Зависи, преди може би около година един познат ми даде имидж на флаша на някакъв приемник (не знам дали е същия) и ме помоли да му го разцепя на съставните му части. доколкото знам, човека беше отлепил nand flash-а за да го чете на някаква специализирана за целта машина.
вътре имаше u-boot, u-boot environment, две парчета по 4к неясни данни (nvram мисля, не съм задълбавал), uImage, и два броя cramfs fs имиджи - с различни файлове вътре, подозирам, че едната е някакъв backup. имаше интересни файлове в /root/ директно оставени (мъка, колко мъка има на тоя свят), от които единия служеше за заключване на приемника към картата. та, за същия image ли става въпрос ?
иначе "интервенцията" не е кой знае какво, аз рових с най-обикновен hex едитор за да си изкарам офсетите от които започват данните, за край на всеки блок данни се оглеждах за дълги поредици нули. ваденето на блоковете с данни става с http://en.wikipedia.org/wiki/Dd_(Unix) + uncramfs

Reply With Quote

Според мен ще си повредиш приемника с този файл. Универсални u-boot няма изработват се за дадена платформа и хардуер.