Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 68

Thread: USB Phoenix

Senior Member kaizera82's Avatar
    Uploads
    4

Re: USB Phoenix

Здравей, Боби! Няма да пускам нова тема ами направо ще питам тук. Значи не мога да надкарам феникса на юсб към 800 със оскам. имиджа ми е ол рашън, а в папката dev няма никакви "ttyusb" , така че ако имаш идея дали ще ми трябват някакви драйвери кажи ми моля те?

2. Advertise Here
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Uploads
    129

Аз лично незнам как се инсталират драйвери на дм-800. Големечев подкара програматора с имидж нещо от рода на sl... Нека някой които има такава техника да помогне. Само внимавай с кабела понеже е нов и влиза малко по плътно към платката, да не се окаже, че не си го вкарал до край и затова да не тръгва. Пробвай първо на компютър първо дали го засича.

Contributing Member
    Uploads
    281

тук http://dreamboxupdate.com/, драйвери и много други но за оригинални DM500HD,800, 800SE, 8000, 7020, 7025+

Senior Member kaizera82's Avatar
    Uploads
    4

Ами моя е китаец, сим 201, в момента е с имидж: sim201-ssl82-sp-dm800-allrussian v.6.11.1-mfaraj57.nfi Не може да няма някаква алтернатива и за китайцките 800...?

Member
    Uploads
    0

Драйвера който ти трябва е ftdi_sio.ko
    В телнет конзола изпълни
    find / -name ftdi_sio.ko
    и ще разбереш дали го има в твоя имидж.

Member
    Uploads
    0

Здравейте,сава дума за въпросния програматор USB Phoenix и карта булкрипт на 12мх на четвъртия ден спря да работи.
    Въпроса ми е на каква честота се държи стабилно въпросния програматор с карта булкрипт.

Uploads
    129

Quote Originally Posted by tibuzdrev View Post
    Здравейте,сава дума за въпросния програматор USB Phoenix и карта булкрипт на 12мх на четвъртия ден спря да работи.
    Въпроса ми е на каква честота се държи стабилно въпросния програматор с карта булкрипт.
    Какво значи спря да работи, изчезна като устройство в Линукса ли ти дава ти грешка в oscam. Ако проблема е свързан с oscam използвай форума за него. Опитай да извадиш кабела от програматора и да вкараш пак, понеже буксата и кабела са нови, трябва малко повече усилие да се вкара кабела до край. Честотата 12 MHz е ок при мен, но аз се рестартирам oscam всяка нощ, не мога да ти кажа колко време може да изкара най-много.

Member
    Uploads
    0

Дава ми гршка картата ,сървара си работи ,в момента нямам възможност да извадя усб-то гледам го през уеба утре ще видя какъв е проблема,оскама се рестартира.Но ми е интересно че с феникс на ком-порт една година такъв момент на съм имал.

Uploads
    129

Quote Originally Posted by tibuzdrev View Post
    Дава ми гршка картата ,сървара си работи ,в момента нямам възможност да извадя усб-то гледам го през уеба утре ще видя какъв е проблема,оскама се рестартира.Но ми е интересно че с феникс на ком-порт една година такъв момент на съм имал.
    На феникса с ком порт пускал ли си картата на overcklock :) Не си защото няма как. В приемника картата работи на 9600 = 3.57MHz. Ако искаш да направиш сравнения с обикновенният феникс трябва да ги пуснеш и двата на еднакви честоти (тоест USB и той да е на толкова).
    Сега като си спомня преди време забелязах нестабилни времена на 12 MHz просто бяха с различни стойности. Подкарай картата на 8 Mhz няма да се влошат много времената и на теория ще е по стабилно.

Както и да е изпробвай това което ти писах, смени usb кабела може той нещо да не дава добра връзка. Все пак такъв намерих в близкият магазин на електроника, сигурен съм че има далеч по-качествени. Според мен проблема е в кабела или не мушнат докрай в приемника.

Member
    Uploads
    0

Благодаря за отговора,утре ще проверя проблема да не е хардуерен ,това ми беше въпроса дали има възможност честотата да е проблема и аз забелязах че времената играят.Както се установи че версията на оскама е от значение.

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Advertise Here