Колега имаш отговор на въпроса #18
Модула става само ако искаш да гледаш само на един ТВ.
Колега имаш отговор на въпроса #18
Модула става само ако искаш да гледаш само на един ТВ.
Взех един приемник с карта,която не е поставяна в приемника. Пуснах я на дрийма с оскам,но отново нищо. Според мен,проблема е в box ID. Доста инфо изчетох по нета относно ND Sа и операторите,които го ползват (Vi@s@t Ukraina,Nordic,Latvia,Foxtel) и навсякъде проблема е в BOX ID. На Sky приемниците са с 17 цифров сериен номер за разлика от Вив@комският, който е с 12. Когато обърнеш в hex при Sky става 8 символа,докато на Вивата - 5 символа. Интересно ми е да чуя и други мнения на хора,които са се борили с проблема около тази карта.
Някой въобще виждал ли е работещ Виваком на шер /изключваме в началото/ ?
Ето модула отвътре:15122012081.jpg15122012084.jpg15122012100.jpg
Значи ако искате да има шер трябва да се направи следното. Взимате нов модул и карта не пускани. Сваляте флаша и го прочитате. След това запоявате флаша пак слагаме сизън и логваме. След като се активира картата, сваляме флаша отново и го четем. Качвате 3 те файла тук и може да имаме шанс да разберем как стават нещата.
Значи търсиме сизън.И някой които да отлепи ,прочете и залепи това15122012100.jpg
Търсете човек с инфрачервена станция за чипа, после как ще се чете и на какъв сокет ;/..
Запояването и разпояването не е сложно, адаптера и програматора са проблема.
Колеги видя се ,че няма да се прави нищо(явно изоставаме от към техника) затова смятам да сложа вече модула в ТВ-то и да видя най-накрая какъв тунер има и дали вади хубава картина.Имам го от две години и още не съм му видял възможностите .Ако имате идеи или каквото и да е казвайте докато не съм го активирал.