Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Advertise Here
Page 76 of 101 FirstFirst ... 2651667174757677788186 ... LastLast
Results 751 to 760 of 1002

Thread: TA ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ Dreambox

Member jtsou's Avatar
    Uploads
    3

Re: TA ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ Dreambox

Quote Originally Posted by uplotre View Post
    Καλησπέρα σας,

Σε dm500 εδώ και αρκετό καιρό σε αρκετά κανάλια το tuner δεν λειτουργεί σωστά και εμφανίζει BER. Η λύση που προτείνουν όλοι είναι να αλλαχθεί το tuner ή ο δέκτης .

Ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό, μπορούμε να τρέχουμε το παρακάτω script για να αλλάξουμε αυτόματα το κανάλι σε ένα που δεν εμφανίζει πρόβλημα με το BER.

Το script όταν βρεί ότι το κανάλι έχει BER μετά από ~10 δευτερόλεπτα θα αλλάξει στο κανάλι 1 και θα δοκιμάσει ξανά να αλλάξει στο κανάλι που είχε BER (πατώντας 0). Στην τέταρτη προσπάθεια θα μείνει στο κανάλι 1 (για να μην κάνει loop) και πρέπει ο χρήστης να αλλάξει το κανάλι μόνος του.

Code:
    #!/bin/sh

if tty -s; then
     echo Running Interactive $$ > /tmp/fixber.log
    else
     echo Running Non Interactive $$ > /tmp/fixber.log
    fi

e () {
     if tty -s; then
      echo $*
     fi
    }

ok=0
    err=0
    try=0
    slp=3

while [ /bin/true ]; do

ber=`wget http://root:[email protected]/satFinder -qO-  2>/dev/null |awk '/<td>BER:<\/td>/,/\*/ { print  $0; }' | tr '\n' ' ' |sed  -e 's/[^0-9]//g'`

if [ $ber -gt 50 ]; then
          e Opps BER is greater that 50 count it as an error
          let err=err+1
       else
          let ok=ok+1
       fi

if [ $err -gt 3 ]; then
          e Maximum number of error ber occured
          e Reset errors and change to Channel 1
          wget "http://root:[email protected]/cgi-bin/rc?2,352" -qO/dev/null 2>/dev/null
          sleep 6
          if [ $try -lt 3 ]; then
             wget "http://root:[email protected]/cgi-bin/rc?11" -qO/dev/null 2>/dev/null
          fi
          err=0
          slp=1
          let try=try+1
       fi

if [ $ok -gt 30 ]; then
          e Since we got 30 good ber reset counters
          ok=0
          err=0
          try=0
          slp=3
       fi

e Sleeping $slp seconds
       sleep $slp

done
    Το παραπάνω script το σώζουμε στο αρχείο fixber το οποίο το ανεβάζουμε στον φάκελο /var/bin/ με δικαιώματα 744.

Αν θέλουμε να ξεκινάει αυτόματα (σε openpli) προσθέτουμε στον φάκελο /var/etc το αρχείο init το οποίo πρέπει να περιέχει το παρακάτω:

Code:
    #!bin/sh

fixber &
    Σε περίπτωση που ήδη έχουμε το αρχείο init, προσθέτουμε απλώς το fixber &

Μπορούμε να το τρέξουμε και από telnet/ssh γράφωντας fixber (θα εμφανίζει παραπάνω μηνύματα στην κονσόλα).

Στο κανάλι 1 έχω προσθέσει το Ert World το οποίο δεν παρουσιάζει πρόβλημα με το BER.
    Σαν Password έχω αφήσει το default (dreambox), σε περίπτωση που έχετε ειδικούς χαρακτήρες στο password πρέπει να γίνουν escape, αν δεν θέλουμε να κάνουμε χρήση password θα πρέπει να προσθέσουμε το 127.0.0.1 στα trusted host (WebIf -> Box Control -> Configuration -> Settings)

Πληροφορίες για το init αρχείο του openpli : http://openpli.org/forums/topic/1751...nd-on-startup/
    Πληροφορίες για το webif : http://radiovibrations.com/dreambox/webif.htm

ΥΓ. To script δεν θα διορθώσει το tuner! Απλώς αλλάξει κανάλι 2-3 φορές και συνήθως το BER φεύγει.
    Φίλε μου,επειδή δεν κατάλαβα καλά και φαντάζομαι υπάρχουν κι άλλοι σαν εμένα,δημιουργούμε φάκελο με αυτά που δίνεις μέσα και τα στέλνουμε στο var/bin?Εκεί όμωε δεν έχει άλλους φακέλους,μόνο εντολές.Αν δεν είναι φάκελος,τι μορφή έχει και πως το δημιουργούμε.Σε σένα το δοκίμασες και δουλεύει κι αν νια μπορείς να το ανεβάσεις έτοιμο το fixber για να βοηθήσεις αν θες.Κάνει σε όλα τα image;Σου έχω στείλει και pm.Ευχαριστώ

2. Advertise Here
    Junior Member
    Uploads
    2

Καλησπέρα jtsou,

Το script τρέχει σε openpli. Ωστόσο θα πρέπει να τρέχει εξίσου καλά σε κάθε image. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν τα άλλα images (πχ nabilo) υποστηρίζουν το init αρχείo στο /var/etc για να τρέχεις κατά την εκκίνηση εντολές/script. Ελπίζω όσοι έχουν γνώση να βοηθήσουν.

