" Të dhënat NTT Japonisë zhvilluara për Sky Italiae re " encoding NRT " që lejon një optimizim të encoding në MPEG 4 , me kursimet e deri në 40% në terma të bitit - , me të njëjtën lehtësi shikimin. E gjithë kjo përkthehet në më shumë Bandwidth dhe më shumë kanale HD pa pasur nevojë për të ndryshuar dekoder . Sky Italia ka aplikuar për patentë "
DATA NTT njoftoi se ka zhvilluar një zgjidhje për Sky nominuar NRT Encoding se duke zbatuar proceset inovative në compression të kanaleve lineare transmetohen nëpërmjet satelitit , ajo mund të zvogëlojë deri në 40% konsumin bandwidth e nevojshme , për të njëjtën cilësi . Debutimi i NRT Encoding - me kanalin e parë në platformën Sky transmetohet në sajë të teknologjisë së re - pritet deri në qershor dhe dhjetor 2013,zgjidhja do të shtrihet edhe në kanale të tjera .
"Ne jemi të kënaqur me zgjidhjen që kemi zhvilluar në bashkëpunim me të dhënat NTT si aplikimet e mundshme janë të shumta dhe të na japin një avantazh konkurrues të rëndësishëm mbi operatorët e tjerë , " tha Massimo Bertolotti , Shef i Inovacionit dhe Inxhinierisë , Sky Italia ". NRT Encoding është një projekt që ka një vlerë të konsiderueshme për Sky Italia ka qenë gjithmonë i vëmendshëm për të investuar në teknologji , dhe për karakteristikat e saj të reja , ne kemi iniciuar procesin për të marrë patentën . "
" Ne jemi partnerët e Sky Italia për disa vjet dhe , bazuar vetëm në përvojën e bërë në VOD zhvillimit dell'encoding , e përdorur për të ofruar Qiellin On Demand në të gjitha ekranet ( PC , smartphones , tableta dhe TV) , u lind L ' Ideja e shfrytëzuar teknikat e kodimit shkëputur për një përpunimin e sinjalit linear ", tha Riccardo Ferrari , Menaxher i lartë , NTT DATA në Itali . "Bazuar në hulumtimet tona dhe për të njohurive tona, nuk ka zgjidhje të ngjashme në treg sot . "
Një teknologji që optimizes pastajfaza compression në MPEG 4 ( H.264) , marrja kodime deri në 40 % më shumë "lexuar" me të njëjtën cilësi , pa kërkuar miratimin e një codec të re (shih H.265 ) dhe se do të mundësojë Qiellin të rrisë më tej gamën e kanale në HD, me gjerësi të njëjtë dhe pa pasur nevojë për të ndryshuarparkut gjithë një Qiellin e abonentëve të saj ( Sky ka konfirmuar tashmë pajtueshmërinë e kutisë tanishme HD settop , ata do të merrni një update firmware " on- ajër ") .
Disa e kanë hipoteza se Encoder NRT mund të miratohet nga Sky të transmetojnë përmbajtjen në ultra rezolucion HD , duke shtuar se edhe në këtë rasti tanishëm decoder HD do të jetë kompatibil : ok mundësinë e përdorur kodimin e përmirësuar, por nuk shoh se si decoder i tanishëm mund të përcjellë sinjalet ultra HD (3840 x 2160 pika) në 50 Hz , për të dy kufijve kompjuterike të tanishme decoder chip integruar , dhe për shkaktë ndërtuar në HDMI nuk do të jetë kompatibil.
Jo për të përmendur seHD Ultra transmetimit mund të shohim miratimin e 10 -bit ngjyra hapësirë REC.2020 .