Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 34 of 101 FirstFirst ... 92429323334353639445984 ... LastLast
Results 331 to 340 of 1001

Thread: Mbyllur - Dreambox - image, firm, soft, etj.

VIP Member Andushi's Avatar
    Uploads
    2,275

Re: Dreambox - image, firm, soft, etj.

Besoj se duhet ta kesh Sifteam 1.9.4C ?

2. Advertise Here
    VIP Member gertl's Avatar
    Uploads
    1,424

Ando rrofsh. Problemi osht se sinjali kur kam figure osht OK. Pra sinjali osht 90%. Ne momentin qe ndrroj stacionin nga nje kanal te nje tjeter me fillon problemi dhe me del vetem kjo tabela service could not be found dhe detyrohem e rrotulloj pak nga mbrapa fishen e antenes dhe vjen sinjali menjehere. Pra sinjali osht ne rregull. Une jam me nje LNB dyshe astra-hotbird pa diseqc. Po mendoj ndoshta ka problem tuneri, apo ushqyesi. Nuk e di ekzakt. Po thashe te pyes ndoshta ka pas ndonjeri pervoje me te tille rasti.
    Kalofsh mire

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Quote Originally Posted by gertl View Post
    Ando rrofsh. Problemi osht se sinjali kur kam figure osht OK. Pra sinjali osht 90%. Ne momentin qe ndrroj stacionin nga nje kanal te nje tjeter me fillon problemi dhe me del vetem kjo tabela service could not be found dhe detyrohem e rrotulloj pak nga mbrapa fishen e antenes dhe vjen sinjali menjehere. Pra sinjali osht ne rregull. Une jam me nje LNB dyshe astra-hotbird pa diseqc. Po mendoj ndoshta ka problem tuneri, apo ushqyesi. Nuk e di ekzakt. Po thashe te pyes ndoshta ka pas ndonjeri pervoje me te tille rasti.
    Kalofsh mire
    Per te njejtin problem mua me ka kushtuar nje dm500s. Problemi ishte sepse kabulli ishe i keq dhe nuk e percillte sic duhej informacionin. nderova diseqc 3 cope dhe e njejta gje sepse isha i bindur qe kabulli ishte ok, por ishte e kunderta sapo ndreova kabullin cdo gje u normalizua.
    Ps: dm e prisha sepse mendova se e ka Q72 pasi diseqc ishin te ri dhe e ngacmova vet.

Uploads
    2,275

Kalofsh mire
    Kam pershtypjen se kur me ktheve pergjigjen po shkruaje pergjigjen per postimin e pare dhe nuk e ke pare te dytin. Megjithate jam 90% i bindur qe ke Sifteam 1.9.4C dhe po te jap disa alternativa qe nuk kane te bejne me tunerin apo ushqyesin pasi si rregullojme dot qe ketu:

1 >>> Menu >>> Setup >>> Expert setup >>> Kalo poshte tek faqja e dyte >>> dhe Klikoji keto (on) >>> Skip confirmations dhe Hide Error Windows

2 >> Beji nje backup imazhit aktual qe ke dhe provo kete imazh qe po te vendos ketu eshte fantastik dhe shume i lehte nuk ka nevoje per asgje, ah po vetem per nje c-line.

Te pershendes
    Attached Files Attached Files

Uploads
    2,275

Quote Originally Posted by missoervin View Post
    Per te njejtin problem mua me ka kushtuar nje dm500s. Problemi ishte sepse kabulli ishe i keq dhe nuk e percillte sic duhej informacionin. nderova diseqc 3 cope dhe e njejta gje sepse isha i bindur qe kabulli ishte ok, por ishte e kunderta sapo ndreova kabullin cdo gje u normalizua.
    Ps: dm e prisha sepse mendova se e ka Q72 pasi diseqc ishin te ri dhe e ngacmova vet.
    Ajo qe thote Missoervin eshte e drejte dhe sebashku me Tunerin dhe Ushqyesin jane zgjidhje Hardware. Une them te kalojme njehere nga Software dhe pastaj ajo qe na ngelet eshte problemi fizik pra ne Hardware.

Ju Pershendes djema.

