Обещаното описание но искам да коментирате и да пишете това би ме стимулирало да добавям нови.
За начало пускаме JKeys ,в настройките на програмата (File -> preferences ) указваме че ше работим с LPT порт.
Пускаме програмата и изглежда така:
JKEYS100.JPG
От падащото меню избираме BULSATCOM
Jkeys300.jpg
Програмата бързо ще се обнови , после натискаме Flash Programming, и тогава излиза този диалогов прозорец:
JKEYS400.JPG
Натискаме ОК, след което излиза следното:
Jkeys500.jpg
Натискаме Erase, след което излиза следното:
JKEYS600.JPG
Тук се съгласяваме с ДА,и започва изтриването на Flash, за около 1 мин. После прозореца ще се обнови:
Jkeys700.jpg
После натискаме Program, и излиза прозореца:
JKEYS800.JPG
Натискаме ДА, след което излиза прозорец за избор на фаила които ще запишем в Flash.
След което започва програмирането тунера, за 2-3 мин. След запълването на индикатора на 100% ,нетиснете ОК.
Схемата за свързване на jtag e тази.
jtag_all.gif
Резистор R102 се дава на късо към маса от към страната си която отива към процесора.
Въпросното описание е сглобено от материали от интернет все пак въпросният процесор е много масов.
Специални благодарности на star14 за помоща.
Булсатком трябва да са щастливи, че по-голямата част от българите чакат на готово, незнаят или ги мързи иначе отдавна да са публик. Устройство което е измислено от човек няма как да е абсолютно непробиваемо.
Ако при изпълнение на описанието повредите приемника си аз не поемам отговорност за това.
Нужният софт е прикрепен отдолу.
jtag_sti5518.zip
И какво се получава след префлашването?
Това е единственият начин за смяна на софта на въпросното желязо. А какво се получвава зависи от софта който наливаш. Въпросното описание е за тези които искат да свалят софт от приемника да го модифицират и да го качат пак. Обикновенният потребител не би намерил нищо полезно, без предварителен софт за качване програматора е ненужен. Ако някой разбира от модифициране на въпросният софт да се включи и да направи софт, а останалите да тестват. Това трябва да се направи.
нз дали ще помогна, нов съм в форума и обикновенно само чета.. но като batelcho каза че джокера е оптикум и се замислих.. аз съм с един софт на оптикума и интересното е че като сканирах каналите на була ми се подредиха както са им на техните приемници
Ако имаш приемник за проба направи си бекъп през жтага и после му сложи софта от оптикум и ще видим какъв е резултата.
налична делтичка нямам но оптикума е 7100cxe
Въпросният оптикум е с процесор 5119 . Описаният метод е за 5518 процесор. Другият модел делти (повечето от тези които имат дисплей) са с процесор 5119 за жалост незнам как се флашват през jtag.
някой виждал ли е DL-STB-S200 с процесор sti5518