знам, само че тия дето наистина знаят за какво става дума отдавна ги няма У тоя форум.
Защо ли???
За връзката с ирдето не мога да кажа нищо .... (струва ми се че казваш че ако спре ирдето, ще спре и телевизията)
А за разликата на версия 1 и 2 е че ецм-а подаван към картата е променен от приемника. (вероятно като сложиш карта в новия приемник, тя взима номера, след това преправя ецм-а с номера преди да го прати към картата, и картата тогава го декриптира).Иначе инита на картата е един същ. Тя и картата е същата. Само информацията подавана в картата е по различна. А картата прави същото само че първата карта иска една информация, а втората иска друга за да декриптира.
Ай стига бе.. и тва от де го измъдри?
Ти подавал ли си 1 и същ ЕЦМ към 2 карти версия 2 да видиш какво ще ти върнат?
Не си нали :)
А случайно да знаеш какво ще ти върне карта версия 1 на DE 1E 00 00 12??
И това не знаеш нали - ще ти кажа - НИЩО
по повод на ирдето и була - в задача от сорта на X XOR Y=DCW e ако имаш DCW и Y можеш да намериш Х нали? Или и това не знаеш
Е айде следващия път вместо да се изцепваш просто попитай кое как е - не е срамно - никой не се е родил научен!
P.S. "А за разликата на версия 1 и 2 е че ецм-а подаван към картата е променен от приемника."
за тоя бисер нямам думи - ако просто беше логнал потока от сателита и едновременно от приемника към картата нямаше да изръсиш тая глупост!
Привмника единственно филтрира ЕММите според HSNа на картата и нищо повече.
Не ме притеснява, да ръся бисери и глупости. Не ангажирам никой с мнението си. Всичките си расъжденя съм ги направил възоснова на собствени експерименти. То е ясно че има неща които не са ми ясни и такива кито пропускам. Ама кво да правим. На тоя етап толкоз.
Формулата която даваш, е доста ценна.Мерси за нея. Само че аз нямам достатъчно математически умения, за да я вкарам в действие. За сега.
Regards
Колеги ilian_71 написа как стават нещата, това е начина. Другото което ме мъчи е как става обновяването, на картата какво трябва да се добави в dvbapi.c . Ако смятате, че публикуваната информация от ilian_71 е полезна за вас моля използвайте бутона като звезда, намиращ се в долният ляв ъгъл на поста за който искате да му благодарите. Благодарностите като директни отговори тук са забранени.
Изкам да го поздравя за услилията които е положил в тестовете, което не мога да го направя само с една звездичка. (дано това да мине като офтопик а не като нарушение)
Мисълта ми е е друга. Тука липсва комуникацията. Аз лично не разбрах всичко което той каза, но поне на мен ми звучи правдоподобно. (причината е че не съм подготвен да го разбера, признавам си). На колко процента е правдоподобо. Дано да узнаем в бъдеще. Боби, не разбрах ти на какво мнение си. Как че го кометираш това. Държиш се така все едно не го чуваш за първи път. Предлагам и другите да пишат техните гледни точки, т.е какво са измислили, и до какви изводи са стигнали. За да може в крайна сметка да ни светне. Горе съм писал аз до какви изводи съм стигнал. На-мене също, писанията ми, ми се струват леко объркани, защото част от теоретичната ми подготовка липсва. Изложих ги пред Илян, за да си направя съответни изводи какво бъркам, и какво не.
На мене лично ми се струва че "Сговорния отбор юнаци" (както се изрази адския), малко по малко се доближава до целта си.
Regards
ПС: Не ми обръщайте внимание на простотията за спирането на ирдетото и телевизията, това си беше по скоро като провукация.
Инит на картата :
RST
3B 20 00
DE 14 00 00 04 14 06 0200 FA 90 00
(FA Speed 12800) (F8 Speed 14400)
има 2 вида делти едните работят след ресет на 12800 другите на 14400
Захарницата работи само на 9600 без смяна на скоростта
DE 1C 00 00 0A 1C 12 08 XX XX XX XX XX XX XX XX 90 00
Приемника задава текущия ключ - 8 байта
DE 16 00 00 00 16 90 03
DE 1E 00 00 03 1E 01 01 75 OR 4C 90 00
Тип на картата - някой приемници се "интересуват" и от този параметър
имаме 2 типа карти 75 и 4C, ако не съответства приемника се ресетва
DE 0A 00 00 00 0A 90 03
DE 1E 00 00 03 1E 08 01 00 90 00
DE 18 00 00 00 18 90 06
DE 1E 00 00 06 1E 02 04 XX XX XX XX (HSN) 90 00
HSN на картата
DE 1A 00 00 00 1A 90 0F
DE 1E 00 00 0F 1E 05 0D 31 31 20 3X 3X 3X 3X 3X 3X 20 3X 3X 3X 90 00
Серийния номер на картата (ако картата върне различен от този който приемника очаква
следва RST и инита се повтаря).
Part 2:
Приемника винаги след ресет праща различен ключ:
DE 1C 00 00 0A 1C 12 08 XX XX XX XX XX XX XX XX 90 00
и поради тая причина ползването на кард сплитер е невъзможно
при това ако пратим един и същ ECM получаваме различен CCW
И тук е мястото на малкия трик
Сетваме винаги един и същ ключ при инита на картата и отговора (CCW)
е винаги еднакъв (дори и от 2 различни карти)
Вземаме CCW - XX XX XX YY XX XX XX YY : XX XX XX YY XX XX XX YY
Вземаме DCW - AA AA AA BB AA AA AA BB : AA AA AA BB AA AA AA BB (от линия която имаме или от ирдето карта
като този DCW естественно трябва да е отговор на текущия ECM )
правим XOR
Получаваме - CC CC CC DD CC CC CC DD : CC CC CC DD CC CC CC DD - нашия декриптиращ ключ за сетнатия
с DE 1C 00 00 0A по горе XX XX XX XX XX XX XX XX
и резултата е на лице
XX XX XX YY XX XX XX YY : XX XX XX YY XX XX XX YY
XOR
CC CC CC DD CC CC CC DD : CC CC CC DD CC CC CC DD
=
AA AA AA BB AA AA AA BB : AA AA AA BB AA AA AA BB
като AA + AA + AA = BB (последните 2 бита - чек сума)
това е проверката за валидността на DCW - всеки 4ти байт е сума на предходните 3 (като се взема последния
байт ако сумата излиза 2 байта).
Ето това е великата версия 1 на булшиит.
Това до някъде го разбирам, но да направя програма за това, не мога.
Чудя се друго. защо като сложа карта от малките приемници (въшките) в реадера на игрекмод. По логовете се вижда че картата работи нормално. В смисъл, че си приема и си предава данни съвсем нормално.
Или просто при новите карти така изглежда? Данните си минават, но не са коректни.
Заб: Нямам снифер, и разчитам само на логове от оскама