Me habit fakti qe nga jugu qenka problem per te kap sinjalin e bader 4-6 26 E ??? pse kaq alarm per nje satelit qe e kap sinjalin e te gjithe kanaleve krejt normal
edhe une i kap me parabole 100cm jetoj ne jug te italise,edhe ne tr miqte te mi e kapin me sac100, por qe te kesh cilesi maksimale ne sinjal te duhet nje sac 120cm,flas per te gjithe shqiperine,jugu ka perparesi me shume se veriu per arsye se sinjali eshte per lindjen e mesme,dhe jo per shqiperine qe ndodhet ne ballkan, nuk e di nese jam i qarte
edhe parabolat ndryshojne nga njera tjetra ne baze te cilesise, ashtu sic ndryshojne edhe LNB, APO DEKODERAT,ETJ, ndersa persa i perket pozicionit jugu ka perparesi me shume se veriu gjithmone ne lidhje me kete satelit, pra nese je ne jug te shqiperise ke sinjal me te shume sesa ne veri te shqiperise gjithashtu edhe parabola te duhet me e vogel sesa ne veri,une per te qene ne rregull i thashe qe te kete nje parabole 120cm se ndoshta ai jeton ne shkkoder,parabola sa me e madhe aq me shume mundesi ke te kapesh sinjalin me shpejt dhe me shume perqindje te madhe ne sinjal
Po çlidhje ka jugu dhe veriu me sinjalin kush te ka rrejt se ne jug ka me perparesi,nese po flasim per sinjal,une te gjitha sinjalet i kam 100 perqind kualitetin se me detyrove te heq dreambox dhe e provova me aparat te thjesht 100 perqind eshte kualiteti kudo ne satelit,nuk po dua te hyj ne debat pa lidhje,dhe ne mesazhe kunder mesazhe,e rendesishme eshte qe sinjal ka kudo pak rendesi ka nese e kap sinjalin 80 apo 100 perqind kualitetin.
o ylvi
sateliti nilsat dhe cdo satelit tjeter ka zonen e vet te mbulimit te sinjalit d.m.th te njejtin satelit ti nuk mund ta shikosh ne zona te ndryshme geografike me te njejten parabole
PER SHEMBULL SATELITI NILESAT 7 GRADE NE PERENDIM, NE JUG TE ITALISE SHIKOHET ME NJE TAS 100 CM, NE QENDER TE ITALISE SHIKOHET ME TAS 150 CM,DHE NE VERI TE ITALISE SHIKOHET ME TAS 180 CM
nuk e di nese jam i qarte