Originally Posted by
nagraman
Perpiqen tju jape disa spjegime
përpiqet për të kuptuar, se pairing chipset nuk mund të hacked nëse ju do të lexoni nga SCK (Secure Common kripto Key) kyç dhe algoritme të cilat janë të dizajnuara veçanërisht për shitësi CA - ka qenë përpiqet nën mikroskop me FIB, por pa sukses ende, kështu që hackable saj nuk për këto ditë (nëse flasim për metodën e përgjithshme për të marrë kyç dhe të përdorin në një tjetër kuti, por ka një mënyrë për të bërë atë në marrës origjinale, por ky është problemi tjetër, sepse ju keni për të hartuar kernel linux për hardware tuaj (jo të gjithë Kutitë mund të kandidojë Linux [edhe] KOS mbështet këtë), gjë tjetër për nxjerrjen e të dhënave nga software unike origjinale e cila është e nevojshme për të pairing chipset dhe analizuar & kundërt drejtuesit e Sigurimit CPU dhe të vënë në kodin e oscam (descrambling sigurt) dhe kjo nuk është punë e lehtë sepse kur e bërë atë, ju duhet të dini shumë gjëra që janë në dispozicion vetëm nën NDA, sidomos Funksioni Sigurimit përshkrimi, SDK, etj) në qoftë se ju të gjeni çelësat nga software marrës zyrtare dhe decrypt ato, atëherë ju mund të kapur chipset pairing keyset freskimit Emms dhe për të marrë çelësat "nga ajri" ... por ju ende nevojë për të lexuar nga SCK nga CPU e cila nuk është e mundur siç thashë më parë ...
pairing kujtesës është bërë tashmë (unë e di se disa njerëz e kanë atë tashmë shumë), algorithm është vendosur nga flamujt para dhe mesazhi bëhet nga komanda $ 81 (PROTECTED_HOST_DATA). komandë ka parametra disa të cilat janë të nevojshme për një proces mesazh koduar CAM për pajisjen e klientit (STB). algorithm select, mode zgjidhni, lloji mbushje, indeksi kryesor, IV, etj .. atëherë ju duhet të gjeni keyset brenda software STB ... i pa marrës të cilat nuk kanë asnjë siguri për këto çelësat çelësat (plain në flash), por ka edhe marrës që të siguruara (të ulët, por jo të thjeshtë, hehe), kështu që përveç kësaj, ju duhet të gjejnë një mënyrë për të decrypt ato çelësat ... kur ju keni gjithçka dhe të kërkoni në algorithm (gjetur në software marrës zyrtar, i tha ju djema para se unë do të ndihmojë në qoftë se dikush do të fillojë analiza) atëherë çdo gjë do të jetë e thjeshtë. ka 3 modes - Algo RSA, 3DES dhe AES për të zgjedhur.
dhe thashë më parë, unë nuk do të tregojë saktësisht se si funksionon, por unë do të ndihmojë në qoftë se dikush do të fillojë duke bërë atë dhe ju duhet të kuptoni këtë që jo çdo gjë mund të jetë publike vetëm si kjo, sepse ajo është private është private, dhe çfarë është nga NDA pastaj edhe e saj më private ...