Parimisht jam shume dakort me ty,pasi te pakten ne si anetar te ketij forumi e dime se cilet aparate jane ne top liste.Por problemi shtrohet ne
radhe te pare te ajo qe do te shikosh dhe te cmimi.Tashme tuneri tokesor vlen,(dga satelit iku) me thuaj sa shkon nje aparat dm (klon ) me tuner
tokesor ose usb per kanale tokesor?Tjeter gje nese nuk te intereson tokesori.Prandaj them qe ne varesi te cmimit dhe cfare don te shikosh,behet
dhe diskutimi.Ndersa per hobi te tjera, dihet qe nuk eshte ky aparat.
Mund te marresh psh nje Vu+ Solo Klone ose DM 500 HD Klone dhe nje tuner tokesor USB dhe je ne rregull me cmim te arsyeshem, dhe do jesh shume i kenaqur, Problemi eshte se Amiko ka probleme Stabiliteti dhe ky eshte nje problem i madh besoj une, te na falin moderatoret se ndoshta jemi jashte teme, klm!!!!!!!!!!!!!!
prsh.me bani pershtypje ky diskutim per kete tip aparati .un personalishte kam pasur ne dor shum aparate te ndryshem edhe amikon, por un personalishte kam per dorur amiko 8000 dhe s kam pasur asnje problem .vetem nje anomali qe me ka ndodhur ishte nje bllokim i papritur duke vetem e fikur ne darke dhe ne mengjes nuk me nizesh ma .i futa nje softwar te vjeter dhe pa problem punoj ne mynyr te shkelqyeshme. per mua mendoj qe amiko alien 2 eshte mrekulli per ata qe din ta perdorin kete aparat .dhe mos harrojme ka brenda edhe tunerin tokesor qe eshte mrekulli ,disa qe eperdorin me linja te vjedhme llotosh normal qe do ket anomali,kete probllem a ka nje mik ne elbasan .i ngrinte figura i vononte ne hapje etj.un e takova personalishte dhe i thash merre kete linje te rregullt dhe shiko si do te punoj dhe me bjer haber.pergjighja ishte punonte ne mynyr perfekte sidomos tek tokesori.pra menoj qe vlefta eshte normale per punen qe ban .dhe ja vlen ta kesh nje ne shpi deri sa te lidhen cartat e tokesorit ne shqipni klm
per apo probleme dhe anomali qe thua ti e kisha fjalen
por qe ti thuash anomali e momentit problemit me tunerin, anomali qe te bllokohet boxi ne kanalet hd. apo kerkon te vendosesh nje imagine tjeter te kesht probleme me telecomanden. tuneri tokesor esht problematik ne alien2 . keto jam broleme qe un personalisht ikam hasur. kurse tek disa tipe te tjeret nuk i kam hasur .sa per alien 8840 nuk munt te them asnje gje sepse nuk e kam testuar me sa di un ai model nuk esht linux. me gjithate secili nga ne jep mendimin tij per ate ka testuar. esht ne te mir te te gjithve te kuptohet te mirat apo edhe te mehtat e nje boxi. ne menyr qe se cili te ket nje ide parase te blej nje box.
persh..kam aparatin amiko8840 dhe desha ti hidhja listat 13,16,19..hap programin setingmaker2.5 veproj keshtu pasi zgjedh satelitet qe dua vete te general search filter dhe zgjedh favoritet qe dua me pas te download and generate shkoj tek ali+dtt download data=>generate file vete tek softi qe dua per amikon...pasi e shkruan softin vete tek file qe kam shkruar por ma nxjerr psh..softi origjinali eshte 8.192 kb ate qe kam shkruar 8.194kb...problemi qendron se nuk e merr softin e shkruar e kam bere kte procedur me disa lloje softesh amiko dhe i njejti problem.....kush ka ndonje ide se ku qendron problemi ................????
faleminderit........
Bej nje backup te listes qe ke ne dekoder ne usb,dhe listen qe gjeneron me setting maker 2.5 mbivendose mbi listen backup, pastaj hidhja me usb. Formati i listes eshte ne abs. Une e kam bere me dhjetra here dhe skam pas probleme.