Οφείλω να ομολογήσω ότι έχει βάση η ερώτηση που κάνεις, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει μια μόνο απάντηση πάνω σ' αυτό.
Έχω την αίσθηση ότι με την συγκεκριμένη εργασία, καθώς και τις προηγούμενες που προηγήθηκαν, ασχολείται ο καθένας για κάποιον ή κάποιους από τους παρακάτω λόγους:
- Γιατί είναι λάτρης της ρήσης "...σε δουλειά να βρισκόμαστε".
- Γιατί μετά από τόσο καιρό εδώ μέσα έχει ένα δέσιμο με το forum και τα μέλη του και προκειμένου να μην συμμετέχει πουθενά ή να γράφει μόνο "καλημέρα - καληνύχτα", προσπαθεί κι αυτός να φανεί εποικοδομητικός κάπου και να συμβάλλει σε κάτι, έστω κι αν αυτό μπορεί να είναι ουτοπικό και να μην οδηγεί πουθενά στο τέλος.
- Γιατί αποδέχεται ότι ο φίλος Ampeliotis που το ξεκίνησε έχει βοηθήσει αρκετούς στο παρελθόν με τα διάφορα posts του, οπότε θέλει να του το ανταποδώσει παίρνοντας μέρος στην εργασία.
- Γιατί δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει και πώς να σκοτώσει την ώρα του.
- Γιατί βαθιά κάπου μέσα του πιστεύει ότι υπάρχουν γατούλες που νιαουρίζουν ακόμα κανονικά (σε συνδυασμό πάντα με διάφορες φήμες και εξιστορήσεις που έχουν ακουστεί/γραφτεί κατά καιρούς), οπότε διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας μέσα του για την ανάσταση.
- Γιατί δεν έχει ακολουθήσει τα επόμενα "παιχνίδια" με τους Τιτάνες και τους Δράκους (διότι π.χ. ποτέ δεν πίστεψε σ' αυτά ή δεν έχει λεφτά για σκότωμα ή δεν έχει κάποιον κοντινό έμπιστο για να τον τροφοδοτήσει καταλλήλως κτλ.), οπότε μένει ακόμα να ασχολείται με το παλιό του "παιχνίδι" (ακόμα και από συνήθεια) μέχρι να χάσει εντελώς το ενδιαφέρον του.
- Γιατί οι παλιές "κακές συνήθειες" δεν αποβάλλονται εύκολα.
κτλ.
Σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι λόγοι κι εγώ απλά κατέγραψα μερικούς μόνο που σκέφτηκα στα γρήγορα. Οπότε ο καθένας διαλέγει και παίρνει...![]()

Reply With Quote