Λοιπόν έφτιαξα έναν οδηγό με εικόνες βήμα βήμα πως θα γίνει η διαδικασία. Επίσης επισυνάπτω τα αρχεία fixber και init (Όλα αυτά είναι στο rar αρχείο).

Παρακάτω δίνω hints για αυτούς που δεν είναι register (καθώς δεν μπορούν να κατεβάσουν το attachement).

To fixber πάει στον φάκελο /var/bin/ και το init στον φάκελο /var/etc/ (τα ανεβάζω με ftp)

Στο fixber δίνουμε δικαιώματα 744 (chmod 744 /var/bin/fixber)

Στο init δίνουμε δικαιώματα 644 (chmod 644 /var/bin/init)

Αν το password του root δεν είναι dreambox
    1. το αλλάζω σε dreambox ή 2. αλλάζω το password στο script fixber ή 3. Προσθέτω το 127.0.0.1 στα trusted host του webif

Για να το τρέξω live απλώς γράφω fixber (ή /var/bin/fixber) και παρακολουθώ τα μηνύματα (Εννοείται πως πρέπει να έχω ανεβάσει ήδη το fixber με ftp) και την τηλεόραση να αλλάζει μόνη τις κανάλι στο 1 (στο 1 βάζουμε το Ert World) και ξανά πίσω ώστε να φύγει το ber.

Αν έχει τρέξει σωστά με το init αρχείο μετά απο reboot (εννοείτε πρέπει να έχω αναβάσει το init αρχείο στο /var/etc/ με ftp)
    1. Το καταλαβαίνω γιατι όταν ανιχνεύει ber προσπαθεί να το διορθώσει αλλάζοντας το κανάλι
    2. Κοιτάζω το /tmp/fixber.log (cat /tmp/fixber.log) πρέπει να γράφει Running non Interactive

Ελπίζω να βοήθησα κάπως!

ΥΓ. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα να κάνεις τα παραπάνω ρίξε κανα screenshot με attachment ώστε να μοιραστούμε την γνώση γιατι με τα pm θα το ξέρουμε μονο εσύ και εγώ
    Attached Files Attached Files

Member
    Uploads
    0

Παιδιά καλησπερα.
    Εχω τον dreambox 800(clones)με SIM 2.0.1 και εχω βαλει το τελευταιο nemesis 110r0 που παει σφαίρα..αλλά δεν μπορώ να δω ταινία από το my Tube Player(YouTube)to κατέβασα και το εγκατέστησα από το tspanel 6.1.
    Mικρά βιντεάκια παιζει (αν δεν κρασαρει)ενώ όταν πάω να παίξω κάποια ταινία δεν παίζει καθολου.γνωριζει κανείς τι φταει?καποια ρύθμιση μηπως?η κάποια συγκεκριμένη έκδοση image ?η δεν παίζει γενικότερα ο δεκτής και τσάμπα παιδεύομαι?
    ευχαριστώ

Contributing Member nikolis123's Avatar
    Uploads
    5

Quote Originally Posted by jimmykar View Post
    καλησπερα και απο εμενα παιδια και καλος σας βρηκα...
    τωρα στα γεραματα αποφασισα να ασχοληθω και εγω μ αυτα τα κουτια..και εδω και 5 μερες εχω φαει τα μουτρα μου.
    η ιστορια εχει καπως ετσι....
    αγορασα εναν κλωνο DM800 hd se...sim 2.10...etsi leei ..ww*.sat-alarm.gr/-satellite-receivers-dreambox/182-dreambox-dm-800-hd-se.htmlκαι παιρνει λεει και το γνησιο image
    μετα απο μερικες ωρες αποφασισα να τον φλασαρω....τελικα τιποτα δεν εγινε και μου εμεινε στα χερια...δοκιμασα με dream up kai me sunray flash up(οτι διαβαζα εκανα)...και παντα κολαγε στο waiting for acknowledge ....
    μετα βρηκα ενα αλλο προγραμμα το NCF SIM2 v2.1.exe.....χωρις να ξερω τι ssl exw,παταγα και ξαναπαταγα...τελικα μ αυτο το προγραμμα καταφερνα να δω στην οθονη την ιπ....να μπω με το explorer mesa sthn selida gia flash...αλλα οποιο μα οποιο image flasariza αυτο ελεγε invalid image or older version.....πειρα εκει που τον αγορασα,μου ειπαν απο το openpli.org na katebasw image..alla tipota!!!
    τελικα τον εστειλα πισω και τον εφτιαξαν σε μιση ωρα λεγοντας μου οτι το εκαναν με το dream up που σε μενα κολαγε...
    και τωρα λιγη βοηθεια παιδια....
    πως μπορω να μαθω τι κλωνο εχω?
    τι image exei?sthn othonh ths tv otan anigei blepw mono to openpli
    ti bootloader exei?
    πως μπορω να τον φλασαρω(ο καμενος φυσαει και το γιαουρτι) και με τι ειδους image..?......και οτι αλλο εχετε ευχαριστηση!!

