Edhe une dakord, s'heq dot asnje presje bile ka edhe te tjera.......
Vetem nje nje gje nuk kuptoj, se kta na hiqen dhe si kundershtare te pushteteve dhe nderkohe ndersejne(perdorin) pushtetet kunder popullit te thjeshte vetem se mund te kene nje dreambox ne shtepi apo gjetke.
Vec s'me ngel te perdor nje shprehje tragjike: Mjere ai popull ne duar te kujt ka rene
Jo fillestaro une do thoja " O popull, sa gjera behen nen emrin tend". Kjo shprehje misherohet pikerisht te DGA sot me shume se kurre.
Te flasim nje cike ndryshe DREJTE, Me kembe ne toke, Realisht, pa mbajtur anen e ASKUJTE, qofte DGA, Qofte X Ndonjerit ose Kujdo
Te gjithe e kuptojme cfare do te thote dreambox, cdo te thote "sharing" etc etc..., por askujt sja ka qefi ta shofi realitetin perballe e te flasi si i tille DREJTE te paktem shumica,
CDO SUBJEKT, KOMPANI, NJERI I THJESHTE KA TE DREJTE TE MBROJE PRONEN E TIJE, KJO ESHTE ESHTE SAKTUAR ME LIGJ PER MBROJTJEN E TE DREJTES SE AUTORIT
Pse e them kete?
Shikoni postimin e user=mike78
DGA ai e merr me 150euro, "flasim vetem per DGA aktualisht", kush e shet DGA 150euro kur ne te vertet kushton ndryshe dhe pse e ben kete ai per te ndihmuar ty? jo or jo per te perfituar vete nje here masnej kismet per ty?
Dreambox te gjithe e dime qe eshte aparat SHARING por jo Aparat Hajdut. Ketu abuzojne Hajdutet qe shesin karta ose linja dhe perdorin Teknollogjine,Internetin, Dreambox, Sharing per tu pasuruar, dhe aksioni i kujdo kompanie Qofte edhe DGA
eshte kundrejt personave abuzues, ku shkelin te drejten e autorit qe eshte e mbrojtur me ligj, DGA dhe kompani te tjera gabojne shume kur sulmojne Dream Media, gjuetia tyre duhet te marri pozion kundrejt abuzuesve qe e perdorin per perfitime, por ne kete mesele edhe DGA nga Inati se se kontrollon dot VETEN dhe vjedhjen qe i behet, ja fut kodra mas bregut duke njollosur emrin e nje marke fenomenale, si Multimedia DREAM.
NUK ESHTE DREAMBOX HAJDUT, jane njerizt qe fshien pas kesaj marke
nga e gjithe bota qe duan perfitime personale individuale, Une do e kisha per nder qe me dreambox ta ndaja linjen time me nje linje tjeter ne nje shtet tjeter qofte DGA TRING apo pakete tjeter, por skam per te blere kurre ndonje here linje te vjedhur, jo se me dhimbset DGA, Por vetja, e quaj te pa pranueshme te nxjere leke nga xhepi e tja jap dikujt qe me nje kompiuter shtepie
te me siguroje mua sherbimin, po e kapen neser ate ku ti marr shpenzimet e mia serish? apo tja kerkoj X kompanie?
Perpara se te shani nje kompani hajdute qe me cmime abuzuese ne treg dhe monopol si DGA shikoni ndryshe realitetin, neser pas neser mund te hapni dhe ju nje biznes te tille si do u ndjenit perballe ketije fenomeni? e citoj nuk them per fenomenin DREAMBOX por per fenomenin SHITJE TE LINJES OSE KARTES ku X person, shoqeri, grup punen tende e shesin ne treg te lire 5 fish me lire
duke shfrytezuar teknollogjine dhe jo aftesite individuale te secilit. Askujt nuk do ti vinte mire apo jo?
Prandaj cuna te rrime shtremet e te flasim drejt, ne mbrojte te Teknollogjise, Sharing, TCP, PORTAVE, Dreambox e cdo gje tjeter qe ka te beje me kete fushe, por mos i dilni ne mbrojte abuzuesve qe duan te pasurohen ne forma te tilla. Vertet ndihemi mire kur e blejme lire linjen, por ligji eshte ligj dhe cdo subjekt ka te drejte te mbroje pronen e tije me ligj. Prandaj nqs e bleve linjen e lire teoria konspirative hyn ne pune, heshtja dhe komunikimi heshtur, jo te dalim keto e te themi RROFTE HAJDUTI crendesi ka se ke vjedh ai rendesi ka qe ma shet mua lire.
Ky eshte mendimi im personal kundrejt fenomenit ne fjale,
PRO DREAMBOX SHARING, dhe Kunder Abuzuesve qe shesin teknollogjine por edhe kunder monopolit DGA etj...,
P.S. Kesaj i thone: te shkoj ne treg e te bleje nje CD me mp3 qe eshte shakrkuar nga EMULE! e njejta gje eshte dhe me linjat,
Linjat mund ti marrim edhe pa leke fare po te duam, pa patur nevoje ta blejme me leke, une ta jap ty ti ma jep mua, ky eshte dreambox qe une dhe te tjere dime.
