PERSHENDETJE, kam nje dm800hd sim1 ss72, kam nje problem aparati kur ka internet te mire punon normalisht ne momentin qe ka ndonje shkeputje te vogel duhet ta heqesh nga priza dhe ta vendosesh perseri qe te punoj, edhe me dcc mezi sa lidhet po ashtu edhe listen e kanaleve mezi e merr, problemin e ka tek FTP mezi lidhet, une kam edhe nje aparat tjeter dm 500s ky punon ne menyre te shkelqyer, duke lexuar pashe qe mund ta kete difektin karta e lanit, kondesatoret qe ndodhen afer kartes, edhe image kam nderuar shume por perseri e njejta gje, ai shoku qe ma dha aparatin i ishin djegur shume pajisje nga rrufeja televizor, frigorifer. Ka ndonje zgjidhje
faleminderit (edituar nga mod.besmiri)
Provoje me kete dramup Sunray-DreamUp per Clone
lidhe boxin me Router(DHCP), Mini-Usb me PC, Box starten
[QUOTE=kekekeke;855811]eshte dm 800 hd SE nuk ka vend per kabull[/QUOTE
po sigurishtė qe ka vend pėr kabull ,, vetėm se duhet kabull mini usb, bėje me atė
programin qė ta dergoi tosi006 ,vetėm se duhet ta gjesh ni mini usb .
Nqs nuk ke ber gje akoma te duhet DreamUp 1.3.3.8,lidh aparatin me routerin dhe lidh po ashtu aparatim me Kompjuterin me an te Usb mini,
ndiz DreamUp Extra repair bad sector aktivizo dhe bej nje fiksim te Network dhe bej lidhje dhe vej IP aparatit tend (connect) ndiz Aparatin dhe bej flash.
vendos SSL82 secondstage-dm800se-82 per clon (Browser kthehu mbrapa)pastaj nje orgjinal image per 800se clon
tani po ju dėrgoj ni manuelle instalimi i pėrkthyer .si dhe driverin
Sunray 1-per-Flashup 800hdse
2 - Sepse ndonjėherė njė imazh tė arnuar nuk do tė jetė rasti, unė kam zgjedhur pėr kėtė manual dhe imazhin e duhur pėr Dreambox SSL82 800se
1 - Lidheni kabllon USB pėr tė spinėn nė DM800SE SHĖRBIMIT dhe PC USB. Dritaret do tė instalojė shoferi nėse nuk ėshtė, dhe Windows nuk e njeh Dreambox
Shkarko kėtė shofer
Njoftim, Windows krijuar njė lidhje virtuale port COM pėr pėrdorim (drop down listėn e porteve qė ju do tė keni njė port tė ri)
2 receiver off switch dhe tė lidheni kuti kabllor dhe router tė rrjetit
3 - pastaj tė fillojė sunray-FlashUp, pėrdorimi i kontrolluar rrjeti, plotėsoni kutitė pėrkatėse nė adresėn e IP lokale PC e zgjedhjes suaj pėr Dreambox dhe klikoni Connect.
Pas kthyer nė Dreambox.
4 - Ai do mė pas nė mėnyrė HTTP
5 - Nė kėtė pikė, ju hapni shfletuesin tuaj dhe futur nė adresėn e IP treguar nė LCD e 800se Dreambox
pastaj hapet faqja ju zgjidhni opsionin pėr tė rinovuar firmware.
6 - Klikoni nė Browse dhe pėr tė lundruar imazhin tuaj
7 - Zgjidhni imazhit dhe klikoni Open
8 - Tani klikoni nė butonin flash
9-1 bar duket treguar raportin e pėrparimit pėr ecurinė e flash
10 - Kur mbaron, ju mund tė klikoni butonin e mbrapa nė shfletuesin tuaj nė mėnyrė qė ne mund tė dėrgojė nė BL82 (nuk e ristartoni drembox para se kėtė hap)
Browse dhe zgjidhni 11 SSL82 pėr Clone tuaj DM800SE
12 - Pėrsėri Kliko Flash
13 - Pas pėrfundimit tė reboot klikuar.
Nė shumicėn e rasteve ju do tė duhet tė dorė
Dreambox do tė reboot dhe tė vijnė pėrsėri nė jetė me imazhin ne kemi zgjedhur tė ngarkesės. Pastaj ju mund tė ngarkesės imazhin tuaj Patched e zgjedhjes suaj
pėrkthimi pėrmes google