Oscam + CCcam 2.1.3 E1 Gemini Dreambox 500 , ще съм изклучително благодарен, ако някои ми намери тези два емулатора да работят едновремено .![]()
Oscam + CCcam 2.1.3 E1 Gemini Dreambox 500 , ще съм изклучително благодарен, ако някои ми намери тези два емулатора да работят едновремено .![]()
Какво искаш да постигнеш с тях, според мен вариантите са:
1. Cccam отваря софткам оскам чете карта която неможе да се чете от ццкам и пуска линия на cccam. На приемника се гледа с dvb-api на cccam.
2. Cccam е сървар в който ти стоят линийте и разменяш от него, a oscam е клиент към този сървар (например за да се гледа булкрипт), приемника работи с dvb-api на оскама.
второто :) , но така и неуспях да намеря двата cam-a , намирам само за E2 и дотам зациклям
Cccam for E1 Oscam E1
Ето ти скрипт за стартиране поставя се в /etc/script
Оправи си пътищата и имената на изпълнимите файлове качи скрипта с име например cccam+oscam.sh дай му права 755 рестарирай бокса после влизаш натискаш син бутон и го активираш.Code:#!/bin/sh CAMNAME="cccam+oscam" USERNAME="" ZAPTIME=6 CAMID=6044 DVBSET=0 INFOFILE="ecm.info" # end remove_tmp () { rm -rf /tmp/ecm.info /tmp/pid.info /tmp/cardinfo } case "$1" in start) echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME" remove_tmp /var/oscam/oscam -c /var/oscam & /var/bin/CCcam & ;; stop) echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME" killall -9 oscam 2>/dev/null killall -9 CCcam 2>/dev/null sleep 2 remove_tmp ;; *) $0 stop exit 1 ;; esac exit 0
сигорен ли си че се слага в папка /etc/script защото когато се опитам дана правя такава папка .. неми позволява
Само да допълня. В cccam.cfg трябва да дадеш:
Така оскама ще ти е ему, а скриптовете ти се намират във /var/script (поне за gemini). Виж и товаDVB API: -1![]()
версията на Gemini e 4.1 имам инсталиран cccam 2.1.2 и ще използвам него и ето какво съм направил с скрипта
вклучвам емулаторите на ауто от синия панел и ще кажа резултатите#!/bin/sh
CAMNAME="CCcam_2.1.2+oscam"
USERNAME=""
ZAPTIME=6
CAMID=6044
DVBSET=0
INFOFILE="ecm.info"
# end
remove_tmp () {
rm -rf /tmp/ecm.info /tmp/pid.info /tmp/cardinfo
}
case "$1" in
start)
echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME"
remove_tmp
/var/oscam/oscam -c /var/bin/oscam &
/var/bin/CCcam_2.1.2 &
;;
stop)
echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME"
killall -9 oscam 2>/dev/null
killall -9 CCcam_2.1.2 2>/dev/null
sleep 2
remove_tmp
;;
*)
$0 stop
exit 1
;;
esac
exit 0
Сигурен ли си че конфигурационните файлове на оскама са в /var/bin/oscam а изпълнимия е в другата директория /var/oscam/oscam ?/var/oscam/oscam -c /var/bin/oscam &
ще го поправя .. мерси , днес много си блъсках главата че ме заболя , че и се ядосах ... мноо ядове докато го оправя , все пак малкото четене си казва думата :)