май си е с оригиналния софт
май си е с оригиналния софт
някой ще разбие и булкрип та.
Един прост въпрос на който не мога да намеря разумен отговор.
Защо точно делта с ком порт нима един елементарен RS232 конвертор зтрудява толкова гения измислил платката с двата Pic процесора, че да не го сложи и него на платката ?
1.В делтата (както и в повечето сателитни приемници) интерфейса за връзка с картата е standart IC cardreader - някакво TDA беше - pdf-a го има в нета следователно картата е ISO съвместима и шините за обмен са ясни.
2.картата стои в операторски приемник - значи е "отключена"
3.Стандартен comport може да се добави към всеки един приемник - не вярвам на някои да му пука че ще отвори операторския приемник да си го доработи - въпроса е да знаеш към кои шини в приемника да го свържеш.
4. делтата е най лесна за манипулиране защото има интегриран компорт - прекъсваш шините за данни и ги свързваш към IC cardreader-а.
за трите снимки се извинявам но чак третия път ми потвърди прикачването на снимката - не си слагайте новото УБУНТУ голямо късане на нерви ви чака - въпрос на време е и аз да го изтрия и да си върна десятката![]()
Новото убунту си работи 6 при мен 64 битовата версия. Значи схемата сие стандартна на свързване няма какдае друга подобна на феникс или друг карт четец така предполагам де. Използва се i/o, clk, rst това са основните шини за комуникация. Ами като гледам процесорите макса на кома се използва за да се преобразуват ttl 3.3v сигналите в стандартни rs-232 за да може по кабел да се прати до компютър. В тоя вид делата се ползва като карт програматор и да обновява картата. Това е софта никой неможе да каже дали не е пипан който има такава делта да свали флаша да го изчете на програматор и да сравни дъмпа с оригиналния и ще види дали има разлика.
Като цяло колко хора имат такива приемници и колко ги ползват че колегите да се тръшкат че булсат били хакнати напълно. Според мен неповече от 100 човека ползват такива сървари (клиенти + собственици) който ако им бъде спряно кранчето пак няма да си купят стандартна техника от булсата идаим плащат месечна такса.
Така че булсата с какво са ощетени толкова сам невиждам че те си предлагат узаконен шеринг и никой не им казва нищо втори приемник 5 лв макс 4 приемника :) Кое в тези 5лв стига за плащане на авторски права и за печалба замислете се.
Обикновенно се събират 5 познати взимат 5 приемника носят си ги по къщите и си гледат телевизия за 5 лв в различни домакинства, само дето редовните абонати си плащат по 20 ама булсата си траят за това неравноправие и всичко е законно нали, ама реално 5 лв са неотчетни и си ги мушкат в кесиите пък права се плащат само за основният приемник хитро нали.
Както се вижда от снимката сигналите се вадят от кардридъра (от картата) а чипа е Smardcard Interface ST8004, TDA8024 е в новите делти. Това че са запоeни на чипа не е от значение може би само за да объркат някой.
Ползват се
11 крак I/O
14 крак CGND
15 крак CLK
16 крак RST
От там към платката.
Ако някой желае да качи по добра снимка и от страна спойки може да се види как са свързани двата чипа.
Свързването не е важно пика можеш да си го програмираш на който си искаш крак от където има ADC. Тоест да уточним да не тръгнат сега някой хора да си копуват пикове и да ги запояват без съответният запис вътре пика е неизползвам за целта. Записа не е публичен така че ако някой има умения трябва да си напише софта предполагам че пика се свързва с MPCS чрез newcamd така че трябва прихващане на ecm от картата и преобразуване в протокола като приемника единствено с бокс кея се оторизира пред картата и реално пика представлява нещо като снифер.
Написаното от мен са изцяло предположения но ми се струва, че нещата са някак така.
Това ми е ясно.Програмирал съм пикове още от времето на 16c84 които можеха да се прочетат с понижено захранване с f серията не става.
Не мислех да откривам топлата вода а да сравня с нещо направено от братушките с същата функция но за дрекрипта.При тях за разлика от нас тайни няма и всичи работят заедно с изследователска цел разбира се...Установка.jpg
Като ще е бомба нека е бомба, само да не е със закъснител :)
Защо не пуснеш работещия конфигуриран мпцс или и той е някъква държавна тайна.
За тези които не знаят:
Bomba is serial protocol for sharing used in a lot of Arion-type receivers (Fergusson, Termal, Powersky, Openbox 6x0 and 130 etc., etc.). All of them have a common feature (for sharing purpose) – special firmware .
според авторите на мпцс :
"есть выбор протоколов - newcamd (он же BOMBA), ShareMax (он же HSIC), TM Share.............."