Ginx TV stigao u Sloveniju
Ginx TV je potpisao ugovor o distribuciji sa Telekomom Slovenija za distribuciju vodećeg svjetskog kanala o video igrama u Sloveniji počevši od 7.2.2012. godine.
Ginx, u svijetu jedini međunarodni kanal posvećen videoigrama i kulturi video igrica, jača popularnost u svijetu i u potpunosti je lokalizovan u 18 zemalja na 9 jezika. Brzorastući međunarodni kanal fokusiran je na sve oblike video igrica, u rasponu od konzole i PC igrica do mobilnih igrica i aplikacija. Kanal će u početku biti uvršten u Mega Pack Telekoma Slovenije, nakon čega će uslijediti i daljnja distribucija.
"Mi smo oduševljeni što je naš kanal dostupan u paketu Telekom Slovenija. On prikazuje najnovije igrice i vijesti iz svijeta video igara, omogućuje recenzije i uvid iza scene za sve ljubitelje video igara i nadamo se da će sve veći broj gledatelja u Sloveniji i dalje uživati u njima.", izjavio je Michiel Bakker, predsjednik uprave Ginx-a.
Komentar je dao i Simon Slonjšak, produkt menadžer Telekoma Slovenije: "Mi smo počašćeni što možemo predstaviti Ginx TV našim pretplatnicima. Gaming industrija je jedna od najbrže rastućih industrija, a mi smo ubijeđeni da će Ginx obogatiti naše TV usluge značajno i doprinijeti na odanosti naših kupaca.
Prisjetimo se, da je Ginx TV u aprilu 2011. godine uvršten u satelitsku platformu Total TV na poziciji 16 st. istočno.
(Resiveri.Net)