Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Results 1 to 4 of 4

Thread: 28.2E në Shqipëri

Senior Member
    Uploads
    11

Embarrassment 28.2E në Shqipëri

Duke marrë shkas nga ky postim:

Quote Originally Posted by benardi View Post
    pershendetje

sateliti eutelsat-eurobird1 ne 28,5 grade ne lindje trasmeton buqeten angleze sky digital, per zonen e shqiperise e gjitha kjo pakete shikohet vetem me nje parabole 180 cm, nje pjese e kesaj pakete shikohet ne shqiperi edhe me pjate te vogel 70-80 cm apo me pjate 90-120 cm, por qe ti shikosh te gjitha kanalet e ketij sateliti te duhet nje pjate 180 cm

kalofsh mire
    tek tema e dreambox, doja te dija nese ne Shqiperi kapen keto satelite me te gjithe transponderat, pervec SkyUK aty transmetojne edhe FreeSat dhe BBC, qe jane FTA.

Une kam parabole 90cm me motorr, dhe nqs ky satelit (ne fakt jane dy satelite eutelsat-eurobird1 ne 28,5 dhe Astra 2A / Astra 2B / Astra 2D ne 28.2) po mendoja te vendosja nje parabole statike 180cm, me kater koka 13, 16, 19.2 dhe 28.2.

Po ju pyes ato qe jetojne ne Shqiperi, miqesisht:

1. A i kap kush ne Shqiperi te gjithe transponderat e 28.2?(bie fjala BBC HD ne Astra 2D (28.2E) - freq.10847.00 V sr.22000)

2. Ku shiten dhe sa kushtojne parabolat 180cm?

3. A arrihet te vendosen 4lnb ne nje pjate 180cm?(E kam fjalen per 28.2 se per tre te parat e dihet qe vendosen)

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    1

Re: 28.2E në Shqipëri

sa per kanalet free te bbc ato transmetohen ne astra 2d ne mos gaboj dhe ajo nuk hyn si njoll transmetimi as ne itali e jo me tek ne.futu te flysat dhe germo aty brenda e do te shofesh dhe zonat e mbulimit dhe sa jane dimensionet e parabolave per zone.besoj te te kem sqaruar sadopak se per keto kanale jam interesuar para se te dilnin aparatet linux. sa per parabolen 180 me ate mund te arrish te kapesh pjesen me te madhe te paketes sky uk po 1 mikut tim qe ja vume fillimisht me 1 tas me 4 koka dhe po flasim per 1 tas shum profesional(nuk dua ta tregoj rrugen nga ka ardh)nuk i dilinin komplet kanalet e sky yk dhe kur i vum dish te drejtuar kasten vetem te 28.2 ateher pati rezultat shume me te mir.kam degjuar diku ne itali qe kishin tentuar te kapnin sinjalet e bbc me dimensione te medhaja tasi dhe kjo ne veri te italis. cfare dija ti thashe miku im.

Senior Member
    Uploads
    11

Te falenderoj PREDATOR70, sidomos per vendosjen e 4kokave ne nje tas... Me kurseve lek, dhe per me teper nerva.

Edhe une ashtu si ti kam menduar dhe, pse eshte e veshtire, para shume kohesh (8-9 vite) zgjodha motorrin. Dhe per tere kete kohe e kam fjetur mendjen per pjate90cm+motorr.

Por, me kuriozoj shume postimi dhe mendova te pyes, ndoshta sot gjerat kane ndryshuar sot...

VIP Member -dr-alb's Avatar
    Uploads
    27

per te kapur te gjitha kanalet e sky uk jashte anglise, skocise edhe irlandes , ktu ku jetoj une jane ca bare angleze qe i perdorin disa antena 3.20 m. edhe nga nje here naten sinjali eshte i dobet .

Advertise Here