Persh!
se e zgjata shume, edhe mos e merrni si mbrojtje te dga se as e njof, as dua ta njof e as e pelqej si sherbim. Une i dal ne mbrojtje DREAMBOX sepse me vjen keq qe njolloset ky emer, por e kuptoj pse njolloset sepse dhe me ane te kesaj marke personi i trete na del kapedan :)
Naten!
Une mendoj qe sikur gda ti kishte qmimet psh 50 euro ne vite,qfare do te na duhet neve qe te perdorim dreambox,e vertet eshte qe malli ne mbron secili (edhe une e mbroje mallin time) qe ka pasurin e vete,por edhe ata duhet te mendoj per klient,te shahet multimedia dm kjo eshte absurde,pak si von me duket mua se i ka dal gjumi dga-s.
Duhet qe te krijohen kushte per klient qe te mos te vie puna deri ketu ku ka ardhe
Gjithsekush thote o lele menderja ime. Te gjithe duam ti mbrojme pronat tona, por dhe lekte tona! Ne kete aspekt eshte njesoj si dga dhe dikush qe ka nje server, te dy jane ne predispozicion per ti mbrojtur investimet panvarsisht se njeri eshte i ligjshem dhe tjetri jo. Me sa mendoj une urrejtja e njerezve tek dga eshte sepse cmimet jane shume te larta dhe menaxhimi eshte shume i keq dhe me forcen e ligjit e pushtetit vjedhin hapur njerezit si nga kanalet qe i marin falas dhe i shesin me lek ashtu dhe aparatet qe ti shesin me lek dhe bejne cte duan ato. Po ashtu dhe cs eshte e pa ligjshme por me ekonomike dhe 100 here me e mire por duke pare qe ligji i xhungles nuk mund te hiqet rrofte cs, por e keqja bie mbi klientet fukarej qe mezi kan mbledhur 2 lek per te bere nje aparat me cs dhe vjen policia ne lokal dhe ja merr, ose ndoshta dhe neper shpia nuk eshte e cutitshme me ne kete vend.
keshtu si po vazhdon kjo pune do behet si ne kohen e xhaxhit qe dilte keshilli i lagjes dhe kontrollonte antenat nga ishin kthyer.liria e informacionit nuk mund te mbyllet me metoda policore dhe me ligje per te drejten e autorit(duket sa e respektojne kur trasmentojne gjithe diten filmat e kinostudio SHQIPERIA E RE,pa folur per eventet sportive).dga ato lek qe u rrjep shqiptareve ti investoje ne teknologji dhe mos tu hakerrehet shqiptareve qe perdorin internetin.po e paten ne dore e mbyllin dhe kete
Pershendetje
Se kuptova pse duhej te na sjellin ne mendje ligjin per mbrojtjen e te drejtes se autorit. Kush osht ai ketu ne forum qe nuk paska marre kurre kenge ne internet. Kush eshte ai qe nuk paska marre kurre filma nga torrents, pa e vrare mendjen fare se po i shkakton humbje dikujt tjeter. Qe te jem i sinqerte nuk do ta blej DGA edhe po te jete cmimi 15 euro. Ashtu sikurse skam per te blere sky italian apo ate gjerman sikur te ishin nga 50 euro. Sa kohe te gjithe themi ne fillim rrofsha une e pastaj te tjeret, atehere eshte e drejte te kujdesem per veten time duke mos i dhene leket per DGA. Kjo mund te duket vjedhje dhe ndoshta eshte e denueshme, por besoj se eshte me pak e denueshme vjedhja ime e vogel ne krahasim me vjedhjen masive te DGA e mbrojtur me ligjin e hajduteve ne qeveri. Besoj se vjedhja ime eshte me pak e demshme sesa vrasja ne Gerdec. Besoj se vjedhja ime osht me pak e demshme sesa vjedhjet e Dritan Priftit (per 1 vit minister deklaroi 1.8 milion euro) Ilir Metes, Berishes, Edi Rames dhe gjithe hajduteve te tjere ne qeveri dhe opozite. Dhe del dikush ketu dhe me kujton te drejten e autorit ketu ne Shqiperi ku 1/5 se librave u vidhet e drejta e autorit. Ku cmimet jane me te larta se ne vendet me te zhvilluara dhe prape del dikush dhe do thote ligji ligji ligji. Nuk dua ti bej moral askujt por e kam edhe shume bezdi te me bejne moral, kur e dime te gjithe qe ketu jemi pikerisht per te perfituar sado pak (Sigurisht jemi ketu edhe per hobby). Dikush fiton duke ngritur nje server une vet fitoj se nuk paguaj asnje kanal qe shof e dikush kenaqet duke paguar pak dhe duke pare shume me teper per ate qe paguajne. Une mendoj se nuk duhet ti qajme hallin askut vec vetes tone dhe le te vazhdojme te bejme ate qe kemi bere deri tani. Per mua ishallah u kthen pergjigje Dream Multimedia ketyre dhe do ta shofin keta pastaj se cfare eshte forca e ligjit.
Kalofshi mire