne greqi edhe tju pyes ku prodhohet DM 800 HD origjinal pra dmth MADE in ..... (ne cilin vend)SEPSE JAME I INTERSUAUR se mos gjej DM 800 HD NE GREQI
MADE IN GERMANY, per te bler shiko njeher ne internet ose pyet ndonje aty qe di
neqoftese ke njeri ne gjermani mund ta blesh ketu <ketu>
faliminderit por ne gjermani nuk kam njeri. kam vetem ne greqi njerez dhe keshtu me duhet te shoh vetem atje. keshtu nqs keni informacion se ku mund te blej DM 800 HD ne greqi me thoni.