Ти изтепа и малкото останала риба :-d.
Ти изтепа и малкото останала риба :-d.
да ама ми требе работещ принтерски порт -“на компютъра става дума“- ... нема логика просто!
всичко по схемата и кабелите е на лице и е както трябва като го вържа и ми дава 0xFFFFFFFF Unknown device - както преди..
пробвах с и без jtag mode - с него диодния дисплей не свети и на телевизора черна картина все едно сам му сасипал буут лодера
а ти боби дето викаше че нема значения чипа има... днес накарах продавачката да се разтърси щото се познаваме и намери 74hc244 и с него има ЧАСТИЧЕН резултат
Device ID 0x00375008
Device unknown
-> detect
device id 0x674707DB
device unknown
-> detect
id 0x4d870db
unknown
->detect
id 0x398e1345
unknown
->detect
id 0x30004000
unknown
->detect
0x1d000000
unknown
->detect
0x00000000
...unknown
->0x08010080
unknown
е така всеки при всеки детект или е 0х0000000 или различен от предишния
идей?
Начии, за да разбереш дали два чипа са аналози трябва да им разгледаш много внимателно дейташитовете. Това че има частично съвпадение в знаците от модела, не доказва нищо, гледат се вид, пинове, сигнали, напрежения и сумати други неща (всичко трябва да съвпада точно). А и не е доказано че първия ти чип още работи. Но както и да е..
В случея, се вижда че получаваш различна информация от тази която трябва да получаваш.
Нещо някой синхро сигнал ли ти бяга, или някой връзка не е там кадето трябва.
Или процесора не ти подава това което трябва.
Regards
Късмет
Колега ти май не усмисляш какво ти бях писал, че според въпросното описание и коментарите които съм направил чета успешно делтата. Това е изпитано описание не е нещо свалено от нета за доказателсво пускам снимка на моя jtag с който са направени снимките в описанието. Убеди се сам каква му е интегралната схема. В момента ти правиш собствена модификация на метода така че няма как да ти кажа защо не ти сработва. При мен светодиоди и директно запоени кабели към изводите на процесора няма и всичко работи.
DSC01076.jpg
можеш ли да ми снимаш къде си налепил кабелите от процесора
Нямам делта в момента снимай платката си отдолу частта около дисплея и ще ти очератая къде свързвам.
сигурно е че и в момента е здрав защото съм забравил моста който дава тока на схемата а съм закачил само диода..
74F не работи без захранване и за това вади 0xfffffffff - а пък при 74hc дава произволни адреси както бях казал
и до сега съм си играл без да има захранване ... :D
имах 2 грешки по платка и 1 фатална /3тата, според мен де :D/
1 - нямаше захранване към интегралата
2 - бях омазал изходните резистори
3 - Масата към кабела /оправих всичко по-горе и реших да пусна 18-25 към граунд на делтата/
и накрая тръгна : ))
Device id 0x1D405041
device sti5518mvb-x
-Кажете ми програмата за буут лог , като зарежда да гледам кфо прай ;D
-- Снимки евентуално утре...
Аз като ти пея ще слушаш :)
Айде за наказание един дъмп да качиш тука да покажеш наистина направил ли си нещо или не
Уф малее, не думай.
Два дена на мъчиш тука. Остана и накрая да не стане е*ати.
Важнотото е че си си направил изводи къде бъркаш.
Ха честит ти първи джиктаг ;)
Regards