Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Results 1 to 8 of 8

Thread: İlk Türkçe Hıristiyan Televizyon Yayında

VIP Member LeOnaSHeRMie's Avatar
    Uploads
    323

İlk Türkçe Hıristiyan Televizyon Yayında

Türkçe yayın yapan ilk Hıristiyan televizyonu, sessiz sedasız yayına başladı. SAT-1 uydusu üzerinden haftada iki gün yayın yapan Türk7 televizyonunun kurucularından Fatma Ünlü, sonradan Hıristiyan olmuş birisi.

Ünlü, ilk amaçlarının Türkiye’deki Hıristiyan camiaya ulaşmak olduğunu, arkasından da Türklere Hıristiyanlığı doğru bir şekilde anlatmak olduğunu söyledi. Kanal, haftada iki gün ikişer saat yayın yapıyor.

Türkçe yayın yapan ilk Hıristiyan televizyonu, geçtiğimiz günlerde yayına başladı. Salı ve perşemde günleri 07.30-08.30 ile 17.30-18.30 arasında yayın yapan televizyonda çocuklara yönelik çizgi filmler, İncil’den kıssalar ve Hz. İsa’nın hayatını anlatan belgesel-dramalar yer alıyor. Sonradan Hıristiyan olan Fatma Ünlü ile İrlandalı David Middleton’un kurucuları arasında bulunduğu Türk7 adlı televizyon kanalı, SAT-1 uydusu üzerinden izlenebiliyor.

2. Advertise Here
    New Member
    Uploads
    0

Re: İlk Türkçe Hıristiyan Televizyon Yayında

Herhalde Astra uydusundan yayın yapan Alman sat-1 tv den bahsediyorsunuz bildiğim kadarıyla sat-1 isminde uydu bulunmamakta.

Member
    Uploads
    0

eski kalıntılarla oğraşırken yeni din mi kabul ettirecekler?
    hz isa insanları acındırarak hırıstıyanlığı kabul ettirdi,hz muhammed "kafir imana gel,gelmezsen kafanı keserim"diye zorla islamiyeti kabul ettird. ortadoğu ve özellikle medeniyetlerin ilk beşiği mezopotamyada halen onların yöntemleri ile günde yüzlerce insan ölüyor. bir hayvanın ölümüne dayanmıyanlar insanların öldürülmelerine alıştılar.
    uyyyhawar muhammed isa aşkına
    yattığım ranza aşkına
    uyy dağları un eden ferhadın gürzü
    bir yanım hançer yalımı,
    zulamda kan ve ter içinde asi
    he desem koparacak zencirleri
    uyy sevmişem ben seni

sadece duğlandım birşeyler yazdım. amacım kimseyi kımak değil. emekli öğretmenim. 25 yılımı çocuklara verdim.insanları severim. toplum olarak sevgi fakiriyiz.

herkese sevgiler saygılar.

New Member
    Uploads
    0

iyikide insanları seviyorsunuz birde sevmeseniz.

New Member
    Uploads
    0

Angry Re: İlk Türkçe Hıristiyan Televizyon Yayında

mamoste tek kelimeyle saçmalamışsın.Sen birde öğretmen olduğunu söylüyorsun!Senin gibi biri öğrencilere ne verebilir bilemiyorum.Herkesin haddini bilmesi gerekir.Hiç kimse Allah ın yeryüzüne insanlara Allah ı sevdirdirmek için gönderdiği peygamberlere kesinlikle iftira atamaz.Aklınızı başınıza alınız.Lütfen özür dileyiniz!

Junior Member
    Uploads
    0

allah senin gibilerle neyse böyle söylersem senin gibi küçük olurum
    sen böyle yap ki müminin değeri katlansın insanı seven allahıda sever çünkü insanı yaratan odurr..

Member
    Uploads
    0

Güzel gençler,canlar,
    Öncelikle hz Muhammed ve hz.isa adına kullandığım cümleleri geri alıyorum.yerine Müslümanlar ve hiristiyanlar olarak daha doğru olur. Çünkü dinler değil dinlerin adına yapılanlar yanlış.
    Bir planlama yapılırken amaç ve hedefe göre araçlar belirlenir.bugün gelinen nokta önemli.
    7 yaşımda kuranı kerimi okudum.arapça ezberledim. Anlamını bilmeyince daha etkili oluyor.
    camide namaz ve ibadetle sabahladığım çok oldu.
    Hz.muhammed e gelen vahileri ,cemaat kafasında tutmuş,hz.muhammed öldükten sonra hz.ebubekir müminlerden toplamış yıllar sonra hz.osman kitap haline getirerek kuran ı yazdırmış.devrik cümleler konu bütünlüğü dağınık. İncil daha sonra dünzenlenerek günün koşullarına göre daha anlaşılır hale gelmiş.
    Hz muhammedin evlatlığı zeyd ın karısı ve nikahkamak için özel ayet aldığını okudum.
    Hz muhammedin karısının saltanat için muaviye ile birlik olup torunları hasan-hüseyini nasıl katıl ettiğini okudum.allah adına haçli seferleri ve sonuçlarını,Allah adına İslami akınları ve bugün başta Filistin halkına reva görülen katlıamlarıda benisrailler Allah adına yaptıklarını söylüyorlar.vb çook okudum.
    Huso kardeşim,
    Allahın kendini sevdirmeye ihtiyacı yok.çünkü yaratandır.yaratanların benim-senin gibi ihtiyaçları olmadığı için kölelere veya yaratıklarından beklentileri olamaz.
    Peygamberlerin görevi allahı sevdirmekte değil,insanları birbirlerine sevdirmektir.
    Müminler 40 huri ve cennetin emeksiz nimetleri için çırpınırlar. Ben huri falan istemiyorum. Dari dünyada insan gibi fani ömrü bitirmek istiyorum.
    Ben dinlere karşıda değilim.hele hele bizim toplumlar gibi cahil toplumlara Allah korkusu şart.bir toplum bilimcisi “toplum cahilse, dinsizse ona bir din bulacksın” demiş.
    Bugün dini değerleri işimize geldiği gibi yurumluyoruz. Asırlardır bizi sömürenler bu değerlerimizi ön plana çıkarmışlar.
    83 yılında kayseri de idim. Enver ören sevgili peygamberim video kasetleri satıyordu.evsahibim “Mehmet hoca Allah razi olsun Enver bey büyük hizmet yapıyor.aslında müsülmanda değil rum kökenli “derdi.sonra bildiğiniz gibi. Türkiye gazetesi,Türkiye radyo-tv si(TGRT) ihlas (ayet adı) sonuç : fakir fukaranın paralarını, Sibel lerle yedi ve “işini bildiği için akp uzanların üstüne gitti ama Enver ören e hiç dokunmadı. Konpansan-yimpaş vs…….

Sizi kıracağıma kendimi kırarım. Sadece bu konularda toplumlar çok sıkıntı yaşıyor.amacım sıkıntıları dile getirmek. Siz güzel gençlerler fikir alışverişi yapmak.

PEKİ
    HİÇMİ GİDİŞATTA BİR YANLIŞLIK GÖRMÜYORSUNUZ?

Junior Member
    Uploads
    0

yani huzur bulmadınmı namaz da .ben şahsen buluyorum ...dediğin doğru cemaatlerde artık para göz olanlar da yok değil ama önemli ola allah rızasını kazanmak kişilere zümrelere bağlanmak değil tek amaç eger inanıyorsan allah rızası için birşeyler yapmak kişilerin yaptıklarını eleştirmelisin tabii bu konuda sana katılyorum ama insanların inançlarına saygı duymalısın..

Advertise Here