Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 31 of 101 FirstFirst ... 62126293031323336415681 ... LastLast
Results 301 to 310 of 1001

Thread: Mbyllur - Dreambox - image, firm, soft, etj.

VIP Member mile kristo's Avatar
    Uploads
    268

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Quote Originally Posted by efenberg View Post
    Pershendetje si te veproj per te instaluar oscam ne dreambox 500s me image sifteam 1.9.4 ccam 2.1.4 kur futem tek online 2 tek softcam me del oscam+ccam no back door,oscam-mgcamd ke duhet te instaloj dhe si te veproj per te hedhur cline.

per te instaluar oscam ne enigma1 po te dergoi folderin te tregon vet se ku duhet te vene pastaj zevendesoi me keto
    ketu
    Attached Files Attached Files

2. Advertise Here
    VIP Member Andushi's Avatar
    Uploads
    2,275

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Atehere, testova disa image per kete pune
    Ne Sifteam 1.9.4C funksionoi, megjithese e kishte te integruar radio.mvi ne (share/tuxbox/enigma/picture) pasi e futa foton time te kthyer ne radio.mvi ne (var/tuxbox/config/enigma/picture) imazhi i radios u ndryshua,pra u fut foto qe une deshiroja.
    Ne OpenPlijade funksionoi ne te njejten menyre si me lart.
    Ne Nabilo Darkstar II, funksionoi megjithese ketu nuk e kishte te integruar radio.mvi
    Ne Gemini 4.70 (image i perpunuar) gjithashtu funksionoi sic kam thene edhe me lart.
    Ne Gemini 4.70 Original (No timebomb) e kishte te integruar radio.mvi ne (share/tuxbox/enigma/picture) megjithese e pranonte radio.mvi ne (var/tuxbox/config/enigma/picture), foto e radios nuk ndryshoi,pra nuk funksionoi
    Sic shihet nga 5 image te ndryshem qe testova, vetem ne kete te fundit nuk funksionoi. Ky image eshte ai qe ka postuar missoervin ketu ne forum.Shkurt nqs ke kete image mos u lodh kot se nuk ndryshohej logo e radios(te pakten une nuk e bera dot)
    Me gjate nuk u morra, se personalisht me duken pune pa bereqet, thjesht kurioziteti mund te te shtyje te besh prova.
    Nenvizova kete pasazhin e fundit per te shprehur me qarte mendimin tim. Ketu te gjitha i bejme pa bereqet por sic rendom e keni pare neper citate te ndryshme ketu jemi per ti bere gjerat "for education purpose only" . Ne lidhje me provat qe ke bere te pergezoj sepse ke arritur te testosh ne 5 imazhe 4 funksionale per qellimin qe doje te arrije. Edhe sikur te te kishte dale rezultati 5 me 0 une do te thoja se asnjehere nuk duhet te heqim dore dhe per kete po citoj nje nga shkenctaret me te medhenj te shekullit te kaluar, Nikola Tesla (i cili njihet per shpikjet e tij por, me shume per perpjekjet e tij ne fushen e rrymes elektrike AC dhe DC) i cili kur i thane qe pse vazhdon qe te besh prova kur ke deshtuar 999 here, ai iu pergjigj:

"Nuk eshte e vertete qe kam deshtuar 999 here por, kam gjetur 999 menyra se si nuk behet"

Ju pershendes.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Pershendetje

Kisha nje pyetje ne lidhje me shikimin e programeve te DM ne PC.
    Atehere, kur e kam te lidhur DM dhe PC direkt me Modem arrij te shoh programet e DM ne PC si ne shtepi me internetin tim, ashtu edhe kur dal ne ndonje qytet tjeter apo shtet tjeter.Pra marr Lap-Top-in me vehte dhe thjesht ne browser fus IP si edhe pass e DM dhe shoh programet e TV njesoj si te isha ne shtepi,megjithese jam me internetin e botes. Por me kete lloj lidhje(pra me Modem) kam ngrirje te figures ne kompjuter,si ne rastin e shtepise ashtu edhe kur s'jam ne shtepi.
    Tani ne rastin kur perdor lidhjen me Router arrij te shoh programet e DM ne PC shume mire,pa asnje ngrirje te figures, kjo gjithmone kur ndodhem ne shtepi apo deri aty ku arrijne valet wireless.

Pyetja ime eshte: A ka ndonje shanc qe kur DM eshte i lidhur me router te shoh programet e DM ne Lap-Top, ne rastin kur iki larg shtepise? (si ne rastin e modemit). Apo thjesht po kerkoj shume?
    Shpresoj ta kem bere pyetjen e qarte.

Ju faleminderit

PS: Andushi jam plotesisht dakort me ç'ke thene me lart

Uploads
    2,275

Quote Originally Posted by fillestari View Post
    Pershendetje

Kisha nje pyetje ne lidhje me shikimin e programeve te DM ne PC.
    Atehere, kur e kam te lidhur DM dhe PC direkt me Modem arrij te shoh programet e DM ne PC si ne shtepi me internetin tim, ashtu edhe kur dal ne ndonje qytet tjeter apo shtet tjeter.Pra marr Lap-Top-in me vehte dhe thjesht ne browser fus IP si edhe pass e DM dhe shoh programet e TV njesoj si te isha ne shtepi,megjithese jam me internetin e botes. Por me kete lloj lidhje(pra me Modem) kam ngrirje te figures ne kompjuter,si ne rastin e shtepise ashtu edhe kur s'jam ne shtepi.
    Tani ne rastin kur perdor lidhjen me Router arrij te shoh programet e DM ne PC shume mire,pa asnje ngrirje te figures, kjo gjithmone kur ndodhem ne shtepi apo deri aty ku arrijne valet wireless.

