Originally Posted by
Roulitsas
Με το παρόν και εφόσον ειναι το κατάλληλο μέρος για ΟΛΕΣ τις Συζητήσεις, ελπίζω οι νέοι φίλοι (εκδότες, συντάκτες του έντυπου Τύπου που ασχολείται με τα δορυφορικά στην Ελλαδα) που προστέθηκαν στην παρέα μας στο SatSupreme να διαβάσουν το post αυτό και αν κρίνουν σκόπιμο, να απαντήσουν (κάθε κριτική δεκτή!!!)....
Πριν απο λίγα τεύχη που έγινε η παρουσίαση διαφόρων Images για Dreamboxes και συγκριτικά μεταξύ αυτών, έγινε και η κριτική στο "LT6th and a half" στου οποίου την ομάδα "τυγχάνει" να είμαι μέλος (κάτι το οποίο οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη προφανώς. Στο τεύχος το οποίο δυστυχώς δεν είχα στα χέρια μου αλλά ζήτησα και έλαβα φωτογραφία του άρθρου, διάβασα με μεγάλη έκπληξη οτι πλέον το LT θεωρείται ενα απαρχεωμένο image και...καλό θα ήταν να αποφευχθεί η χρήση του παρα ΜΟΝΟ για να γίνει σύγκριση με τα άλλα images... :S Ενώ ήδη ετοιμαζόταν η νέα έκδοση του image (LT7th), το release text ενημερώθηκε με τέτοιο τρόπο που να πληροφορεί τους χρήστες το image ποιος ο λόγος που έχουμε "εξαφανιστεί" από την δορυφορική σκηνή τον τελευταίο καιρό. Όπως πίθανόν λοιπόν κύριοι (εκδότες και συντάκτες) να έχετε διαβάσει ήδη, ο τελευταίος χρόνος δεν ήταν πολύ καλός για τα μέλη της ομάδας μας απο ΟΛΕΣ τις απόψεις (ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ και πολλά πολλά άλλα....) Παρ' όλα αυτά, οι αναβαθμίσεις του LT6th and a half ήταν διαρκείς και συχνότατες, σε σημείο μάλιστα που είχαμε τα περισσότερα Updates (Service Packs) απο οποιοαδήποτε άλλη ομάδα. Τα releases ηταν τακτικότατα και εφόσον υπήρχαν major bugfixes ή και μικρότερα στο Enigma2, τα ακολουθούσαμε κατα γράμμα και γινότουσταν τα ανάλογα builds. Όι πρώτες μου λοιπόν ερωτήσεις, έρχονται κάπου εδώ... Που ακριβώς έμεινε πίσω το LT στις εξελίξεις; Ποιο μηχάνημα έμεινε unsupported και δεν υποστηριχθηκε όσο έπρεπε (είτε μεμονομένα είτε σε αντίθεση με άλλα images); Συνεχίζω λέγοντας και διευκρινίζοντας κάτι το οποίο στο μυαλό του "απλού" και ίσως και του "μέσου" χρήστη, το "νέο image" συνεπάγεται και αλλαγή του skin ή μάλλον να το πώ καλύτερα...ΝΕΟ SKIN = ΝΕΟ IMAGE....!!! Αν μη τι άλλο, εσείς που ασχολείστε τόσα χρόνια (κύριοι εκδότες και κύριοι συντάκτες) με τον κλάδο, θα έπρεπε να μπορείτε να ξεχωρίσετε την διαφορά...!!! Να θυμίσω ότι το skin και όλα τα skins των LT Images είναι από τον Nemesis (ιδρυτικό μέλος της ομάδας) και πολλοί (μα πάρα πολλοί) θέλησαν στο παρελθόν να υιοθετήσουν το δικό μας Skin ως Default Skin σε Enigma2 based δέκτες (Non official Dreamboxes). Εδώ να τονίσω το γεγονός οτι η ομάδα ειναι ΚΑΤΑ των κλώνων, αυτή ήταν η πολιτική μας και αυτή θα παραμείνει και στο μέλλον. Αντιθέτως βέβαια οι παραγωγοί κλώνων και Sim για κλώνους (Ferrari, E-Star κλπ) απο το πρώτο μισάωρο της κυκλοφορίας των νέων Images μας, σπεύδουν να σπάσουν τις δικλίδες ασφαλείας του image μας και να το κάνουν clone-safe (κάτι που ακόμα και στον χώρο των κλώνων, αποδεικνύεται η δημοτικότητα του LT). Σε Polls που έγιναν στο ECS, στο PLi, και στο i-had forum, το LT βρέθηκε στην 2η θέση ανάμεσα σε ΟΛΑ τα τότε images και εντελώς τυχαία όλα τα Polls διαγράφτηκαν μετά την 2η ή 3η ημέρα δημοσίευσης τους. Τα στοιχεία βέβαια υπάρχουν ως τεκμήρια (screenshots)... για να θυμόμαστε τους "παλιούς" καιρούς....
Το βάρος για την Ελληνική μετάφραση, το παίρνω ΟΛΟ επάνω μου καθώς το είχα αναλάβει ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ αλλά λόγο πολλών υποχρεώσεων έμεινα πίσω (ίσως για πάντα). Τρόπος χρήσης Ελληνικού EPG με English ως προεπιλεγμένη γλώσσα υπάρχει και τον έχω αναφέρει σε Thread του LT (όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τον βρεί).
Τέλος, σχετικά με τις "πρωτοπορείες", μπορείτε να απολαύσετε πλέον MSN μέσα από τον Dreambox σας (Enigma2 φυσικά) και να μην ξεχάσω να αναφέρω τις αποκλειστικότητες των LT Links, LT External EPG, LT Media Player και φυσικά το uShare (compiled αποκλειστικά για το LT από την DMM). Αυτά δεν φτάνουν;
Αν όχι...τα καλύτερα έρχονται.... Νέο Skin που θα τρίβουμε όλοι τα μάτια μας (φυσικά από τον Nemesis) και νέα ονομασία... (ίσως η συνέχεια των 7 θαυμάτων του κόσμου... ;) ).
Από εσάς κύριοι εκδότες, συντάκτες εφόσον γνωρίζετε οτι υπάρχει ελληνική συμμετοχή στο image, θα περίμενα μεγαλύτερη υποστήριξη... Η ίδια η DMM πέρυσι στην Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών στην Κολωνία, είχε καλέσει μόνο δύο ομάδες να παρευρεθούν εκεί.. Η μία ναι...ήταν η LT Team... γιατί άραγε; Γιατί οι ίδιοι υποστηρίζουν το έργο μας.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας (Nemesis, shshadm, hutten, sigstop, Muaitai, Rec@n...) και φυσικά σε όλους τους Beta testers μας... ;)
Λυπάμαι για το πικρόχολο ύφος μου...αλλά πραγματικά με στεναχωρήσατε όταν διάβασα το άρθρο σας... Σας ευχαριστώ όμως, γιατί μας κάνατε καλύτερους...
Roulitsas/LT-Team