Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here

View Poll Results: PC или STB за HD

Voters
15. You may not vote on this poll
  • Компютър + платка и медия център

8 53.33%
  • Приемник от среден и висок клас

7 46.67%
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33

Thread: Компютър или hd приемник

Member
    Uploads
    1

Re: Компютър или hd приемник

Знам че темата малко застарява но исках да попитам дали следната конфигурация ще е добра за гледане и бъзикане.
    Процесор Е7400,
    Дъно ASUS P5G41T-M SI, iG41, 2D3-1066, Vga, E16, HDMI,
    Около 6-8гб ddr3
    Имам един SSD 256GB,
    За сателитна платка се чудя между Skystar HD или usb Qbox,
    В кутия за BTX или MicroAtx.
    Горе долу нещо такова съм замислил от няколко месеца ама все не остава време.
    проблема е че дъното успях да го намеря само в БГ пък аз съм в чужбина.
    Ако някой има идея за дъно с подобни параметри да пише.
    Само да спомена че задължително да е с DDR3 и да става за core2duo че тях вече ги имам.
    За другите компоненти може да има вариации.

2. Advertise Here
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Quote Originally Posted by bombibom View Post
    Знам че темата малко застарява но исках да попитам дали следната конфигурация ще е добра за гледане и бъзикане.
    Процесор Е7400,
    Дъно ASUS P5G41T-M SI, iG41, 2D3-1066, Vga, E16, HDMI,
    Около 6-8гб ddr3
    Имам един SSD 256GB,
    За сателитна платка се чудя между Skystar HD или usb Qbox,
    В кутия за BTX или MicroAtx.
    Горе долу нещо такова съм замислил от няколко месеца ама все не остава време.
    проблема е че дъното успях да го намеря само в БГ пък аз съм в чужбина.
    Ако някой има идея за дъно с подобни параметри да пише.
    Само да спомена че задължително да е с DDR3 и да става за core2duo че тях вече ги имам.
    За другите компоненти може да има вариации.
    Ще стане дъното как няма да стане. Рам не ти е нужен много понеже се препоръчва 32 бита ОС така че 2 ГБ стигат. Въпросното дъно го видях в един английски онлайн магазин около 40 паунда. Относно картата, аз лично не съм фен на USB изпълненията. Skystar поне в БГ не е много на мода вече незнам дали има причина (информацията пускана навсякъде от дистрибутора). linux поддръжката на TBS била по-добра от на технисат, както и хардуера. Факт е че въпросната фирма техни.. нямат нови модели докато конкурента и постоянно пуска нови решения.

Member
    Uploads
    1

Аз търсих навсякъде дъно с вградени hdmi или поне dvi за core2duo процесор ама единствено видях в ресет бг.Вчера си поиграх и събрах следната конфигурация.
    Процесор Е6400,дъно P4M800Pro-M,2gb DDR2(533Mhz),256gb ssd,128mb AGP s DVI out.
    Инсталирах win7 Ultimate 32 и работи доста бързо.Само дето дъното е старо с AGP карта и максималното е 2gb RAM.Засега ще го пробвам така докато си намеря нормално дъно за другия процесор.Ако се сещаш в кой сайт си го видял пиши да го взимам.

Uploads
    129

Имам нова идея по темата купих си apple tv 2 направих му jailbreak и инсталирах XBMC. Сега обмислям като се прибера в БГ и започна да си сглобявам приемника, да му сложа DVB-S2 карта с два тунера и да пусна стриймове от единият към apple tv2. Мисля да заложа на мултикаст стрийм. Така ще си направя втори телевизор (възможно е до n броя) в др стая и няма да има никакви кабели понеже ябълката си има безжична карта. Другото което ми идва наум да сменя CF картата с USB флашка 32 GB на USB 3 така ще си имам бърз източник събиращ по голям информация. Вече си купих една такава флашка за около 30 долара от аукцион така че се намира за тази цена лесно.

Uploads
    129

Аз набавих първите компоненти за моя нов приемник. Споделям ги тук за да обсъдим и съставим ясна картина, по отношение цена качество.
    Дистанционно Logitech Harmony 300 (намерих го изгодно за 20 долара)
    Инфрачервен приемник за дистанционното HP Media Center IR Infrared USB Receiver OVU400102/71 (бил универсален за всякакви медия центрове цена 14 долара)
    Вместо CF card набавих флашка Corsair 32 GB USB 3 (много е по-бърза от CF картата цена от аукцион 35 долара за чисто нова)

Uploads
    129

Сдобих се с двб карта, дъно и рам. Картата е
    TBS6981 PCI-E DVB-S2 Dual Tuner TV card
    Поръчах я от официалният онлайн магазин на производителя, като ми + доставката ми излезе с около 43 лв по евтино от бг.

Дънната платка е интел базирана, макар и по добро като производителност на амд софта му куцал. Платката е ZOTAC Atom Dual-Core D525 Intel NM10 DDR3 A&V&GbE Wi-Fi Mini ITX Motherboard - IONITX-T-U

RAM е Crucial CT25664BC1067 2GB 204-PIN PC3-8500 SODIMM DDR3 Memory Module

Ако имате наблюдения около тези компоненти споделете моля, макар че аз ги купих вече и дано свършат работа.

Member
    Uploads
    1

Дъното е добро.Само хубави работи съм чел за него.Повечето хора го ползват с Убунту и са много доволни.Става и за полеки игри ако му сложиш още 2 гига

Uploads
    129

Сега остава да рабера как да подкарам vdr-dvbapi плъгина за двата тунера, но за тази работа ще пусна нова тема когато сглобя всичко и започна тестовете :)

Member
    Uploads
    0

Един съвет ,за XBMC не ползвай Ubuntu а Openelec не ти трябва флашка по-голяма от2GB ,цялата с-ма излиза около 150MB и работи като самолет. Виждам ,че не ти е чужд линукс така че спокойно можеш да си компилираш драйверите за TBS в опенелек-а и ще остане само да се наслаждаваш на гледката.

Uploads
    129

Какво ще кажете за http://www.yavdr.org/ понеже преди години аз започнах с SS2 slackware и VDR. VDR ми е дост апознат сега покрай apple tv се влюбих в XBMC флашката ми е 32 GB USB 3, нещо такова съм измислил. Макар че четох че с xubuntu xbmc работело много добре. Openelec също е много добър така че, ще е другият вариант, замен е важно да подкарам нещата с VDR за да мога да си обновявам картата през oscam това е водещото при търсене на дистрибуция. TVheadend мисля, че няма да ми свърши работа.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Advertise Here