Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here

View Poll Results: PC или STB за HD

Voters
15. You may not vote on this poll
  • Компютър + платка и медия център

8 53.33%
  • Приемник от среден и висок клас

7 46.67%
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 11 to 20 of 33

Thread: Компютър или hd приемник

Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Re: Компютър или hd приемник

Докато не смених приемника (сървар) с компютър нещата не се оправиха. DM 500 за сървар е същата пръчка като 800. Това е и идеята ми да се направи приемник от компютър така ще стане 2 в 1. Имало възможност и да се изполвa dvb-api на оскам за компютър имало такава разработка. Благодарение на това ще могат да се използват картите без решер.

2. Advertise Here
    Member
    Uploads
    1

Привет Сат-манияци,
    не знам дали това е вярната тема, но може ли да се започне от самото начало - като аз лично се интересувам от приемник-висок клас.
    Разбирам, че може да се сглоби и като компютърна конфигурация с микродъно. Лично мен ме интересува въпроса откъм клиент за гледане и не толкова за сървър (макар,че апетита идва с яденето - все пак си мисля, че подобна система ще има достатъчно ресурс и перспектива при нужда).

1. Какви компоненти са необходими
    2. От т.1 следва и цената - оправдава ли се финансово 1 такава инвестиция и време.
    3. Има ли имиджи за подобни системи или всичко е Custom made, т.е. може ли да се ползва и от не толкова напреднали?
    4. Как стои въпроса с дистанционното? (Ключов въпрос за семейния мир )
    5. Откъм охлаждане и шум има добри решения - и не го считам за проблем, но трябва да се заложи предварително в разчетите.

Друго не се сещам на този етап да питам, но ако някой има снимчици да покаже и да се похвали - ще е голям плюс.

Поздрави!

Senior Member dstb's Avatar
    Uploads
    1

Има имиджи на подобни ситстеми тип медия център, примерно XBMC (за други не се сещам в момента). Незнам как стои въпроса с подръшката на платката, но можеш да гледаш стрийм от Дриймокса чрез плъгини. Иначе за дистанционно се връзва специален приемник на сериния порт, елементарен е 5 чарка на кръст, но не съм го тествал. Освен това, можеш да правиш всичко друго, да гледаш ДВД, Филми от флашки, от хардове, от шарнати папки. Можеш музика да слушаш. Да гледаш прогнозата за времето. И още една камара глупости. А дизайна е, ЛУДНИЦА. WinMCE пасти да яде.

Regards

Member
    Uploads
    1

Привет,
    намерих това благодарение на колегата хитман от друг форум. Цените вероятно не са актуални към момента(от лятото са). Прави ми впечатление, че липсва ДВБ платка, която е към 145 лв. - TBS
    ASUS AT3IONT-I, Atom330, NVIDIA ION - 239лв
    2GB DDR3 1066 Kingston 41лв
    160GB HDD 2,5" Fujitsu -30лв.
    500GB HDD 2,5" Toshiba - 50лв
    Кутия (захранване и охлаждане)-80лв
    Дистанционно HAMA MCE - 36лв
    HDMI кабел - 14лв
    Оптичен аудио кабел - 12лв

502лв
    + 145
    Тотал приблизателно 600-650 лв.

Дистанционно си има и платката и конфигурацията.

Толкова върви ДМ 500ХД, но екстрите изглежда са неизмеримо повече.

Uploads
    129

Абсолютно вярно и като си представим, че това си е нормален компютър с хардуерно ускорение става още по-добре. Моето мнение че тези атоми не ми харесват, въпросният процесор е слаба работа от момента в който излезе. Платформата на AMD процесор и видео в едно е в пъти по-добра (съдя от бенчмарк тестовете) и дъното струва 120 USD. Другото е за хората които разменят линий като мен. Правил съм опити с всякакви приемници между които и DM-800 никой от тях не става за сериозен сървар, имам в предвид пускаме два кама (oscam и cccam) и над 40 линий. На всеки от тестваните приемници се получават забивки или толкова забавя навигацията на менютата, че не става за гледане, а така също и за сървар. След като си напрвих сървай на най-обикновен стар компютър с процесор P4 нещата си дойдоха на мястото. Така че премахването на компютъра който е сървар и използването на направеният от нас приемник за тази цел също е добро решение според мен.

