a e di njeri cfare roli ka karta sim te dreambox hd.
kam nje aparat dm800 me sim1 , por me ka rene ne dore nje karte sim 2.10
mun te ja vendos aparatit kete karte. FLM
me falni se nuk kam qene ketu.une e kam lidhur internetin adsl me dreambox 500s.Dhe interneti e kam me kabull jo me wireles.Pra kam si paisje modem,kompjutrin,dhe dreamboxin.dhe me trego cfare eshte access points se nuk e di.Mendoj se dhashe informacionin qe ju duhej per te me treguar si lidhet internet me dreamin.Jeni shum te mire dhe shu flm prej jush.
Karta Sim kryen funksionin e boot loaderit ne dekoderat DM 800 dhe DM800SE klone.Karta qe dispononi funksionon vetem ne DM800se,
ndersa ne aparatin tuaj mund te vendosni Sim2,Sim 2.01 dhe Tux sim.Ky i fundit te lejon qe te vendosesh image origjinal dhe te shkarkosh nga paneli blu.
access point eshte nji lloi modemi wireless wi-fi qe perdoret ne te shumtat e rasteve si AP ose Client kur perdoret si access point pra AP ke te drejte te marresh dhe te japesh sinjal kurse kur e perdore si client vetem mund te marresh sinjal ,si njera dhe tjetra opcion mund ti perdoresh me dreamin kurse per rastin tend ti thua se perdor pc si modem ne mos gabohem
picons 19-16 New
PERSHENDETJE,
Kam flashuar dreamboxin 500s me imazh Gemini_0470_DM500,tani me duhet te instaloj CCcamin,por per te instaluar CCcamin duhet lidhja me internetin qe ta shkarkoj direkt nga addonsat,problemi eshte qe une nuk di ta lidh dreamboxin me internetin.Une kam nje kabull ethernet te gjate dhe nje modem te abcom pa wireles,une ato i lidh midis tyre dhe e qoj tek comunitacion setup per te bere konfigurimin,e testoj dhe thote network setup is not ok.Ju lutem qfare duhet te bej sipas jush.Se u bene 3jav qe e kam blere dreamboxin dhe nuk shoh asnje kanal te mbyllur.
menu-setup-extra setup-comunication setup ketu me radh ip ketu vendos ip e dreamit 192.168.1.23 tek net mask vendos 255.255.255.0 gateway ose dns-server vendos ip e ruterit shihe ip e ruterit ne explorer ose duhet ta ket te shkruajtur nga posht ose mbrapa kliko me butonin jeshil save dhe gjithka duhet te jet ne rregull
Pershendetje me del nje problem kur flashoj inet-500hd sim ferrari, kur ldhem me dreamup ferrari filler ne momentin qe del komanda coping flash to the box, me del nje mesazh ku thote FLASHING FAILED<002 crc failed> BOX WILL BE UNUSABLE NOW, cfare me ka ndodhur aparati nuk ben reboot ri ne llambe jeshile
Ej,por une nuk kam router,a duhet sesbon me pas router?