Ако някой иска да си изработи феникс програматор на rs-232 ето схема. Тази схема се продава по магазините като завършен продукт което следва, че е сполучлива.
tbs3101frontsm.jpgtbs3101topsm.jpgtbs3101sssm.jpgtbs3101schsm.gif
Ако някой иска да си изработи феникс програматор на rs-232 ето схема. Тази схема се продава по магазините като завършен продукт което следва, че е сполучлива.
tbs3101frontsm.jpgtbs3101topsm.jpgtbs3101sssm.jpgtbs3101schsm.gif
Още схеми на rs232 phoenix програматори.
Здравейте,
Попадна ми такъв програматор като на снимката в пост1, разликата е само че го няма usb конектора.
Не успявам обаче да го подкарам на pc (с линукс и оскам).
Моля, ако някой ползва такъв, да сподели какъв е кабела.
П.П. Благодаря, оправих се. Ползвах кабел от модем, довечера ще му сваля схемата.
Абсолюто същият го имам и аз. Работи безотказно вече 3 години.
Схемата на рабела е 2-2, 3-3 , 5-5, 7-7 аз съм си го правил конфигорационните фаилове са ми
[reader]
label = bulcrypt
protocol = mouse
device = /dev/ttyS0
caid = 5581,4AEE
detect = cd
mhz = 340
cardmhz = 340
ident = 5581:000000;4AEE:000000
group = 1
emmcache = 1,3,2
lb_weight = 300
Един съвет от мен .Направи си го колтото може по къс около 20-30см
Извинявам се, забравил съм да пиша. И не помня къде сложих схемата на кабела.
Като цяло проблема не беше в кабела. Опитвах се да пусна програматора с едно мини ПЦ ( Alix PC Engine ), което си има COM. Обаче не се получиха нещата. После програматора го закачих на нормано ПЦ и тръгна.
Изглежда ком-а на този Alix не е съсвсем като хората и от там идва проблема. Alix-а ако се върже с нормално ПЦ, през кома си ползвам конзолата без проблем. Обаче Alix-а с програматора не ще да тръгне.
Не съм много в час със стандартите и чиповете ( за COM ) и не мога да кажа защо не пали там.
Може би трябва да се върне по някакъв начин някой сигнал?
Поради същата причина поради която turbopower ме допълни горе.
Това го намерих в някво инфо за Аликс 2/3/6.1 serial port (DB9 male, RXD / TXD only)
.......
The standard PC pinout is used. To connect to a PC, use a null modem or “Laplink” cable. Due to
limitations of the AMD CS5536 companion chip, only RXD / TXD are available for your software;
handshake signals cannot be observed or controlled !
За този четец, освен сигнали RX(пин 2) TX(пин 3) GND(пин5), е нужен и RTS(пин 7). Може и без CD (пин1) - той е да знае дали има или няма карта.