Originally Posted by
schumacher_
Η τοπολογία στο σπίτι έχει ως εξής: --------------------(1)-------------(2)---------------(3)----------------(4)
(1) κεντρική πρίζα διαμερίσματος (διελεύσεως)
(2) τερματική πρίζα σαλονιού
(3) απλή πρίζα tv-r δωματίου
(4) απλή πρίζα tv-r δωματίου
Η πρίζα (1) είναι η κεντρική του διαμερίσματος και είναι διελεύσεως, σύμφωνα με τον τεχνικό που ήρθε και την έβαλε.
Η πρίζα (2) είναι στο σαλόνι, είναι τερματική, εκεί ήταν συνδεδεμένος ο 500 μέχρι πρότινος και εκεί είναι και τώρα ο 800 και παίζει κομπλέ. Πάλι σύμφωνα με τον τεχνικό που την έβαλε, αυτή είναι τερματική και μάλιστα έχει βάλει ένα μαραφέτι-σπλιτεράκι για την επίγεια, το οποίο από την είσοδο της πρίζας, πάει σε ένα διακόπτη με 1 είσοδο και 2 εξόδους, τις οποίες 2 εξόδους πάω τη μία στην τηλεόραση απευθείας και με την άλλη επανατροφοδοτώ με σήμα επίγειας το δίκτυο του σπιτιού για να έχουν σήμα οι πρίζες (3) και (4).
Στο παραπάνω ποστ μου, είχα συνδεδεμένο μόνιμα τον 800 στην (2) και τον 500 τον σύνδεσα ταυτόχρονα στην (1). Ο 500 μετά αποσυνδέθηκε από την (1), ενώ ο 800 είναι συνδεδεμένος στη (2).
Άρα νομίζω αυτό που λες φίλε nickman μάλλον δεν είναι σωστό... εκτός βέβαια και αν μου έχει πει βλακείες ο τεχνικός που μου άλλαξε τις πρίζες και που έχει κάνει και την κεντρική εγκατάσταση