Pa diskutime dhe llafe te shumta djema jam me piken e trete pershendetje
Jam pro martesës-Çdo kompani ka të drejtë mbrojtjen e produktit të saj!
Varet - Nëse paisja(reciver) përveç martesës me kartën, lejon leximin e kartave të tjera pse jo!
Jam kundër - Unë blej karten, është e drejta ime të zgjedh se në cilin aparat perdor
Nuk e di- Mjafton që të punojë, s'më intereson nëse kompania më kontollon!
Pa diskutime dhe llafe te shumta djema jam me piken e trete pershendetje
Po shof tani rastesisht qe nje person qeka mese i kenaqur me Martesen kartë-marrës (pairing). Nuk e di po mu kujtua rastesisht koha e enverit kur kishte zgjedhje. Dhe sic degjonim ne lajmet e Tiranes ku 99,99% votuan per kandidatet e frontit apo ku di une se spo me kujtohen fiks. Dhe 1 ore me mbrapa shof rastesisht lajmet e Italise ku po jepte rezultatin e zgjedhjeve ne Shqiperi dhe pasi permend shifren 99,99% te votuesve pro, shtoi: Tani cdo shqiptar ka te drejte te thote qe ai 0,01 qe dha voten kunder isha une. Kurse ky i kenaquri i forumit spo e thote akoma.![]()
sigurisht qe çdo antar ka te drejten e tij, por ajo qe ka shume mundesi eshte se mund te kete votuar kot pa ditur gje sepse nuk eshte shqipo dhe ka 0.02 postime si mesatare ne 44 postime gjithsej qe ka nga viti 2005.
un per vete jam per bashkejetese..hahah... personi 2 qe ka votur per martese jam un....na vjen ..apo sna vjen mir ne qe dum te shikojm qyl.. me se normale qe kompanite duhet ti mborjne produket e tyre.. nqs un prodhoj nje produkt...ku kam investu miliona..e kam bler patente nuk ia lejoj njeriu ta vjedh..cdo gje esht me copyright..po ste pelqeu mos e bli ate produkt.... respekte...
Pershendetje
Ata kane investuar miliona duke vjedhur me ane te mashtrimit qytetaret.
Ndryshe do ishte sikur ta prezantonin qe ne fillim qellimin e tyre.Atehere, PO, une vendos nese do e marr kete produkt ose jo.
Por kur ti ne fillim me prezanton X produkt dhe ne mes te kontrates ma tjeterson,ti me ke mashtruar.Pa permendur ata te tjeret qe ishin piramide fare(sat+) qe sapo njerezit paguan abonimin ua mbyllen fare dhe paret natyrisht shkuan ne drejtim te paditur
shume e sakte.
pastaj miljonat e investimit nuk ti vjedh kush, me ligj nuk mund te ndalosh nje abonues te rregullt i cili ta ka paguar kontraten, nuk ta ka vjedhur, ta detyrosh te shikoje me kete apo ate dekoder!
eshte e drejta e klientit ta shikoje abonimin me dekoder barake, ose me dekoder tjeter qe ai e ka blere sipas shijes se tij.
ne asnje vend te botes nuk behet kjo perveçse atje ne shqiperi ku "ligji" sundon me gjithe fuqi.
megjithate deshi apo s'deshi digitalbi shqiptaret po behen perdite e me shume inteligjente dhe do te mendohen mire para se te falin te hollat nje kompanie, qe vetem serioze nuk eshte...
Dhe kete te drejte per te mbrojtur produktin shume milionesh e paska vetem DGA, kurse kompani "aspak serioze" si SKY german italian anglez apo Digital+ e gjithe te tjeret qe nuk e perdorin sistemin pairing nuk jane te interesuara per te mbrojtur produktin e tyre. Por DGA ecen me parimin te vjedhe sa te mundet dhe jo mbi bazen e nje politike reale afatgjate qe t'u ofroje shqiptareve produkte me vlera dhe rrjedhimisht te shtoje radhet e abonenteve. Cdo fillim korriku apo gushti Supersport-DGA reklamon kampionatet qe do transmetoje dhe pasi njerezit bojne abonimin shofin qe shume ndeshje mungojne nga ato qe kane pare neper reklama. Nje nga faktoret qe bojne si i do qejfi eshte edhe mungesa e konkurrences. Por shyqyr qe shqiptaret nga dita ne dite po ndergjegjesohen qe DGA i mashtron. Forumet po frekuentohen gjithmone e me teper nga shume te rinj, te cilet po mesojne cdo dite thelbin e politikes mashtruese te DGA-se.
Supervisor jam i bindur qe votove per gallate, por edhe sinqerisht te kesh votuar eshte e drejta jote.
Kalofshi mire
Kjo eshte zgjedhje e jote dhe nuk e kundershtoj.
Vetem mendo pak sikur te gjithe kompanite te njekin te njejten logjike, pra te mbrojtjes se investimit te tyre...
Nje kompani bie fjala BP qe ka pika karburanti ne te gjithe boten, te beje nje kontate me kompanine e automjeteve "Yugo" dhe te thote qe vetem ato kliente qe kane makine "Yugo" mund te furnizohen ne pikat tona...
Mandej, po nqs une dua te shoh edhe paketen tv tring, te blej nje paisje tjeter, pastaj dua te shikoj SKYit nje paisje tjeter... Sa telekomanda duhet te kemi(spo them per hapesiren ne raft te televizorit per paisjet)
Mandej, nuk e di por une qe jam kunder pairing dhe jam abonent i rregullt i DGA sapo kjo pakete te kaloje ne pairing total une s'do ta blej me.
Dhe dicka te mos ngaterrohet pairing me c/s. Jane dy gjera krejt te ndryshme, te pakten une keshtu mendoj.
Morpo: kush ka qene ai rrufjan qe shpiku per here te pare rakine? sepse na paska bere TAPE SUPERVIZORIN jo per gje :D
Opsionin 3 natyrisht, ne te kunderten pse duhet te ishim ne kete forum ?
ka te drejte kompania por ata qe shesin aparate hd ku do ti shesin ne qofte se dga punon vetem me nje marke. 1 atyre nuk i intereson shume dga .. sepse dga nuk ka kaq shume abonues si pershembull digital+ spanje ka 2 million abonues edhe e jep aparatin hd falas edhe e ka shume me te mire kualitetin se sa digitalb, qe ka vetem 5 kanale hd edhe don te shesi aparatin 90 euro + abonimin, kurse sky i anglise ka 10 milion abonues edhe kto te gjitha hapen , dga ban çare te doje deri sa njerzit mos te blejne ma aparate, une per vete kam nje abonues i digitalbit deri para 3 vjetesh por tani kam heq dore ,