σημερα δοκιμασα να του περασω το mgcamd 1.38 manualy giati sta pluggings eixe to 1.35 kai to 1.30
    perasa me ftp to arxeio ipk sto temp....to ekana instal....eipe oti to dextike...alla to mgcamd den to blepw pouthena otan pigenw na allaksw apo cccam se mgcamd...blepw mono to ccam
    paw pisw ta pluggings na perasw to 1.35.....pouthena auto!!exei eksafanistei!.......
    και επειδη τα εχω κανει σαλατα με τα αρχεια σκεφτομουνα να τον φλασαρω....

το ξερω οτι σας ζαλισα και οτι πολλες απ τις ερωτισεις μου,για σας θα ειναι βλακειες...αλλά εκανα και διαβασα οτι μπορουσα
    ο απελπισμενος

gia pesmou otan pas menu exi tin epilogi (ts panel) an ne tote eki mesa 8a vris ta panta oti xriasese alios patas to mple koumpi ke eki 8a vris ta kiriotera

Uploads
    5

apoti diavasa perni to gnisio image esi ti prospa8ouses na fortosis. tora kataposo empisto ine afto me gnisio image??????????

Προσοχή! Παίρνει το γνήσιο image

New Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by nikolis123 View Post
    gia pesmou otan pas menu exi tin epilogi (ts panel) an ne tote eki mesa 8a vris ta panta oti xriasese alios patas to mple koumpi ke eki 8a vris ta kiriotera
    καλησπερα
    στο μενου δεν υπαρχει αυτο...υπαρχει το "προσθετα" το οποιο εχει καποια πραγματα αλλα οχι κατι που να μου λυνει το προβλημα
    οσο για το μπλε κουμπι αυτο οταν το παταω μου βγαζει μονο πληροφοριες για την λειτουργια του cccam...τιποτα αλλο

σ ευχαριστω για την απαντηση σου και για τον χρονο σου

New Member
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by nikolis123 View Post
    apoti diavasa perni to gnisio image esi ti prospa8ouses na fortosis. tora kataposo empisto ine afto me gnisio image??????????

Προσοχή! Παίρνει το γνήσιο image

τα παντα...και τα γνησια....οτι και να εβαζα δεν το δεχονταν!

Uploads
    5

gia kita kapou exis tin epilogi den mpori na min den exi gia plirofories

gia pesmou ti image exi fortomeno sou ipane pio fortosane to kseris

prepi na vris ta addons ke na katevasis to tspanel gia na exis oles tis plirofories

Junior Member nikos21's Avatar
    Uploads
    0

Quote Originally Posted by jimmykar View Post
    τα παντα...και τα γνησια....οτι και να εβαζα δεν το δεχονταν!
    πρεπει να δεις τι bootloader εχει κλεισε το δεκτη και ανοιξε κρατωντας πατημενο το onoff εκει θα δεις αν ειναι 82 η 84 και περνας το αναλογο image.

New Member
    Uploads
    0

Γεια σας παιδια θα ηθελα τις γνωσεις σας σε ενα προβλημα που εχω.εχω 2 dm 500s clone εχω το εξης προβλημα εχω βαλει και στους δυο το gemeni 4.70gs εχω φορτωσει την τελευτεα εκδοση του Vhannibal τα καναλια,και ενω και η δυο ειναι ακριβως τα ιδια ο ενας παιζει μια χαρα και ανοιγει ολα τα καναλια ο αλλως καποια καναλια δεν μου τα ανοιγει βγαζει πολυ μεγαλο ber η για να ανοιξω καποιο πρεπει να παω πρωτα σε δυο αλλα συγκεκριμα και μετα θα μου ανοιξει αυτο που θελω.αν καποιος μπορει να μου πει κατι...ευχαριστω πολυ!!

Advertise Here