Ще кажа като пристигнат платките и видя цените на компонентите в този момент. В момента нямам отговор на този въпрос. Готовите ще бъдат 30 лв. преди бяха 25 - цена платка + части.
Колега, ако не ти е проблем прикачи ги тук убеден съм че ще са полезни, защото това е най-масовият модел програматор.
FTDI.rar
Hi, I build driver for Fw 1.2.48
Unrar files to usb flash c:/plugin/var/bin
Setup through Plugin start FTDIuntar wait 10-15 sec stop it and del.
In telnet your can see dmesg
<6>USB Serial support registered for FTDI USB Serial Device
<6>usbcore: registered new interface driver ftdi_sio
<6>ftdi_sio: v1.5.0:USB FTDI Serial Converters Driver [sh4-Mod v0.06]
това са драйвърите и начина на инсталиране.писа ми че стават и на 1-2-45 но не сам опитвал
колеги взех същия програматор от някаде си но не успях да го подкарам на дебиян помагайте същия работи на дм800 нещо допълнително ли трябва
phoenix_usb.pdf
phoenix_usb1.pdf
Колега дай изход от командите:
Изхода го сложи е текстови файл и го прикрепи, за да не се запълва цяла страница на форума от лога.Code:dmesg ls -al /dev/ttyU*
това ли имаш предвид izhod.rar
и ето това ми изписва вътре в оскам версията е 6927
Bus 001 Device 002: ID 0403:6001 Future Technology Devices International, Ltd FT232 USB-Serial (UART) IC
iProduct 2 FT232R USB UART
iSerial 3 A400927J
Качих ти файла тук, защото е гаранция че няма да се изгуби, докато в този сайт не се знае до кога ще е.
dmesg или не си дал целият изход, но няма значение това второто стига.
Така програматора ти се вижда от тук на сетне, или си му объркал настроиките, на самата платка, или в оскама нещо е объркано.crw-rw---- 1 root dialout 188, 0 Oct 17 13:29 /dev/ttyUSB0
За настойките на програматора може да пишеш тук, но за оскама отвори си нова тема в форума за оскам, защото този е само за програматори.