Pyetja ime eshte: A ka ndonje shanc qe kur DM eshte i lidhur me router te shoh programet e DM ne Lap-Top, ne rastin kur iki larg shtepise? (si ne rastin e modemit). Apo thjesht po kerkoj shume?
    Shpresoj ta kem bere pyetjen e qarte.

Ju faleminderit

PS: Andushi jam plotesisht dakort me ç'ke thene me lart
    Pershendetje,

Pyetja eshte shume e vlefshme dhe shume praktike edhe pse pak e pamundur ne Shqiperi per shkak te cilesise se dobet te Interetit (sidomos Upload) te ISP *stream* nepermjet tyre, jashte Shqiperise po mund te jete perfekte por, edhe ketu mund te funksionoje mire nese i cojme ne minimum bitrate. Une nuk e kam provuar sepse nuk jam bere kureshtar sa duhet me ka mjaftuar lidhja nga PC dhe tani qe me ngacmove kerkova dhe arrita te gjej dicka. Ndoshta anetaret e tjere mund te na ngacmojne me shume. Pra thelbi i pyetjes eshte Te Kontrollosh/Stream Dreambox jashte LAN Network te shtepise tende.Sigurisht qe besoj se e ke provuar nepermjet panelit te Imazhit qe te del kur klikon IP e Dreambox po, tani provoje IP:8080 ose 80 duhet te kesh parasysh qe portat duhet te jene te hapura ne router (ka dhe ISP psh Abcom) qe i bllokojne dhe shko tek Web-X-TV diku nga fundi i panelit te dreambox qe te shfaqet ne ekran (une nuk gjendem ne qytet qe te them me siguri qe do te funksionoje por, ti mund ta provosh menjehere. Tani nese ekrani te del i zi edhe pasi te thote te instalosh Activexplugin atehere duhet te ndjekesh kete guide qe po e bej attach dhe na thuaj. Me VLC gjeta kete info ketu.

Tung.

VIP Member fillestari's Avatar
    Uploads
    115

Quote Originally Posted by andushi View Post
    Pershendetje,

Pyetja eshte shume e vlefshme dhe shume praktike edhe pse pak e pamundur ne Shqiperi per shkak te cilesise se dobet te Interetit (sidomos Upload) te ISP *stream* nepermjet tyre, jashte Shqiperise po mund te jete perfekte por, edhe ketu mund te funksionoje mire nese i cojme ne minimum bitrate. Une nuk e kam provuar sepse nuk jam bere kureshtar sa duhet me ka mjaftuar lidhja nga PC dhe tani qe me ngacmove kerkova dhe arrita te gjej dicka. Ndoshta anetaret e tjere mund te na ngacmojne me shume. Pra thelbi i pyetjes eshte Te Kontrollosh/Stream Dreambox jashte LAN Network te shtepise tende.Sigurisht qe besoj se e ke provuar nepermjet panelit te Imazhit qe te del kur klikon IP e Dreambox po, tani provoje IP:8080 ose 80 duhet te kesh parasysh qe portat duhet te jene te hapura ne router (ka dhe ISP psh Abcom) qe i bllokojne dhe shko tek Web-X-TV diku nga fundi i panelit te dreambox qe te shfaqet ne ekran (une nuk gjendem ne qytet qe te them me siguri qe do te funksionoje por, ti mund ta provosh menjehere. Tani nese ekrani te del i zi edhe pasi te thote te instalosh Activexplugin atehere duhet te ndjekesh kete guide qe po e bej attach dhe na thuaj. Me VLC gjeta kete info ketu.

Tung.
    Pershendetje andushi dhe faleminderit per pergjigjen

Atehere shpejt e shpejt provova IP:80 dhe perseri arrita te shoh TV ne PC njesoj sic shihja edhe me pare pa prapashtesen :80.Ndersa me kete tjetren :8080 nuk komunikonte DM me PC.Tani me ngelet ta provoj jashte shtepise.Pra pas pak do te dal me Lap-Topin dhe me internetin e 'botes' do shoh nese do arrij te shoh siç po shoh tani,gjithmone dukei futur prapashtesen :80. Nese te kam kuptuar drejt.

PS: Une banoj jashte Shqiperise.

Uploads
    2,275

Per te pare cilesine dhe shpejtesine e Streming mund te perdorni Google Stream Test >> Show Test Video si dhe keni Historikun e ketij testi po aty.

Uploads
    2,275

Guida dhe Materialet e nevojshme per te Kontrolluar/Stream Dreambox brenda dhe jashte baneses suaj. nepermjet programeve WinDR (WinDreamRemote) versioni i fundit jo ai qe gjendet ketu si dhe nepermjet programit VLC.

Lexim te mbare.

Banned
    Uploads
    0

Kush me ndihmon
    Me ka rene ne dore nje DM500S por spo futem dot te options se ka pin dhe ai qe ma dha se mban mend. Ka ndonje rruge??

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Quote Originally Posted by Tirona2010 View Post
    Kush me ndihmon
    Me ka rene ne dore nje DM500S por spo futem dot te options se ka pin dhe ai qe ma dha se mban mend. Ka ndonje rruge??
    ka si nuk ka zgjidhje, flashoje perseri dhe je ok

VIP Member
    Uploads
    3,132

Quote Originally Posted by Tirona2010 View Post
    Kush me ndihmon
    Bej nje flashim ose me flash wizard ose me dreamUp, une te rekomandoj ta bej me dreamUp qe ta pastrosh memorien e dm nga e para.

Te pershendes

Advertise Here