Kjo qe pershkruan ti,mua me ndodh ne rastet kur:
Hap PC dhe nepermjet browserit futem ne DM,nderkohe qe TV dhe DM jane te fikur.Natyrisht i kryhej te gjitha veprimet ne PC,si zaping dhe parja e kanaleve.
Mirepo kur shkoj te hap TV,ve re qe hapet kanali ku mund ta kem lene me pare(kur punoja me PC) megjithese drita e DM rri e kuqe. Ne kete cast butonat e telekomandes nuk reagojne me dhe te krijohet pershtypja se telekomanda nuk punon. Ama nepermjet PC ti mundesh ta komandosh DM. I vetmi buton qe reagon eshte butoni i kuq (ndezje/fikje). Keshtu qe shtyp njehere butonin e kuq te telekomandes qe te ndezesh DM.
Ti ndoshta s'ke fare kete 'problem' por une thjesht po e them njehere, se ku i dihet, mund te jete i njejti rast
Pershendetje
Kam dy probleme me DM 500S
Problemi i eshte si me e ndrru pass ne imazhin DARK STAR 2 te cilin e kam harruar por dua ta fllashoj po kam linjen
Shtyp 2 here butonin e verdhe te telekomandes -> Adons Download Manager ->Nabilo Image Plugins -> ketu do gjesh Tuxcom 1.16 jepi OK mbi te dhe me butonin blu shkarkoje ne DM.
Me pas Tuxcom-in e gjen me butonin e verdhe te telekomandes dhe vazhdon proceduren sic e ka shpjeguar Fiku75 ne temen e manualeve shqip dhe anglisht:
http://www.satsupreme.com/showthread...x-etj.../page4 Posti nr 33
Pershendetje.Meqenese na u mbyllen linjat mendova ti nderroj imagin e dm500 nga gemini ne sifteam.bera erase dhe e ngakova imagin, por perseri me kerkon pawordin.E provova sifteam, por nuk ndryshon gje.Ngarkova reset _pasword dhe tuxboxcomand dhe procedova ,var/etc/password, por nese e bej OKPershendetje.Meqenese na u mbyllen linjat mendova ti nderroj imagin e dm500 nga gemini ne sifteam.bera erase dhe e ngakova imagin, por perseri me kerkon pawordin.E provova sifteam, por nuk ndryshon gje.Ngarkova reset _pasword dhe tuxboxcomand dhe procedova ,var/etc/password, por nese e bej OK nuk mund te ekzekutoj comanden, pra te modifikoj linkun.Por nese procedoj , var /etc dhe shkoj tek paswword, por pa bere OK por direkt exzekutiv comand atehere mundet por bej mire te pyes perpara se te veproj se nuk jam i sigurte.Dhe nje tjeter.Ka dhe nje version, var/tuxbox/plugins/reset_password_sh, kam versionin delete line, po dhe ketu jam i pa qarte.Shoh qe me dalin dy tabela mos duhet te ngarkojme nga njera tek tjetra?faleminderit.
E kam fleshu na tre here dhe e kam provuar dhe sifteam, kan pare dhe se mos kam gabim ip e dreamit.ndoshta nuk me ke kuptuar.Kur kisha C line serveri kishte vendos cod dhe une nukmund te futesha me DCC e as me deraboxedit, keshtu une mendova qe per te qene gati per nje moment te ri , duhet qe te hiqja kete cod dhe per kete nderrova imagin ne sifteam ,pasi ky ka dhe tuxboxcomander dhe pa tjeter ketu eshte nje mundesi.keshtu nese je i lire shikoje proceduren qe kam ndjek me siper dhe me jep proceduren se si veprohet me tuxboxcomand.falemiderit.
Provoje me kabull nulmodem sepse ndodh qe po te flashohet me flashwizard nga network shume file nuk fshihen dhe ndoshta dhe file qe mban pass nuk eshte fshire. Ashtu si tha dhe fiku75 me larte nese imazhi eshte sifteam dhe pass eshte detyrimisht sifteam "default" por ti mund te kesh ndonje imazh qe eshte bere backup me cccam e plugin te tjere dhe ai qe ka bere backup mund ti kete vendosur password e vet psh anesti01, keshtu qe mer ndonje imazh te paster te pa modifikuar dhe hidhja dreamit tend e na thuaj pshe ketu ke nje imazh te gemini qe eshte i paster dhe me poshte ke dhe serverin per emulatoret.
http://www.satsupreme.com/showthread...455#post704455