Cccam 2.3.0 i riu qe ka dalur ka ndonje gje te re ?
Cccam 2.3.0 i riu qe ka dalur ka ndonje gje te re ?
Settings nga Vhannibal dt 16/12/2011 te edituara per tre satelite 13-16-19E per E1 dhe E2
Kot te te pyes mos ke ndonje buton 'Video' ne telekomande?? Nqs po, shtyp OK dhe me pas 'Video' dhe me siguri do te regullohet lista.
Ne imaget e perpunuara, zakonisht butonin 'Help' e kane pershtatur per butonin Video meqenese ky buton ne telekomanden origjinale te 500s(klone) nuk egziston.Dhe ti ndoshta po perdor ndonje telekomande qe e ka butonin 'Video'. Ndersa te imazhet e paperpunuar egziston mundesia qe ta modifikosh vete kete ndryshim ne filen 'Rcdm5xxx.xml' qe ndodhet ne share/tuxbox/enigma/resources/ por une me te lexuar e kam dhe nuk e kam testuar vete dhe s'me pelqen ta them pa u qartesuar mire vete ne radhe te pare.
Atehere, nqs e ke telekomanden si kjo KETU thjesht OK dhe 'Video' dhe e kthen listen si me pare.
Ne rast se perdor telekomande si kjo KETU une veprova si me poshte:
Hapa FTP ne DCC dhe ne share/tuxbox/enigma/resources gjeta filen rcdm5xxx.xml te cilen e kalova ne krahun e PC, Ketu (ne PC) mbi rcdm5xxx.xml me butonin e djathte te mausit shkova te edit dhe aty pashe kete reshtin:
<key name="video" code="27" picture="key.11" /> te cilit i ndryshova vetem shifren 27 qe e ktheva ne 52
<key name="video" code="52" picture="key.11" /> i dhashe save and exit dhe filen rcdm5xxx.xml (tashme te korigjuar), nga PC e kalova ne DM por kete radhe e futa ne var/tuxbox/config/enigma/resources. I bera reebot DM dhe tani edhe te imazhi origjinal i geminit mund t'ja ndryshoj listen permes OK dhe Help.
Vetem se tani butoni Help nuk funksionon si i tille por si butoni Video. Per ta kthyer ne gjendjen e meparshme, thjesht ne var/tuxbox/config/enigma/resources fshij filen rcdm5xxx.xml i bej reebot DM dhe gjithcka kthehet ne gjendjen e meparshme.
I qarte shpjegimi.Une kam variantin e dyte te telekomandes qe ke dhene ti me lart.Ka buton help,
jo video dhe kur e shtyp te sqaron funksionet e butonave.Prandaj nuk funksiononte.E zgjidha mbreme duke i bere
factory reset dhe pastaj i hodha listen dhe tani eshte ok.Po ta kisha mbreme kete variant qe ke dhene do e kisha perdorur.
Mesa po kuptoj nga sqarimi yt qenka me mire qe butoni help te kthehet ne buton video,se ne variantin help nuk ka ndonje vlere.
prsh. djema. kam nje problem me nje dm500s. nuk komunikon me network. fillimisht ishte me nje image matrix, po perseri nuk komunikonte me netin. pastaj thashe mos e kishte fajin image matrix, dhe e flashova me rs232 me gemini 4.7 no bomb. por perseri e njejta gje.
E provova edhe ne menyren auto. edhe manuale per ti vendosur IP, po perseri zero rezultat. Edhe kur e kerkoj me netscan, apo me dccc, prape nuk e gjen IP e DM me del (error 10057 in function send Socket is not conected).
Nuk e di nese dm e kane karten e rrjetit me vete apo te ngjitur me qarkun komplet, pasi dyshoj se mos ka difekt atje..Kush me ndihmon ta zgjidh kete problem...
keshiloj te mos e instaloni ne internet qarkillon nje video qe tregon se verisioni i ri ka brenda backdoor!
video
Fillestari, po provoja ate variantin qe shpjegove per ndryshimin e butonit help me video.
Po kur hyj te rreshti qe te ndryshoj numrin 27 me 52 spo arrij te hyj te ndryshoj numrin.
Mund te ma shpjegosh pak.Flm
Ndoshta po perpiqesh ta besh ndryshimin ne krahun e majte qe i bie te jete DM nderkohe qe ndryshimi duhet bere ne krahun e djathte qe i bie te jete PC
Gjithsesi po ta dergoj te gatshem. Beji ekstrat files qe ndodhet brenda dhe fute ne var/tuxbox/config/enigma/resources. Atributet 644 ose edhe 755 s'ka rendesi me te dyja funksionon. Me pas beji reebot DM(pa i bere reebot nuk funksionon) dhe c'do gje do jete OK
fig.png
Imazh shume i mire i ri, i testuar nga une per dm500s
Gemini 4.70_*NEV*CCcam 2.3.0_Original Mod_By Abdonda3if
http://www.satsupreme.com/showthread...349#post858349