Uploads
    1,424

Missoervin rrofsh po vertet interesante pasi para 3 ditesh me filloi e lashe nja 10 ore pa pune thashe ta provoje njehere ndoshta u ka trash, por sishte e thone, vazhdon i njejti problem. Do shof ti ndrroj kabllin njehere se ku i dihet, por mendoj njehere ndoshta osht ushqyesi se e shof qe osht shume i nxehte. Ku mund te gjej ndonje ushqyes knen nga tirona?
    Ando sifteam osht imazhi i instaluar. Por sapo i bona flash. Pra imazhi osht i ri, ndersa problemi po ai i vjetri. Po e drejte gjithmone ne fillim zgjidhjet ne software, pra ato cka kemi mundesi vete, hardware osht e fundit.
    Faleminderit edhe njehere dhe kalofshi mire

VIP Member missoervin's Avatar
    Uploads
    226

Missoervin rrofsh po vertet interesante pasi para 3 ditesh me filloi e lashe nja 10 ore pa pune thashe ta provoje njehere ndoshta u ka trash, por sishte e thone, vazhdon i njejti problem. Do shof ti ndrroj kabllin njehere se ku i dihet, por mendoj njehere ndoshta osht ushqyesi se e shof qe osht shume i nxehte. Ku mund te gjej ndonje ushqyes knen nga tirona?
    Ando sifteam osht imazhi i instaluar. Por sapo i bona flash. Pra imazhi osht i ri, ndersa problemi po ai i vjetri. Po e drejte gjithmone ne fillim zgjidhjet ne software, pra ato cka kemi mundesi vete, hardware osht e fundit.
    Faleminderit edhe njehere dhe kalofshi mire
    Provo kabullin njehere dhe pastaj bej prova, e them me bindje sepse eshte i njejti fenomen i vetmi ndryshim eshte qe ti e ke diseqc ne lnb kurse une e kisha jashte me 4 lnb, por nuk ka te beje kjo. Imazhet ja kam nderuar dhe ja kam provuar te gjitha qe ekzistojne dhe imazh origjinal i kam hedhur sepse u merzita aq shume me sa sdija cti beja.
    Nese je ne tr me kontakto ne pm per ushqyes.

Uploads
    1,424

Ok missoervin faleminderit. Ne momentin qe do bindem qe e ka ushqyesi do te te them patjeter. Per momentin po vazhdoj ndrro kanal dhe leviz fishen e antenes.
    Kalofsh mire

Super Moderator benardi's Avatar
    Uploads
    576

Pershendetje te gjithe
    Me ka filluar nje problem me Dreamboxin 500S. Kur ndrroj stacion gjithmone me nxjerr service could not be found. Pastaj une kap nga mbrapa fishen e antenes aty ku hyn ne DM dhe pasi e rrotulloj pak majtas-djathtas vjen vala ne kanal. Sigurisht qe nuk mund te rri gjithmone duke leviz fishen mbrapa. Ndonje ide ca diagnoze apo ndonje zgjidhje?
    Kalofshi mire
    gertl

ka disa arsye qe te ben kete numer dreambox,mund ta kete lnb, mund te kete levizur parabola, duhet te kontrollosh kabllin, kontrollo disech, pra futi nje kontroll me qetesi te gjithave me rradhe

pershendetje nga bernardi

Uploads
    1,424

Benardo rrofsh vella per sygjerimin, mire e ke. Na ze inati apo paniku ne disa momente sa them ta thyj nga qe nuk ve dot llogjiken ne pune. Atehere shiko cfare po ve re te sky gjerman ky fenomen osht i pranishem, ndersa kur hyj te paketa hollandeze me duket se ky problem zhduket. Prandaj te jap te drejte kur thua ta analizoj cdo gje me qetesi, po e filloj nga antena mos ka leviz ndopak, aq sa per te shkaktuar kete konflikt, te LNB dhe po vazhdoj me kabllin e masanej te hap DM dhe te shof kete ku hyn fisha e antenes, pasi me shkon menia sikur ketu qendron problemi. Pasi sic e kam theksuar edhe me lart, kur ndrroj kanalin me del problemi ne fjale dhe une rrotulloj fishen aty mbrapa te DM dhe cdo gje normalizohet.
    Kalofsh mire

Advertise Here