Ante na to baloume edo...
Filika d.
Ante na to baloume edo...
Filika d.
Έχω την αίσθηση, σε αντίθεση με αυτό που σου έγραψε ο φίλος doulapa, ότι το γατί σου είναι F10G και όχι F11G. Σημαντικό ρόλο σ' αυτό παίζει η πρώτη γραμμή και αν την έχεις υπολογίσει στο μέτρημα ή όχι. Όπως έχει τονίσει και ο δάσκαλος AMPELIOTIS, για να έχουμε σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να υπολογίζουμε/μετράμε τις γραμμές από τη δεύτερη και μετά.
Καλησπέρα φίλε doulapa.
Η συνεισφορά σου είναι πάντα ανεκτίμητη και μας έχει λείψει η παρουσία σου.
Σκέφτηκα να φτιάξω κι εγώ στα γρήγορα ένα excel για να απλοποιήσω τους υπολογισμούς, αλλά ούτε κατά διάνοια δεν είχα σκεφτεί κάτι τόσο "προχωρημένο" με συνισταμένες και τέτοιου είδους δεδομένα.
Το έχεις κάνει πολύ ωραίο και χρηστικό, αλλά έχω μια απορία. Γιατί την κατηγορία "GROUP" δεν την έχεις φτιάξει να συμφωνεί με το αποτέλεσμα της υποκατηγορίας της κάρτας; Έχεις επιλέξει να ξεκινάει από το 0, αντί για το 1 κι έτσι πάντα εμφανίζεται ένα νούμερο πιο κάτω από την πραγματική υποκατηγορία της κάρτας.
Τέλος, θα ήθελα για άλλη μια φορά να τονίσω ότι για να λειτουργήσει σωστά το excel και να βγάλει ακριβές αποτέλεσμα, θα πρέπει να μην έχει υπολογιστεί στο μέτρημα η πρώτη γραμμή του φιλέτου, δηλαδή η 60άρα.
karta f17
1o thetiko f grammh 65
2o thetiko f grammh 145
hsn 07c010
karta f2
1ο θετικο f στη γραμμη 50
2ο θετικο f στη γραμμη 129
hsn 07B561
Άρα, πολύ σωστά, οι γάτες είναι F17D και F2D
Το αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι καταγράφηκε μετά από αρκετές μέρες μια γάτα (αναφέρομαι στην F17D) που το Χασάν σε σχέση με το Πρόβατο, απαντούν στη γραμμή που πρέπει κι έτσι απέχουν μεταξύ τους σε ακριβώς 16πλάσια απόσταση και όχι +-1 γραμμή διαφορά.
Ναι φίλε μου, δουλεύει μια χαρά το excel του doulapa. Αρκεί, όπως έγραψα και στο προηγούμενό μου post, στο μέτρημα των γραμμών να μην έχει υπολογιστεί η πρώτη, η 60άρα, γιατί τότε θα σου βγάλει αποτέλεσμα 1F παραπάνω από το κανονικό.
Gia na doume..
A. F8F
HSN 88 07CC2B
PROV 135
B. F12C
HSN 44 07B179
PROV 139
C. F17D
HSN 65 07C010
PROV 144
D. F11A
HSN 11 079AE1
PROV 138
E. F10H
HSN 122 07CD51
PROV 138
Filika D.
thelw edw na kanw diorthwsh tou proigoumenou post pou eixa valei. (metrousa tis grammes apo thn prwth)
f12 g
1o 108
2o 139
hsn 07cd47
prov 03f8..
f11 g
1o 107
2o 139
hsn 07cd47
pro 03f7..
ara autes oi 2 mou dinoun ti idio hsn alla alo prov (den tha eprepe na simvenei to antitheto ?)
f4 d
1o 52
20 131
hsn 07b5bb
f17 d
1o 65
2o 145
hsn 07c010
Φίλε μου, δεν μπορεί, κάποιο λάθος έχεις κάνει στους υπολογισμούς. Έκανες ξανά το μέτρημα από την αρχή ή απλά αφαίρεσες μια γραμμή σε σχέση με το προηγούμενο post?
Κι εξηγούμαι τι εννοώ.
Η F11G είναι η κλασική σάπια γατούλα που έχουμε οι περισσότεροι. Αυτή παίρνει Χασάν από την 107 γραμμή (σωστά το έχεις γράψει), αλλά Πρόβατο από την 138 γραμμή (ενώ εσύ έχεις γράψει 139). Και πολύ σωστά επίσης αναφέρεις τα υπόλοιπα στοιχεία, που είναι hsn 07cd47 και prov 03f8..
Η F12G που εύλογα παίρνει Χασάν από την 108η γραμμή, δεν είναι δυνατόν να έχει το ίδιο Χασάν με την F11G. Το Χασάν διαφέρει τόσο ανάλογα με το μητρώο, όσο ανάλογα και με την υποκατηγορία της γάτας. Από την άλλη το Πρόβατο είναι ίδιο μόνο στις γάτες του ίδιου μητρώου, ανεξαρτήτως της υποκατηγορίας τους και διαφέρει στις γάτες που έχουν διαφορετικό μητρώο.
Για να σου δώσω να καταλάβεις, εμένα η μία γάτα είναι F12F, που σημαίνει ότι πρέπει να έχει ίδιο Πρόβατο μ' εσένα και διαφορετικό Χασάν, αφού απαντάει σε άλλη γραμμή και πράγματι έτσι είναι:
F12 os 1.6 - F12F
1o 92
2o 139
HSN 07CD2F
Prov 03F8..
Βλέπεις λοιπόν ότι το Χασάν μου, δεν έχει καμία σχέση ούτε με αυτό της δικής σου F12 (λόγω άλλης υποκατηγορίας), αλλά ούτε και με την σάπια την F11G (λόγω διαφορετικού μητρώου). Άρα, νομίζω ότι πρέπει να έχεις κάνει κάποιο λάθος και πρέπει να ελέγξεις και πάλι τις γάτες σου![]()