Не на последно място enigma 2 има също и за компютър така че може да се използва и тя. XBMC работи на компютър или на висок клас приемници над 600 лв. Има oscam с dvb-api за компютър което решава и проблема с cam.

Uploads
    129

Моята версия на конфигурацията с примерни цени е:

1. ASROCK E350M1 - 199 лв.

2. Памет DDR3 2GB PC3-10600/1333MHz A-data - 23 лв.

3. HDTV TBS DVB-S2 PCI-E 6921 - 145 лв.

4. E-mini 2007 silver/black, 120W DC/DC + 12V/7A adapter, Mini-ITX, Micro-ATX - 99 лв.

5. CF карта 8 GB - 20 лв.

6. CF Compact Flash Type I/II to Serial SATA Adapter - 6 лв.

7. Кабел TOS - LINK - 2 лв.

8. HDMI кабел v. 1.3b - 3 лв.

9. Windows XP/Vista/7/linux MCE Media Center PC Remote controller + USB IR Receiver - 22 лв.

10. PCI-E Express 1X Riser Card with Flexible Cable - 8 лв.

Цена - 527 лв.

Колегата хитман изобщо си няма на представа от къде се купуват нещата на истинските им цени. Има онлайн магазини извън България от където можеш да намериш нещата много по евтино. Моята сборка е смесица между стоки купени от България и отвъд нея. Минуса че извън България се чака за доставка, но срещу спестени минимум 150 лв си заслужава.

С решението за CF си правим харда да е SSD е по-бавно е от истинският такъв. Линукса основно работи в RAM, така че ще работи това решение ще върши работа.

За записи и сваляне мисля да използвам NFS понеже имам NAS, но това лесно може да се направи на всеки компютър който е в мрежата ви.

Uploads
    129

Промених си мнението за дъното и процесора според мен тея комбинаций на дъно и процесор в едно са същата работа все едно да си купиш приемник. Тоест да си ограничен от хардуера за мен новият хит е http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=H67M-ITX/HT. Има си поддръжка на 3D и blueray даже очила и дистанционно ти дават. Парите са повече но поне е нещо, което си заслужава.

Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by bobiturboto View Post
    Промених си мнението за дъното и процесора според мен тея комбинаций на дъно и процесор в едно са същата работа все едно да си купиш приемник. Тоест да си ограничен от хардуера за мен новият хит е http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=h67m-itx/ht. Има си поддръжка на 3d и blueray даже очила и дистанционно ти дават. Парите са повече но поне е нещо, което си заслужава.

БОБИ ... То дъното си е хубаво, ама само ми кажи, къде ще му туриш платката за компа която искаш hdtv tbs dvb-s2 pci-e 6921

Member
    Uploads
    1

Има си PCI-E slot - 1 бр. Прочетете спецификациите.
    Според мен е синия слот в ляво - вертикално на по-горната картинка - 100%

Uploads
    129

10. PCI-E Express 1X Riser Card with Flexible Cable - 8 лв.

Това прави трика и ни позволява да монтираме платката хоризонтално понеже кутията е широка колкото приемник.

На практика се оказва, че продавачите в магазините се опитват да ни продадат приемници с неясен произход, мощност на процесора колкото на рутер и многократно завишена цена. Сглобеният приемник от компютърни компоненти не може да бъде победен и от най скъпите им експонати, няма приемник който да може да подкара блурей 3D или да могат да се вържат много голям брой линий и клиенти за шеринг.
    Частите се сглобяват като детска игра софтуера има готови имиджи които се зареждат от флашка (openelec, yavdr). Може да си инсталирате и windows и чрез безжична мишка и клавиатура и един HDMI ключ да си свържете монитор и когато не гледате телевизия да си използвате устройството за компютър (което на практика е безшумно). Според мен всеки за купен приемник е загуба на време и средства сравнено с това бижу.
    Най-лошото е на приемниците е пазарната им насоченост, понеже даден приемник се продава известно време и след това умишлено му се спира разработката на софтуер, за да се продават по новите модели, пример за това са IPBOX.
    При компютърните приемници това няма как да се случи понеже компонентите не са от един същ производител и няма как да се оказва натиск на разработчиците.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Advertise Here