Само че не виждам къде да го сложа 232-ката като май това беше с 9жици, а има с 7!
Само че не виждам къде да го сложа 232-ката като май това беше с 9жици, а има с 7!
Като гледаш платката отзад от към тунера буксата в ляво с 4 крака е ком порта. Нужни са 3 извода GND, RX, TX. Другото зависи какво е ttl нивото дали е 3.3V или 5V предполагам е 3.3, затова ще трябва конвертор понеже на компютъра е 5V
Потърси в мрежата с ключови думи "ttl converter 3.3V" и ще намериш информация по темата ако не си запознат.
Малко ме съмнява това да е за rs232, защото не пише CON като на другите!!!
Това е операторски приемник, не е направен за външно сервизиране. Измери нивата с мултицет ако е 3.3v значи е това, на zhd-100 също не пише нищо на въпросният конектор.
ОК! Утре ще го измеря докато е в тока и ще ти пиша!
Измерих стоностите на всяка дупка по колко волта ми дава! Ето и снимка
IMG291.jpg
Най-долната стойност не се вижда много добре, но предполагам там е захранването от 3.3 V. Сега ти трябва ttl converter, и пробваш чрез размяна кой е rx и кои tx. Ето примерна схема на преобразувателя.
ttltors2320kf.jpg
Начи най долу кедето не се вижда много е от 3.3-3.4V! А сега да обобщим какво ще ми трябва за платката: R1-22k ; R2-3.9k ; R3-1.5k ; R4-4.7k ; T1:2-BC337!
Привет.
При липса на СОМ порт може да се ползва и кабел USB за NOKIA - СА42.
При него нивата също са 3,3 V.
След срязването на кабела:
син - Тх
червен - Rx
бял - маса
Поне при моя са такива цветовете.
Поздрави.
И usb-то да се ползва като ком? - не ми се вярва да стане..
Тъй като имам въпрос относно този нов приемник- имам една стара карта с която мисля да пробвам да видя дали ще ми дадът тоза зхд200- дали ще стане или ?